یکشنبه، فروردین ۳۱، ۱۴۰۴

ارتش اسرائیل: کشته‌شدن ۱۵ امدادگر در غزه به‌خاطر «اشتباه عملیاتی» بود

 

ارتش اسرائیل: کشته‌شدن ۱۵ امدادگر در غزه به‌خاطر «اشتباه عملیاتی» بود


نمایی از ویدئوی منتشرشده از یکی از امدادگران
نمایی از ویدئوی منتشرشده از یکی از امدادگران

اسرائیل اعلام کرد کشته شدن ۱۵ امدادگری که یک ماه پیش در حمله به خودروهایشان در نوار غزه کشته شدند، نتیجۀ «اشتباهات حرفه‌ای» نیروهایش و «نقض دستورات» بوده است.

نیروهای ارتش اسرائیل بامداد دوم فروردین در عملیاتی در تل‌السلطان واقع در شهر رفح به سوی کاروان امدادی هلال احمر آتش گشودند که منجر به کشته شدن ۱۵ امدادگر ازجمله یک کارمند سازمان ملل شد و یک هفته بعد مأموران سازمان ملل اجساد آنان را در یگ گور دسته‌جمعی پیدا کردند.

ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۳۱ فروردین با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد بررسی این موضوع «چندین خطای حرفه‌ای، نقض دستورها و کوتاهی در گزارش کامل حادثه را مشخص کرد».

براساس اعلام ارتش، یک افسر فرمانده توبیخ خواهد شد و معاون فرمانده از سمتش برکنار می‌شود.

اسرائیل ابتدا گفته بود به‌دلیل «پیشروی مشکوک» خودروهای امدادگران به سمت نیروهایش و نداشتن چراغ جلو و علائم اضطراری به سوی آن‌ها تیراندازی کرده است.

ویدئویی که بعداً از موبایل یکی از امدادگران به‌دست آمد، نشان می‌داد خودروهای امدادی با چراغ‌های اضطراری روشن به سمت آمبولانسی که پیش‌تر هدف قرار گرفته، حرکت می‌کنند.

ارتش اسرائیل در بیانیۀ جدیدش می‌گوید در حمله به آمبولانس اول و یک ساعت بعد حمله به خودروهای امدادی «نیروهای نظامی، به‌دلیل تصور وجود تهدید از سوی نیروهای دشمن، اشتباه عملیاتی کردند و آتش گشودند».

بر پایۀ گزارش ارتش، معاون فرمانده به‌دلیل «دید ضعیف در شب» نتوانسته بود خودروها را به‌عنوان آمبولانس شناسایی کند.

در این حادثه ۱۵ فلسطینی کشته شدند و ارتش اسرائیل ادعا می‌کند که شش نفر از آن‌ها «تروریست‌های حماس» بوده‌اند.

اسرائیل گروه افراطی حماس را که به‌تعریف آمریکا و اتحادیه اروپا نیز یک سازمان تروریستی است، بارها متهم کرده نیروهای خود را در خودروهای امدادی، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های غیرنظامی مخفی می‌کند.

این حادثه که یکی از مرگبارترین حملات علیه نیروهای امدادی در جریان جنگ اخیر در غزه به شمار می‌رود، بازتاب گسترده‌ای در سطح جهانی داشت.

طبق بیانیه ارتش، یک فرمانده به‌خاطر «مسئولیت کلی در این حادثه» توبیخ خواهد شد و معاون فرمانده، که فرمانده میدانی بوده و گزارشی «ناقص و نادرست» ارائه داده، از سمتش برکنار می‌شود.

جنگ در غزه پس از حملۀ ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ گروه حماس به اسرائیل و کشتن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفتن ۲۵۱ نفر آغاز شد.

اسرائیل از ۲۸ اسفند پارسال حملات سنگین به نوار غزه را پس از حدود دو ماه آتش‌بس از سر گرفته و می‌گوید هدفش فشار آوردن به گروه حماس برای خلع‌سلاح و آزاد کردن گروگان‌های باقی‌مانده در غزه است.

در تازه‌ترین حملات در بامداد یکشنبه ۳۱ فروردین، دست‌کم ۲۵ نفر کشته و ده‌ها نفر مجروح شدند.

روز شنبه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بار دیگر تأکید کرد که تا آزادی تمام گروگان‌ها به عملیات نظامی در نوار غزه ادامه خواهد داد.

عملیات زمینی و هوایی اسرائیل در غزه تاکنون بیش از ۵۱ هزار کشته ازجمله قربانیان زن و کودک بر جا گذاشته است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر