یکشنبه، فروردین ۳۱، ۱۴۰۴

ابراز خوشبینی گروسی از روند مذاکرات ایران و آمریکا که «ممکن بود در رم فرو بپاشد»

 

ابراز خوشبینی گروسی از روند مذاکرات ایران و آمریکا که «ممکن بود در رم فرو بپاشد»


رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ابراز خوش‌بینی به روند مذاکرات ایران و آمریکا گفته است این احتمال وجود داشت که مذاکرات در دور دوم فرو بپاشد و همه چیز متوقف شود.

همزمان یکی از اعضای هیئت ایرانی مذاکرات گفته است «مبانی تحریم یعنی قوانین تحریمی کنگره و دستورات اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا باید حتماً لغو شود».

رافائل گروسی در گفت‌وگو با روزنامۀ «لا رپوبلیکا» که یکشنبه ۳۱ فروردین منتشر شد، به جزئیات احتمال شکست مذاکرات اشاره نکرد، اما افزود: «چنین خطری وجود داشت، اما روح حاکم بر مذاکرات رم نشان داد که امکان پیشرفت وجود دارد».

دور دوم مذاکرات روز شنبه در رم به‌میزبانی وزیر خارجه عمان و طی حدود ساعت برگزار شد. پس از آن ایران این دور از مذاکرات را سازنده و رو به جلو خواند، وزیر خارجه عمان هم گفت مذاکرات شتاب گرفته است و یک مقام ارشد آمریکایی هم از پیشرفت بسیار خوب در مذاکرات سخن گفت.

رافائل گروسی که در روز مذاکرات در رم حضور داشت، در مصاحبۀ روز یکشنبه گفت: «هر دو طرف آماده بودند که دربارۀ جنبه‌های مشخص با یکدیگر گفت‌وگو کنند.»

این مذاکرات که با میانجی‌گری عمان انجام می‌شود، قرار است شنبه آینده در پایتخت عمان ادامه پیدا کند و پیش از آن از روز چهارشنبه کارشناسان دو طرف قرار است وارد جزئیات طرح توافق شوند.

گزارش معاون عراقچی در مجلس شورای اسلامی

هنوز جزئیات مذاکرات منتشر نشده اما روز یکشنبه سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به‌نقل از معاون وزیر خارجه که در مذاکرات حضور داشت، گفت «مبانی تحریم یعنی قوانین تحریمی کنگره و دستورات اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا باید حتماً لغو شود».

به گزارش ایسنا، کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی وزیر خارجه ایران، روز یکشنبه به مجلس رفت تا جزئیات مذاکرات رم را برای کمیسیون امنیت ملی مجلس توضیح دهد.

ابراهیم رضایی، سخنگوی این کمیسیون، در گزارش این نشست به رسانه‌ها از ذکر جزئیات جلسه خودداری کرد و فقط به‌نقل چند جمله از معاون وزیر خارجه ایران پرداخت.

براساس این گزارش، کاظم غریب‌آبادی در کمیسیون مجلس با بیان این‌که «فعلاً در حال استخراج اصول کلی مذاکرات هستیم»، افزود: «مبانی تحریم یعنی قوانین تحریمی کنگره و دستورات اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا باید حتماً لغو شود».

روز گذشته عباس عراقچی نیز اعلام کرد در مذاکرات رم «تصریح کردیم که بسیاری در ایران بر این باورند که برجام دیگر برای ما کافی نیست و تنها چیزی که از آن باقی مانده "درس‌های فراگرفته‌شده" است. شخصاً با این دیدگاه موافق‌ام.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، که همواره منتقد توافق برجام بوده است، اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از این توافق را اعلام و فرمان اجرایی بازگشت تحریم‌ها را صادر کرد.

پس از آن، تهران از تعهدات برجامی خود عدول کرد و فعالیت‌های حساس هسته‌ای را افزایش داد.

مقامات جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده‌اند که برچیده شدن برنامۀ هسته‌ای «خط قرمز» آن‌ها است و دونالد ترامپ نیز تأکید کرده است که تنها خواسته‌اش جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای است.

بر اساس قطعنامۀ ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که بر برجام صحه می‌گذارد، کشورهای طرف برجام می‌توانند تا پیش از ۲۶ مهر امسال فرایند موسوم به مکانیسم ماشه را برای بازگرداندن فوری تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران فعال کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر