۸ سال زندان برای شهروند آمریکا در ارتباط با پرتاب ماهواره ایران
یک شهروند ایرانی ـ آمریکایی به جرم نقض قوانین تحریمی ایران به ۸ سال
زندان محکوم شده است. نادر مدانلو متهم است که به پروژه پرتاب نخستین
ماهواره ایران به فضا کمک کرده است.
حکم نادر مدانلو، شهروند ۵۳ ساله آمریکایی روز جمعه (۲۹ آذر/۲۰ دسامبر) در دادگاه فدرال این کشور صادر شد.وکیل او درخواست کمتر از ۲۷ ماه زندان برای موکلش کرده، اما دادستانها خواستار ۱۶ تا ۲۰ سال زندان برای متهم شدهاند.
دادگاهی در ایالت مریلند، مدانلو را به اتهام نقض قوانین تحریمی آمریکا علیه ایران از طریق کمک به این کشور در پرتاب ماهواره نظارت بر زمین "سینا ۱" به فضا محکوم شناخت. این ماهواره در سال ۲۰۰۵ از روسیه به فضا پرتاب شده است.
مدانلو متهم شده که با انعقاد قراردادهای تجاری به پرتاب این ماهواره کمک کرده است. دادگاه مدانلو از اوایل سال ۲۰۱۳ در ایالت مریلند آمریکا آغاز شد.
قوانین تحریمی آمریکا علیه ایران که در سال ۱۹۹۵ به اجرا گذاشته شد، شهروندان این کشور را از عرضه کالا، خدمات یا فناوری به ایران منع میکند.
قاضی دادگاه در آغاز محاکمه مدانلو گفت که وی از اینکه قوانین تحریمی آمریکا را نقض میکند خبر داشته است.
قضات فدرال ایالات متحده مدانلو را متهم کردهاند که از طریق واسطهگری در فروش فناوری و سختافزار به ایران پرتاب اولین ماهواره ایران را ممکن ساخته است.
مقامهای آمریکایی میگویند، مدانلو در این کار پنج همدست داشته است. خبرگزاری فرانسه پیشتر گزارش داده بود که او با حمید مالمیریان که خود را نماینده دولت ایران معرفی میکرد، و با مسئولان یک شرکت روسی دیدار کرده تا قراردادی در ارتباط با پرتاب ماهواره با آنها ببندد.
پرتاب ماهواره "سینا ۱"، اولین گام برنامه فضایی ایران
پرتاب ماهواره "سینا ۱" به فضا اولین گام عملی ایران در جهت اجرای برنامه فضایی این کشور بعد از دهها سال تلاش بود. (بیشتر بخوانید: ایران ماهوارههای بزرگتر به فضا میفرستد)
دادستانها میگویند، مدانلو ۱۰ میلیون دلار بابت کمک به این پروژه پول دریافت کرده است.
دادگاه جریمهای ۱۰ میلیون دلاری برای وی در نظر گرفته است.
ماهواره "سینا ۱" که با مشارکت روسیه ساخته شد در سال ۱۳۸۴ (۲۰۰۵) از پایگاه فضایی پلستسک روسیه به فضا پرتاب شد. ایران فعالیت این ماهواره را در دو محور مخابراتی و تصویربرداری از سطح زمین برای نیازهای عمومی تعریف کرده است
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر