یکشنبه، دی ۰۱، ۱۳۹۲

سپاه کرمان ۹ سایت اینترنتی را هک کرد

سپاه کرمان ۹ سایت اینترنتی را هک کرد

 

"سپاه ثارالله کرمان" می‌گوید، ۹ سایت "معاند" را هک کرده است. پیش از این دست‌اندرکاران پایگاه اینترنتی "نارنجی" از دستگیری ۷ تن از اعضای خود در کرمان و مقامات قضایی کرمان از دستگیری ۱۶ فعال سایبری خبر داده بودند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) روز یکشنبه (۲۲ دسامبر/ اول دی‌ماه) به نقل از روابط عمومی سپاه کرمان نوشت: «نیروهای سایبری اطلاعات سپاه ثارالله استان کرمان طی یک عملیات فنی و گسترده در فضای مجازی تعداد ۹ سایت و پایگاه اصلی معاند با نظام مقدس جمهوری اسلامی را هک کردند».

بنا بر این اطلاعیه، سایت‌های هک‌شده "با هزینه میلیونی و حمایت فتنه‌گران داخلی" طراحی شده بودند. در ادبیات رسمی حکومت جمهوری اسلامی، اعتراضات به نتایج انتخابات مناقشه‌برانگیز ۱۳۸۸ "فتنه" و معترضان و حامیانشان "فتنه‌گر" خوانده می‌شوند.

"ندای سبز آزادی"، "سبزنامه"، "سیزپروکسی"، "نوروز"، "استان‌بان"، "سی‌میل"، "نوگام"، "ایران آپی‌نیون" و "دگرواژه" پایگاه‌های اینترنتی‌ای هستند که توسط سپاه کرمان از دسترس خارج شده‌اند.

دستگیری فعالان سایبری در کرمان

این چندمین بار در هفته‌های اخیر است که خبری درباره سانسور سرویس‌های اینترنتی یا برخورد با فعالان سایبری منتشر می‌شود. روز ۱۳ آذرماه (۴ دسامبر) دادستانی کرمان از دستگیری ۱۶ فعال سایبری خبر داد. اتهام این افراد "فعالیت در قالب یک شبکه پیچیده امنیتی-رسانه‌ای، اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با شبکه‌های بیگانه و طراحی سایت و تولید محتوا برای سایت‌های ضد انقلاب به منظور براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی" اعلام شد.


سپاه یک روز پیش از آن، نویسندگان و اعضای فنی پایگاه اینترنتی "نارنجی" را دستگیر کرده بود. این سایت در زمینه معرفی آخرین فناوری‌های روز در زمینه سایبری فعالیت داشت و مرکزش در کرمان بود. سازمان گزارشگران بدون مرز نام دستگیرشدگان را به این ترتیب اعلام کرد: علی‌اصغر هنرمند، عباس واحدی، علیرضا وزیری، نسیم نیک‌مهر، ملیحه نخعی، محمدحسین موسی‌زاده و سارا سجادپور. این افراد از قرار معلوم پس از بازرسی از منازل و ضبط برخی وسائل شخصی‌شان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

چند روز پس از بازداشت اعضای سایت نارنجی، شبکه تلویزیونی استانی کرمان، تصاویری از این افراد را پخش کرد که رو به دیوار ایستاده بودند و دست‌هایشان از پشت بسته بود.

در این فیلم یکی از مسئولان قوه قضائیه استان کرمان گفت: «این افراد با بعضی از شبکه‌های جاسوسی ارتباط برقرار می‌کردند و از ناحیه آن‌ها تغذیه می‌شدند و با برگزاری دوره‌های آموزش خبرنگاری در خارج از کشور از جمله در کشور ترکیه و مالزی بعضی از اشخاص را آموزش می‌دادند که بیایند در داخل کشور و بعضی از این افراد هم با همکاری و به استخدام گرفتن از طرف بعضی رسانه‌های خارجی از جمله بی‌بی‌سی تلاش می‌کردند در جهت براندازی نرم نظام مقدس جمهوری‌اسلامی ایران، همکاری‌های خودشان را با رسانه‌های استکباری داشته باشند.»

دوم آذر ماه نیز دادستان رفسنجان اعلام کرد: «هشت نفر (هفت زن و یک مرد) که با انتشار مطالبی توهین‌آمیز در فضای مجازی، مقدسات دینی مردم و ارزش‌های اسلامی را به سخره گرفته بودند، بازداشت شده‌اند.»

فیلترشدن "وی‌چت"

در روزهای اخیر نیز سرویس پیام‌رسان "وی‌چت" از دسترس کاربران ایرانی خارج شد. زهره طیب‌زاده، نماینده مجلس شورای اسلامی، اوایل آذرماه به خبرگزاری "تسنیم" (نزدیک به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی) گفته بود که "وی‌چت" و "تانگو" باعث روابط نامناسب دختر و پسر می‌شود. تانگو هم یک اپلیکیشن خبررسانی و چت برای دستگاه‌های موبایل است. طیب‌زاده مدعی شده بود: «شبکه‌های اجتماعی جدید فیلتر نبوده و این خود مشکلی اساسی است؛ این شبکه‌ها جوانان را ترغیب به روابط نامشروع و غیر اخلاقی می‌کنند.»

مواضع نسبتا نرم دست‌اندکاران دولت حسن روحانی در مورد اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، واکنش شدید جناح‌های محافظه‌کار در ایران را برانگیخته است. وزیر ارتباطات دولت یازدهم در تازه‌ترین موضع‌گیری خود مدعی شد که نماینده این وزارتخانه در "کارگروه تعیین مصاویق محتوای مجرمانه" با فیلترکردن سرویس "وی‌چت" مخالف بوده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر