شنبه، دی ۰۷، ۱۳۹۲

علی‌‌اکبر ولایتی خواستار گفت‌وگوی مستقیم ایران و آمریکا شد

علی‌‌اکبر ولایتی خواستار گفت‌وگوی مستقیم ایران و آمریکا شد

مشاور  خامنه‌ای خواستار گفت‌وگوی جداگانه میان ایران با آمریکا در باره برنامه انرژی هسته‌ای ایران شده است. علی‌اکبر ولایتی مذاکره مستقیم با هر کدام از شش کشور طرف مذاکره اتمی را "روشی صحیح" خوانده است.
علی‌اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران روز جمعه (۶ دی/ ۲۷ دسامبر) در برنامه "شناسنامه" شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی با اشاره به گفت‌وگوی مستقیم ایران و آمریکا در باره عراق و افغانستان گفت: «تهران و واشنگتن همچنین می‌توانند گفت‌وگوهای مستقیمی در باره برنامه انرژی هسته‌ای جمهوری اسلامی داشته باشند.»
او به علاوه خواستار مذاکرات دوجانبه هسته‌ای با دیگر اعضای گروه ۱+۵ (بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) شد.
بیشتر بخوانید: عراقچی: مذاکرات کارشناسی ایران در ژنو ۹ دی از سر گرفته می‌شود
آسوشیتدپرس می‌نویسد: «اظهارات روز جمعه علی‌اکبر ولایتی نشانه‌ای از اعلام پشتیبانی در سطح بالا از حسن روحانی، رئیس جمهور ایران محسوب می‌شود که به شدت تحت انتقادهای تندروهای ایران به دلیل توافق هسته‌ای این کشور با قدرت‌های جهان در ماه گذشته و دیگر تماس‌های برقرارشده با آمریکا قرار دارد.»
تأکید ولایتی بر مذاکره جداگانه با دیگر اعضای گروه
ولایتی گفت: «اگر با تک‌تک ۶ کشور عضو گروه ۱+۵ تعامل نداشته باشیم و با آنها مذاکرات دو به دو نکنیم وقتی ما سر یک میز می‌نشینیم و ۶ کشور آن سوی دیگر می‌نشینند، آنها نهایت تلاش و هماهنگی را کرده‌اند و ما هیچ کار مؤثری نکرده‌ایم؛ این روش غلطی است.»
او گفت، به نفع ایران است که گفت‌وگوهای جداگانه‌ای با هر کدام از این کشورها داشته باشد و تأکید کرد که هر کدام از این کشورها منافع جداگانه‌ای دارند. (
بیشتر بخوانید: حمایت مشاور آیت‌الله خامنه‌ای از ادامه مذاکرات هسته‌ای
مشاور آیت‌الله خامنه‌ای توضیح داد: «هر کدام از این کشورها ویژگی‌ها و منافعی دارند و صد درصد منافع اینها بر هم منطبق نیست. ما اگر کاری کنیم که این شش کشور که در بسیاری از موارد با هم اختلاف نظر دارند بر سر مخالفت با ما به اشتراک برسند، پس در کار ما عیبی وجود دارد.»
ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت افزود: «مبنا این است که دیپلماسی را با دیپلماسی پاسخ دهیم. اگر طرف مقابل با تدبیر و پیچیدگی عمل می‌کند ما هم باید با تدبیر و پیچیدگی عمل کنیم.»

آسوشیتدپرس می‌نویسد، اصول‌گرایان ایران توافق موقت اتمی در ژنو در ۲۴ نوامبر را به مثابه سر خم کردن در برابر فشارهای غرب تلقی کرده و روحانی را به خاطر تماس مستقیم تلفنی با باراک اوباما، همتای آمریکایی خود در ماه سپتامبر مورد انتقاد قرارداده‌اند. نه تنها او بلکه محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران هم به دلیل ملاقات با جان کری‌، همتای آمریکایی‌اش در معرض انتقاد قرار دارد.
علاوه بر این مقام‌های آمریکایی فاش کرده‌اند که ایران و آمریکا ماه‌ها پیش از این توافق با یکدیگر دیداری پنهانی داشته‌اند.
بیشتر بخوانید: جیک سالیوان، "مهره شماره یک رابطه مخفیانه آمریکا با ایران"
طبق توافق به‌دست آمده در ژنو ایران فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم خود را محدود خواهد کرد و در مقابل در دوره‌ای شش‌ماهه از مزایای کاهش تحریم‌ها برخوردار خواهد شد.
اورانیوم در صورتی که بیش از ۹۰ درصد غنی شود می‌تواند برای ساخت بمب اتمی مورد استفاده قرار گیرد. اما اورانیوم غنی‌شده در درجات پایین‌تر کاربردی غیر نظامی داشته و در جهت تأمین سوخت راکتورهای هسته‌ای است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر