چهارشنبه، فروردین ۲۷، ۱۴۰۴

ترامپ و دستیارانش در «اتاق بحران» درباره گام‌های بعدی مذاکره با ایران نشست برگزار کردند

 

ترامپ و دستیارانش در «اتاق بحران» درباره گام‌های بعدی مذاکره با ایران نشست برگزار کردند


دونالد ترامپ (چپ) در کنار پیت هگست، وزیر دفاع- عکس آرشیوی
دونالد ترامپ (چپ) در کنار پیت هگست، وزیر دفاع- عکس آرشیوی

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با دستیاران ارشد امنیت ملی خود برای بحث در مورد برنامهٔ هسته‌ای ایران و «گام‌های بعدی» در مذاکره بین ایران و ایالات متحده جلسه برگزار کرد.

خبر برگزاری این جلسه را نخستین بار سایت «اکسیوس» روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین منتشر کرد، و خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از «منابع آگاه» آن را تأیید کرد.

بر اساس گزارش‌ها، جلسهٔ یاد شده در «اتاق بحران» کاخ سفید برگزار شد که معمولاً از آن‌ برای تصمیم‌گیری‌های مهم یا انجام عملیات‌های نظامی استفاده می‌شود.

به گزارش رویترز، یکی از مقامات کاخ سفید در این زمینه گفته که برگزاری جلسه در این مکان امری غیرعادی نیست زیرا مرتباً در آن‌جا به آقای ترامپ اطلاع‌رسانی می‌شود.

«منبع دوم» این خبرگزاری که در جریان این دیدار بوده، گفته که رئیس‌جمهور آمریکا و دستیاران ارشد او «در مورد مذاکرات ایران و گام‌های بعدی گفت‌وگو کردند». مقام‌های ایالات متحده در حال کار بر روی چارچوبی برای توافق هسته‌ای بالقوه هستند.

استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، قرار است روز شنبه ۳۰ فروردین برای دومین بار ظرف یک هفته اخیر با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در مسقط، پایتخت عمان، دیدار و گفت‌وگو کند. تهران می‌گوید این مذاکرات، «غیرمستقیم» است ولی آمریکا تأکیدکرده که گفت‌وگوها «مستقیم» است.

سایت اکسیوس روز سه‌شنبه گزارش داده بود که در جلسه اتاق بحران کاخ سفید، چهره‌هایی چون جی‌دی ونس، معاون اول رئیس‌جمهوری، مارکو روبیو، وزیر خارجه، پیت هگست، وزیر دفاع، مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، استیو ویتکاف، فرستاده ویژهٔ ترامپ، جان رَتکلیف، رئیس سی‌آی‌ای، و دیگر مقام‌های ارشد حضور داشتند.

به نوشته این سایت، در حالی‌که ونس و ویتکاف همواره از دیپلماسی حمایت کرده و خواهان سازش‌هایی برای رسیدن به توافق با ایران هستند، چهره‌هایی چون روبیو و والتز رویکردی سختگیرانه دارند. ترامپ نیز از یک سو خواستار توافق و حل دیپلماتیک بحران هسته‌ای است و از سوی دیگر ایران را به اقدام نظامی تهدید کرده است.

پیش از این نشست، ترامپ با هیثم بن طارق، سلطان عمان، تلفنی گفت‌وگو و دربارهٔ نقش میانجی‌گری این کشور بین ایران و آمریکا رایزنی کرد. خبرگزاری رسمی عمان گزارش داده که دو طرف بر حمایت از مذاکرات برای دستیابی به نتایج مطلوب تأکید کردند.

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، روز سه‌شنبه در یک نشست خبری گفت: «کارزار فشار حداکثری علیه ایران ادامه دارد. رئیس‌جمهور تصریح کرده که می‌خواهد با ایران گفت‌وگو کند، در حالی که خواست خود مبنی بر عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را کاملاً واضح بیان کرده است».

او افزود که آقای ترامپ در تماس با سلطان هیثم بر این دستورالعمل «تأکید» کرده است.

نمایندگان ایران و آمریکا در مذاکرات عمان، اولین دور گفت‌وگوها در روز ۲۲ فروردین را «مثبت»‌ خواندند.

دو کشور در دورهٔ ریاست‌جمهوری جو بایدن نیز گفت‌وگوهای غیرمستقیم با هم داشتند، اما پیشرفت چندانی به دست نیامد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به دور اول مذاکرات با آمریکا واکنش مثبت نشان داده ولی گفته که «نه افراطی خوشبین است و نه افراطی بدبین».

صحبت‌های خامنه‌ای نشانهٔ «آمادگی ایران» برای پیشبرد مذاکرات است

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر