چهارشنبه، فروردین ۲۷، ۱۴۰۴

عباس عراقچی در واکنش به اظهارات ویتکاف: حق غنی‌سازی ایران قابل مذاکره نیست

 

عباس عراقچی در واکنش به اظهارات ویتکاف: حق غنی‌سازی ایران قابل مذاکره نیست


عباس عراقچی می‌گوید «مواضع واقعی سر میز مذاکره مشخص می‌شود»
عباس عراقچی می‌گوید «مواضع واقعی سر میز مذاکره مشخص می‌شود»

وزیر خارجهٔ جمهوری اسلامی در واکنش به اظهارنظرهای مقام‌های آمریکایی دربارهٔ برنامه هسته‌ای ایران و غنی‌سازی اورانیوم، گفت که حق غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران قابل مذاکره نیست.

عباس عراقچی که روز چهارشنبه ۲۷ فروردین با خبرنگاران صحبت می‌کرد، افزود: «مواضع واقعی سر میز مذاکره مشخص می‌شود».

او اظهار داشت: «غنی‌سازی ایران یک امر واقعی و پذیرفته شده است. ما برای اعتمادسازی در خصوص نگرانی‌های احتمالی آمادگی داریم اما اصل موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست».

سخنان وزیر خارجهٔ ایران واکنشی به اعلام موضع جدید استیو ویتکاف، نماینده ویژهٔ دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، است که روز سه‌شنبه در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشته بود: «ایران باید برنامه غنی‌سازی و تسلیحاتی هسته‌ای خود را متوقف و نابود کند».

او افزود: «برای جهان ضروری است که توافقی سخت‌گیرانه و منصفانه به دست آوریم که پایدار بماند، و این همان چیزی است که رئیس‌جمهور ترامپ از من خواسته است انجام دهم».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم این موضع را تکرار کرد.

اظهارنظر تازه آقای ویتکاف برخلاف مصاحبه‌ای است که او دوشنبه‌شب با شبکه تلویزیونی «فاکس‌نیوز» داشت و بر حق غنی‌سازی ایران در سطح ۳.۶۷ درصد تأکید کرده بود.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا گفته است چیز زیادی از ایران نمی‌خواهد و تنها هدف او جلوگیری از دست یافتن تهران به سلاح هسته‌ای است.

وزیر خارجه ایران روز شنبه ۳۰ فروردین بار دیگر به عمان خواهد رفت تا دور دوم گفت‌وگوها با استیو ویتکاف را انجام دهد. طرفین از نتایج دور اول که ۲۲ فروردین در پایتخت همین کشور برگزار شد، ابراز رضایت کردند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز گفت که این مذاکرات خوب اجرا شده است.

ایران و شش قدرت جهانی تیرماه سال ۱۳۹۴ بر سر محدود کردن برنامه هسته‌ای تهران در ازای رفع تحریم‌ها توافقی موسوم به «برجام» امضا کردند، اما دولت اول ترامپ در اردیبهشت ۱۳۹۷ از این توافق خارج شد و تحریم‌های شدیدی علیه ایران وضع کرد.

ایران از آن زمان از تعهدات خود برای کاهش میزان غنی‌سازی و تولید اورانیوم با غنای بالا عدول کرده است؛ به گونه‌ای که بر اساس آخرین گزارش آژانس بین‌المللی، اورانیوم لازم برای تولید شش سلاح هسته‌ای، در صورت افزایش میزان غنی‌سازی تا ۹۰ درصد، را در اختیار دارد.

مقام‌های ایران هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده‌اند.

دولت دوم ترامپ از فوریه گذشته کارزار «فشار حداکثری» بر ایران و تشدید تحریم‌ها را در دستور کار خود قرار داده است. رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده که ایران را مشمول تحریم‌های ثانویه کرده و حتی «بمباران» خواهد کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر