جمعه، اسفند ۰۹، ۱۳۹۲

«تا سال آینده مرزهای سیستان و بلوچستان بسته می‌شود»

«تا سال آینده مرزهای سیستان و بلوچستان بسته می‌شود»

اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی گفته تا ۶ ماه آینده ۹۰ برجک مرزی در جنوب سیستان و بلوچستان ساخته خواهد شد. او همچنین از بسته شدن مرزهای بلوچستان تا پایان نیمه نخست سال ۹۳ به وسیله نیروهای "بسیج و سپاه" خبر داد.
اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، گفته در طول ۶ ماه آینده با ساخت ۹۰ برجک مرزی در جنوب استان سیستان و بلوچستان، تمام سنگرهای موقت مرزی به پایگاه ثابت تبدیل می‌شود.

فرمانده‌ی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با اشاره به ربوده شدن ۵ مرزبان ایرانی در سیستان و بلوچستان از انسداد مرزهای سیستان و بلوچستان در سال آینده خبر داده است.

او گفته حداکثر تا پایان نیمه نخست سال ۹۳ نیروهای بیشتری از "بسیج و سپاه" به منظور "تکمیل انسداد مرز" در مرزهای جنوب استان سیستان و بلوچستان مستقر خواهند شد.

آن‌طور که فرمانده نیروی انتظامی گفته است، انسداد فیزیکی مرزهای سیستان و بلوچستان به گونه‌ای انجام خواهد شد که "نفوذ برای گروهک‌ها، اشرار مسلح و قاچاقچیان" امکان‌پذیر نباشد.

در آخرین رویداد ۵ مرزبان ایرانی شب جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ در منطقه مرزی "جکیگور" استان سیستان و بلوچستان مفقود شدند. یک روز پس از مفقود شدن ۵ مرزبان ایرانی در منطقه مرزی "جکیگور"، گروه "جیش‌العدل" اعلام کرد که ۵ مرزبان را ربوده است.

یونسی: راه مقابله با ترور مشارکت دادن اقلیت‌ها در مدیریت است

در حالی که فرمانده نیروی انتظامی از افزایش حضور فیزیکی اعضای بسیج و سپاه در منطقه برای انسداد مرزها خبر داده، برخی از تحلیل‌گران منطقه، چنین راه‌حل‌هایی را عملی نمی‌دانند.

در هفته‌های اخیر علی یونسی، دستیار ویژه روحانی در امور اقلیت‌ها، از نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران خواست که "با کنار گذاشتن اختلافات" ریشه‌های ترور را شناسایی کنند. او همچنین خواستار دخالت دادن اهل سنت در تصمیمات ملی شد.

علی یونسی گفت: ‏«بیش از هر چیزی باید اقلیت‌های مذهبی به خصوص اهل سنت را در تصمیمات ملی دخالت بدهیم.»

پیش از این دادستان عمومی و انقلاب زاهدان از اعدام ۱۶ نفر در روز چهارم آبان خبر داده و گفته بود: «صبح امروز در پاسخ به شهادت مرزبانان شهرستان سراوان، ۱۶ نفر از اشرار را اعدام کردیم.»

شامگاه جمعه ۳ آبان گروهی مسلح به هنگ مرزبانی ایران در استان سیستان و بلوچستان حمله کرده بودند. در پی درگیری‌های مسلحانه‌ای که در نزدیکی سراوان میان دو طرف رخ داد، دست‌کم ۱۴ سرباز مرزبانی ایران کشته شدند.

گروه "جیش‌العدل" مسئولیت حمله به این مرزبانان را به‌عهده گرفت و در فیس‌بوک خود اعلام کرد که به مبارزه مسلحانه با جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد.

وزارت خارجه آمریکا: نقض حقوق بشر در ایران ادامه دارد

وزارت خارجه آمریکا: نقض حقوق بشر در ایران ادامه دارد

گزارش سالانه وزارت امورخارجه آمریکا وضعیت حقوق بشر در ایران را وخیم ارزیابی کرده است. بنا به این گزارش تخلف و دستکاری در انتخابات یکی از مهم‌‌ترین موارد نقض حقوق شهروندی در جمهوری اسلامی به شمار می‌آید.
وزارت امورخارجه آمریکا گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق‌بشر در جهان را در روز پنج‌شنبه (۲۷ فوریه/۸ اسفند) منتشر کرد. در این گزارش مسائل حقوق‌بشری در ۲۰۰ کشور جهان مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.
خانم عذرا ضیا، مدیرکل دمکراسی، حقوق‌بشر و امور کارگری وزارت امورخارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران گفت: «به‌رغم گام‌هایی که در زمینه آزادی برخی زندانیان سیاسی در پاییز گذشته برداشته شده، باید گفت که بطور کلی وضعیت حقوق‌بشر در ایران همچنان وخیم است.»
ضیا با اشاره به گزارش سالانه وزارت امورخارجه آمریکا تصریح کرد که موارد فراوانی از شکنجه، بازداشت‌های سیاسی، آزار اقلیت‌ها، محدویت آزادی بیان و سرکوب روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی و حقوق‌بشری در ایران به چشم می‌خورد.
مفاد این گزارش نیمی از دوران زمامداری حسن روحانی را نیز در بر می‌گیرد.
تخلف‌های انتخاباتی در ایران
بر اساس گزارش وزارت امورخارجه آمریکا، نظام جمهوری اسلامی با دخالت و دستکاری در روند انتخابات مرتکب نقض حقوق شهروندان خود شده است.این گزارش تاکید می‌کند که جلوگیری از برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه یکی از مهم‌ترین موارد نقض حقوق بشر در ایران به شمار می‌آید.
در این گزارش هم‌چنین تصریح شده است که پس از پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری موج اعدام‌های بی‌رویه در سال ۲۰۱۳ در ایران ادامه داشته است. این گزارش به دست‌کم ۶۲۴ مورد اعدام در سال گذشته میلادی اشاره می‌کند.
گزارش سالانه وزارت امورخارجه آمریکا به روند رسیدگی قضایی "نادرست" در زمینه پرونده زندانیان، بویژه محکومان به اعدام در ایران نیز اشاره کرده است. گزارش با استناد به اعتراض‌های سازمان حقوق‌بشری از انتخاب مصطفی پورمحمدی به عنوان وزیر دادگستری ایران نیز انتقاد کرده است.
نهادهای حقوق بشری ایرانی و بین‌المللی پورمحمدی را در اعدام‌های سال ۱۳۶۷ مسئول می‌دانند و به نقش وی در "قتل‌های زنجیره‌‌ای" اشاره می‌کنند.
حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، رهبران معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ نیز در گزارش وزارت امورخارجه آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته است.
این گزارش تاکید می‌کند که در ایران هم‌چنان مخالفان سیاسی ناپدید می‌شوند و بازداشت‌شدگان در زندان در وضعیت نامناسبی نگه داشته می‌شوند و مورد آزار قرار می‌گیرند.
درباره وضعیت اقلیت‌های مذهبی و عقیدتی هم‌چون بهائیان و دراویش نیز کارنامه جمهوری اسلامی منفی ارزیابی شده است. از بازداشت سعید عابدینی، کشیش مسیحی در ایران نیز از جمله موارد نقض حقوق بشر در ایران یاد شده است.
بر اساس ارزیابی وزارت امورخارجه آمریکا نقض حقوق‌بشر در ایران در حالی صورت می‌گیرد که مقامات جمهوری اسلامی کماکان با سفر احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر به این کشور مخالفت می‌کنند.
ارزیابی جان کری
پیش از ارائه این گزارش جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا اعلام کرد که در سال ۲۰۱۳ میلادی تلاش برای دستیابی به دمکراسی و حقوق‌بشر به شدت ادامه داشته است.
جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا

جان کری گفت که کشورهایی نظیر سوریه، اوکراین، ترکیه، مصر و ویتنام در سال گذشته میلادی دست به سرکوب مخالفان و نقض حقوق شهروندی زده‌اند.
به گفته جان کری تنها جنگ داخلی در سوریه بیش از ۱۰۰ هزار کشته به جا گذاشته است. وزیر امورخارجه آمریکا رژیم بشار اسد را مسئول شکل‌گیری گروه‌های اسلام‌گرای تندرو خواند.
کری در توضیحات خود از بمباران شیمیایی مخالفان توسط رژیم اسد، مرگ کارگران در بنگاه‌های تولیدی لباس در بنگلادش نیز یاد کرد و این موارد را از نمونه‌های آشکار نقض حقوق‌بشر در سال ۲۰۱۳ خواند.
به گفته وزیر امورخارجه آمریکا همجنس‌گرایان نیز در ۸۰ کشور جهان از جمله، اوگاندا، نیجریه، روسیه و ایران وضعیت نامناسبی دارند. در این کشورها همجنس‌گرایان تحت ستم بوده و با تبعیض‌های حقوقی مواجه هستند.

جتماعی بیش از ۱۰ میلیون نفر در ایران بیمه نیستند

جتماعی

بیش از ۱۰ میلیون نفر در ایران بیمه نیستند

نماینده مجلس شورای اسلامی فاش ساخت که "بالای ۱۰میلیون نفر بیمه ندارند و در عوض ۱۵ میلیون نفر انواع بیمه‌ها را دارند". به گفته رسول خضری، از ۱۵‌هزار نفری که سالانه در ایران دچار سوختگی می‌شوند، سه‌هزار نفر فوت می‌کنند.
بر اساس اظهارات رسول خضری، دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، وضعیت بیمه درمانی در ایران نابهنجار است و وزارت بهداشت جمهوری اسلامی در زمینه درمان سوختگی، در مقایسه با کشورهای دیگر، ناتوان است.
خضری در مراسم گشایش کنگره ملی سوختگی در تهران اظهار داشت: «از ابتدای انقلاب تاکنون سه وجه خیلی مشخص در مشکل ساختاری مدیریت منابع مالی و انسانی داریم که باید بگویم هفتاد درصد مشکلات مربوط به مدیریت انسانی است و با قاطعیت بگویم، شاید فقط ۲۰ درصد مشکلات مربوط به کمبود منابع مالی است.» این نماینده مجلس تاکید کرد که، جمهوری اسلامی تاکنون به نیروی انسانی که به گفته‌ وی "بزرگ‌ترین سرمایه" است، توجه نشان نداده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به وضعیت نامناسب درمان سوختگی در ایران گفت: «۲۶ دانش‌آموز حاصل از حادثه شین‌آباد را در ۵ تا ۶ منطقه مختلف کشور پخش کردیم تا به نوعی از مرگ حتمی نجات دهیم، و این واقعا درد سنگینی است».
به گفته خضری سالانه در ایران ۱۵ هزار نفر به علت سوختگی بستری می‌شوند که بالای سه هزار تن از آنان جان سالم به‌در نمی‌برند. او ضمن بیان این که «۱۱ میلیون نفر در سطح دنیا میزان افرادی است که دچار سوختگی می‌شوند»، ایالات متحده را به عنوان نمونه درمان مثل می‌زند: «در کشوری مثل آمریکا ۹۵ درصد سوختگی‌ها سرپایی درمان می‌شوند و پنج درصد نیاز به بررسی دارد».
بیش از ۶۰ درصد هزینه‌های درمانی به مردم تحمیل می‌شود بیش از ۶۰ درصد هزینه‌های درمانی به مردم تحمیل می‌شود
مشکلات بیمه درمانی
دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در سخنرانی خود می‌گوید: «من همیشه اعلام کرده‌ام که سیاست‌گذاری در امر بیمه‌های درمان مشکل دارد»
خضری همچنین تصریح کرد: «طریق قانون و اصل ۲۹ قانون اساسی بحث بیمه فراگیر کشور را داریم که همه آحاد جامعه باید از بیمه برخوردار باشند، اما بالای ۱۰ میلیون نفر بیمه ندارند و در عوض ۱۵ میلیون نفر انواع بیمه‌ها را دارند».
یک سال پیش شهاب‌الدین صدر، رئیس سازمان نظام ‌پزشکی ایران گفته بود: «هفت میلیون نفر، یعنی نزدیک به ده ‌درصد جمعیت کشور هیچگونه بیمه‌ای ندارند.» به اعتقاد وی، «فشارهای ناشی از تحریم‌ها مشکلات مربوط به هزینه سلامت را به مردم تحمیل کرده است.»
صدر همچنین گفته بود که دولت تنها حدود ۲۰ درصد و بیمه‌ها تنها ۱۱ درصد هزینه سلامت مردم را می‌پردازند. در نتیجه بیش از ۶۰ درصد هزینه‌های درمانی به مردم تحمیل می‌شود و این موضوع باعث شده هرسال ۴ میلیون نفر به زیر خط فقر کشیده شوند. این رقم برابر با هفت‌ونیم درصد جمعیت کشور است.
شهاب‌الدین صدر تاکید کرده بود که میانگین سرانه بین‌المللی در بخش سلامت ۶۰۸ دلار و در ایران تنها ۵۰ دلار است. مقایسه این دو رقم نشان می‌دهد که سرانه‌ی پرداخت دولت ایران برای خدمات بیمه حدود یک دوازدهم میانگین سرانه‌ی بین‌المللی است.

احمد خاتمی: مردم ایران به حاکمانشان عشق می‌ورزند

احمد خاتمی: مردم ایران به حاکمانشان عشق می‌ورزند

امام جمعه موقت تهران گفته است که در جمهوری اسلامی رابطه حکومت و مردم بر اساس محبت است و ایرانیان "به حاکمانشان عشق می‌ورزند." او در عین حال گفت که "قربان صدقه مردم رفتن، شعار همه حکومت‌هاست."
خاتمی سید احمد خاتمی
امام جمعه موقت تهران و عضو مجلس خبرگان در بخشی از خطبه‌ی نماز روز نهم اسفند به تشریح "رابطه حکومت‌ها با مردم" پرداخت و گفت که این رابطه در جمهوری اسلامی با همه کشورهای جهان تفاوت دارد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا احمد خاتمی با تفکیک سه نوع رابطه "زور و دیکتاتوری"، "حزب‌سالاری و خاندان‌سالاری" و "رابطه دموکراسی و حاکمیت اکثریت بر اقلیت" ادعا کرد که در ایران نوع چهارم و منحصر به فردی از ارتباط میان حکومت و مردم برقرار است.
ارتباط از نوع چهارم

احمد خاتمی گفت: «نوع رابطه‌ای که در انقلاب اسلامی وجود دارد نوع چهارم و قوی‌تر از سه نوع اول است و آن رابطه محبت است و در نظام اسلامی مردم به حاکمانشان عشق می‌ورزند.»
امام جمعه موقت تهران با اشاره به این که رابطه حاکمان با مردم باید رابطه محبت باشد با استناد به قولی از نخستین امام شیعیان افزود: «باید مردم را با جان و نه تنها با شعار دوست داشت.»
او در ادامه به جلوه‌های آنچه محبت حکومت به مردم خواند پرداخت و گفت: «اولین این جلوه‌ها، در دسترس مردم بودن است. مسئول نباید طوری برخورد کند که گویی در برج عاج نشسته و شأنش بالاتر از این است که با مردم رودررو صحبت کند.»
خبرگزاری ایرنا نیز از قول خاتمی نوشت که امام اول شیعیان نخستین شخصیتی بود "که در تاریخ حکومت‌ها صندوق پیشنهادات و انتقادات گذاشت."
این سخنان در حالی مطرح می‌شود که رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در ربع قرن گذشته حاضر به مصاحبه با نمایندگان رسانه‌ها نشده و برخی از منتقدان، تنها به اتهام نامه نوشتن و انتقاد از او در زندان به سر می‌برند.
اعتراف به عدم استقلال اقتصادی

عضو مجلس خبرگان همچنین اعتراف کرد: «تاکنون در تاریخ هیچ حاکمی ولو جبارترین‌شان نیامده است که به مردم بگوید من در مقابل شما هستم و می‌خواهم به شما زور بگویم. در واقع در عرصه شعار قربان‌صدقه مردم رفتن شعار همه حاکمان است.»
خاتمی با اشاره به شعار "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" خاطر نشان کرد که ایران به استقلال سیاسی و فرهنگی دست پیدا کرده اما برای رسیدن به استقلال اقتصادی باید "گام‌های بلندتری" بردارد.
او اجرای سیاست‌های موسوم به "اقتصاد مقاومتی" را که اول اسفند از سوی علی خامنه‌ای ابلاغ شد گام مهمی در راه رسیدن به استقلال کامل اقتصادی عنوان کرد.
امام جمعه موقت تهران گفت: «در طول این ۳۵ سال زیرساخت‌ها فراهم شده و از جهت سرمایه‌ها از جمله نفت و گاز روی هم رفته در دنیا اول هستیم و با این زمینه‌ها می‌توانیم به اقتصاد مقاومتی برسیم.»
وزیر نفت، بیژن نامدار زنگنه، ششم اسفند ماه گفته بود که از سال ۸۴ تا کنون بیش از ۳۰ میلیارد دلار در پارس جنوبی خرج شده اما ظرفیت تولید گاز در پنج سال گذشته یک متر مکعب هم افزایش نیافته است.
مقاومت اقتصادی با یک سال و نیم تاخیر

در کنار سوء مدیریت‌هایی که وزیر نفت به آن اشاره کرده، تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا که از تابستان ۹۱ تشدید شد مهمترین عامل بحران در صنایع نفت و گاز و عدم توانایی ایران در جذب سرمایه و تکنولوژی خارجی مورد نیاز محسوب می‌شود.
احمد خاتمی اقتصاد مقاومتی را "باطل‌السحر تمام تحریم‌ها" می‌خواند و می‌گوید با اجرای این سیاست‌ها می‌توان با اتکا به دانش و فناوری‌های بومی "در مصاف با دشمن" مقاومت کرد.
به رغم این ادعا، جمهوری اسلامی با امضای موافقت‌نامه هسته‌ای ژنو پذیرفت در برابر تعلیق موقت بخش بسیار کوچکی از تحریم‌ها به بسیاری از خواسته‌های کشورهای ۱+۵، از جمله توقف عنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم و بازرسی‌های گسترده از تاسیسات هسته‌ای تن بدهد.
جنتی: «ما روی گنج نشسته‌ایم گرسنه‌ایم» آیت‌الله جنتی: «ما روی گنج نشسته‌ایم اما گرسنه‌ایم»
امام جمعه موقت تهران هفته‌ی گذشته نیز در تحلیل "ده گزینه روی میز ایران و آمریکا" گزینه دوم واشنگتن را فشارهای اقتصادی خواند و گفت، این گزینه نیز مانند تهدید نظامی "موضوع تازه‌ای نیست و از زمان پیامبر اسلام وجود داشته است."
از سوی دیگر اگر سیاست‌های "اقتصاد مقاومتی" در برابر تحریم‌ها کارآمد می‌بود باید یک سال و نیم پیشتر و در زمان تشدید آنها ابلاغ می‌شد.
تحریم، جزء ثابت نماز جمعه

حمد جنتی، که به عنوان دبیر شورای نگهبان ارشدترین مقام حکومتی در میان خطیبان نماز جمعه تهران به شمار می‌رود هفته‌ی گذشته ضمن اعتراف به این که "ما روی گنج نشسته‌ایم، اما گرسنه‌ایم، ‌کنار دریاییم و تشنه‌ایم" توصیه کرد "به جای اینکه سراغ دشمن برویم خودمان روی پای خود بایستیم."
کشورهای غربی نرمش ایران در مناقشه بر سر فعالیت‌های هسته‌ای این کشور را حاصل تاثیر فشار تحریم‌ها عنوان می‌کنند. ظاهرا بر همین اساس در ماه‌های گذشته ادعای بی‌تاثیر بودن تحریم‌ها به جزء ثابت خطبه‌های نماز جمعه تبدیل شده است.
گرچه خطوط کلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی، به ویژه در ارتباط با مذاکرات هسته‌ای از سوی علی خامنه‌ای تعیین می‌شود اصولگرایان تندرو و نظامیان که از مخالفان اصلی گفتگو با غرب هستند، عقب نشینی‌های ایران را به سازشکاری دولت حسن روحانی نسبت می‌دهند.
جنتی در خطبه‌های نماز جمعه هفته گذشته با انتقاد از دولتمردانی که "در حال ساختن شبکه‌های زیرزمینی برای رابطه با آمریکا هستند" خطاب به آنها گفت، "مردم نه آمریکا را قبول دارند به شما را" و خامنه‌ای هم پیشاپیش مردم است.
اسماعیل کوثری، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دو هفته پیش گفته بود که رهبر جمهوری اسلامی مجوز مذاکرات را ده ماه پیش از دولت جدید صادر کرده بود و "دولت آقای روحانی تنها بحث مذاکرات را علنی کرد."

ظریف در هند: برنامه هسته‌ای ایران متوقف نمی‌شود


ظریف در هند: برنامه هسته‌ای ایران متوقف نمی‌شود

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با شال هندی در هند.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با شال هندی در هند.
محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، که روز چهارشنبه، هفتم اسفند، برای سفری دوروزه به هند رفت، در اين کشور تاکيد کرد که برنامه هسته‌ای ايران متوقف نخواهد شد.
 
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ايرنا، آقای ظريف در نخستين روز سفرش به هند، همراه با سلمان خورشيد، همتای هندی خود، در گردهمايی بنياد تحقيقات آبزرور با عنوان «سياست خارجی ايران؛ چشم‌انداز ثبات در آسيای غربی» شرکت کرد.
 
وزير امور خارجه ايران در سخنرانی خود بدون نام بردن از دولت‌ يا کشوری گفت که «تعدادی تصور کردند... با استفاده از فشار، ارعاب و تهديد می‌توانند ايران را تسليم خواسته‌های خود کنند و از اين طريق برنامه صلح‌آميز هسته‌ای ايران را متوقف نمايند» و افزود: «آنها فکر کردند که با خشونت می‌توانند برنامه هسته‌ای ايران را متوقف کنند و اين يکی از مهم‌ترين اشتباهات بود.»
 
به گفته آقای ظريف، «تهديد به ارجاع مسئله هسته‌ای به شورای امنيت، تحريم‌ها و حتی تهديد نظامی نيز نتوانست برنامه صلح‌آميز ايران را متوقف کند».
 
وزير امور خارجه ايران تاکيد کرد که «برای حل و پيشروی مسئله هسته‌ای» بايد به يک «هدف مشترک» دست يافت و گفت که از نظر او «پذيرفتن صلح‌آميز بودن برنامه هسته‌ای ايران» راه حل پايان دادن به بحران ۱۰ ساله مربوط به فعالیت‌های اتمی ایران است.
 
آمريکا، اتحاديه اروپا و اسرائيل در کنار تعدادی ديگر از کشورهای جهان سال‌هاست که نگران ساخت تسليحات هسته‌ای توسط ايران در پوشش يک برنامه گسترده اتمی هستند که تهران می‌گويد کاملا صلح‌آميز و با هدف توليد برق و تحقيقات علمی و پزشکی در جريان است.
 
ايران و گروه ۱+۵ شامل آمريکا، فرانسه، بريتانيا، چين، روسيه و آلمان در آذرماه سال ۱۳۹۲ و پس از ۱۰ سال، به توافقی شش ماهه دست يافتند که بر مبنای آن، هم تهران ابعاد برنامه اتمی خود را کاهش می‌دهد و هم از شدت تحريم‌های بين‌المللی عليه ايران کاسته خواهد شد.
 
دولت حسن روحانی و تيم مذاکره‌کننده هسته‌ای ايران به رياست محمدجواد ظريف و  ۱+۵ اميدوارند تا در پايان اين مدت شش ماهه، به راه‌ حلی نهايی برای پايان دادن به بحران هسته‌ای دست يابند.
 
آقای ظريف در هند مجددا تاکيد کرد که ايران «به شدت مخالف ساخت بمب اتمی است» و حتی گفت که با توجه به سخنان اخير باراک اوباما، رئيس جمهور، و جان کری، وزير امور خارجه آمريکا، تصور می‌کند که «تا حدودی غرب به سوی اين نقطه نظر پيش رفته است».

بر اساس توافق شش ماهه ایران با ۱+۵، تهران می‌تواند غنی‌سازی اورانیوم به میزان کمتر از پنج درصد را ادامه دهد.
 
آقای ظريف در عين حال تاکيد کرد که «غرب نمی‌تواند ايران را مجبور به کنار گذاشتن انرژی صلح‌آميز هسته‌ای بکند»، «بهترين راه برای کنترل برنامه هسته‌ای» ايران را «نظارت بر آن بر اساس قوانين بين‌المللی» عنوان کرد.

نگرانی کنگره آمریکا از احتمال افزایش صادرات نفت‌خام ایران

نگرانی کنگره آمریکا از احتمال افزایش صادرات نفت‌خام ایران

انتشار گزارش‌هایی پیرامون افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران به چین و هند به‌رغم تحریم‌های موجود٬ کنگره آمریکا را نگران کرده است. قانون‌گذاران آمریکایی خواستار پاسخ‌گویی مقامات دولتی این کشور شده‌اند.
مقامات دولتی آمریکا که پس از توافق ایران با ۱+۵ تلاش بسیاری کرده‌اند تا از نگرانی‌های کنگره بکاهند و از وضع تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی قانون‌گذاران جلوگیری کنند٬ حالا با نگرانی جدیدی در کنگره روبرو شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس٬ خبر افزایش صادرات نفت‌خام ایران به چین و هند مساله‌ای است که کنگره روز پنج‌شنبه (۸ اسفند٬ ۲۷ فوریه) به خاطر آن از مقامات دولتی آمریکا توضیح خواسته است.
در پی توافق با ایران که سه ماه پیش حاصل شد و اجرای گام به گام آن از هفته‌های پیش آغاز شد٬ مقامات آمریکایی تاکید کردند که معاملات نفتی ایران همچنان در کمند تحریم‌ها است و محدودیت‌های اعمال‌شده در این زمینه در این مرحله برداشته نخواهد شد. باراک اوباما کشورهای خریدار نفت ایران را تهدید کرده بود که در صورت تخطی از تحریم‌ها "سیل مجازات بر سرشان آوار خواهد شد."
با این حال٬ گزارش‌هایی که اخیرا منتشر شده حاکی از آن است که واردات نفت چین از ایران از ماه نوامبر سال گذشته در مقایسه با نیم‌سال پیش از آن تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که صادرات نفت‌خام ایران به هند هم در ماه ژانویه ۲۰۱۴ دو برابر شده است.
مقامات دولتی آمریکا می‌گویند این تحولات چندان چشمگیر نیست. با این حال٬ قانون‌گذاران آمریکایی نگران‌اند و برخی منابع آگاه در کنگره به رویترز گفته‌اند که برخی از نمایندگان در جلسه محرمانه‌ای که در ساعات پایانی روز پنج‌شنبه با حضور وندی شرمن٬ مذاکره کننده ارشد وزارت خارجه آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران و دیوید کوهن٬ مدیر تحریم‌های وزارت خزانه‌داری ایالات متحده برگزار خواهد شد٬ نگرانی‌های خود را مطرح خواهند کرد.
جی کارنی٬ سخنگوی کاخ سفید٬ در این‌باره گفت: «ما به دقت نظاره‌گر فرآیند هستیم و انتظار داریم که همه کشورها به تعهداتی که در قبال تحریم‌های اعمال‌شده علیه جمهوری اسلامی دارند٬ پای‌بند بمانند.» به گفته او٬ میزان واردات نفت در ماه‌های گوناگون ممکن است نوسان داشته باشد و «مساله اساسی این است که آیا در یک دوره زمانی طولانی این نوسانات محسوس است یا نه.»
بیشتر بخوانید: بیشتر نفت ایران در فوریه به سوریه و کره جنوبی صادر شده است

دولت و کنگره آمریکا در این موضوع که اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران تنها اهرم فشار بر جمهوری اسلامی است اتفاق نظر دارند٬ با این تفاوت که نمایندگان کنگره طرفدار تشدید این فشارها هستند و دولت آمریکا معتقد است باید به ایران فرصت داد تا میزان پای‌بندی‌اش به این توافق دیپلماتیک را نشان دهد.
وندی شرمن، نماینده آمریکا در مذاکرات اتمی باید نگرانی‌های قانون‌گذاران این کشور را برطرف کند وندی شرمن، نماینده آمریکا در مذاکرات اتمی باید نگرانی‌های قانون‌گذاران این کشور را برطرف کند
بر اساس این توافق قرار بود صادرات نفت ایران به چیزی در حدود یک میلیون تا ۱٫۱ میلیون بشکه در روز محدود بماند. هدف نهایی این است که توافق نهایی با ایران در سال جاری میلادی حاصل شود تا به این ترتیب جامعه جهانی اطمینان حاصل کند که امکان توسعه تسلیحات هسته‌ای در ایران از بین خواهد رفت.
با این همه٬ برخی مقامات دولتی آمریکا مصرانه می‌گویند این برآوردها دقیق نیست و در درازمدت این نوسانات چندان چشمگیر نخواهد بود. در مقابل٬ مشاوران نمایندگان کنگره می‌گویند فروش نفت ایران تا ۱٫۴ میلیون بشکه در روز افزایش یافته و ادامه این روند نگران‌کننده خواهد بود.
ایالات متحده تا سه ماه دیگر باید تصمیم بگیرد که معافیت بانک‌های چینی و آمریکایی برای پردازش مبادلات مالی با ایران را تمدید کند یا نه؛ دریافت این معافیت از سوی آمریکا مستلزم این است که کشورهای مزبور به‌طور چشمگیری از میزان واردات نفت‌خام خود از ایران بکاهند. در صورت تخطی از این قاعده٬ کمپانی‌های چینی و هندی فرصت فعالیت در بازار آمریکا را از دست خواهند داد؛ مساله‌ای که هم برای آمریکا و هم برای این دو کشور چالش اقتصادی بزرگی را در پی خواهد داشت.

وزارت خارجه آمریکا: نقض حقوق بشر در ایران ادامه دارد

وزارت خارجه آمریکا: نقض حقوق بشر در ایران ادامه دارد

گزارش سالانه وزارت امورخارجه آمریکا وضعیت حقوق بشر در ایران را وخیم ارزیابی کرده است. بنا به این گزارش تخلف و دستکاری در انتخابات یکی از مهم‌‌ترین موارد نقض حقوق شهروندی در جمهوری اسلامی به شمار می‌آید.
وزارت امورخارجه آمریکا گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق‌بشر در جهان را در روز پنج‌شنبه (۲۷ فوریه/۸ اسفند) منتشر کرد. در این گزارش مسائل حقوق‌بشری در ۲۰۰ کشور جهان مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.
خانم عذرا ضیا، مدیرکل دمکراسی، حقوق‌بشر و امور کارگری وزارت امورخارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران گفت: «به‌رغم گام‌هایی که در زمینه آزادی برخی زندانیان سیاسی در پاییز گذشته برداشته شده، باید گفت که بطور کلی وضعیت حقوق‌بشر در ایران همچنان وخیم است.»
ضیا با اشاره به گزارش سالانه وزارت امورخارجه آمریکا تصریح کرد که موارد فراوانی از شکنجه، بازداشت‌های سیاسی، آزار اقلیت‌ها، محدویت آزادی بیان و سرکوب روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی و حقوق‌بشری در ایران به چشم می‌خورد.
مفاد این گزارش نیمی از دوران زمامداری حسن روحانی را نیز در بر می‌گیرد.
تخلف‌های انتخاباتی در ایران
بر اساس گزارش وزارت امورخارجه آمریکا، نظام جمهوری اسلامی با دخالت و دستکاری در روند انتخابات مرتکب نقض حقوق شهروندان خود شده است.این گزارش تاکید می‌کند که جلوگیری از برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه یکی از مهم‌ترین موارد نقض حقوق بشر در ایران به شمار می‌آید.
در این گزارش هم‌چنین تصریح شده است که پس از پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری موج اعدام‌های بی‌رویه در سال ۲۰۱۳ در ایران ادامه داشته است. این گزارش به دست‌کم ۶۲۴ مورد اعدام در سال گذشته میلادی اشاره می‌کند.
گزارش سالانه وزارت امورخارجه آمریکا به روند رسیدگی قضایی "نادرست" در زمینه پرونده زندانیان، بویژه محکومان به اعدام در ایران نیز اشاره کرده است. گزارش با استناد به اعتراض‌های سازمان حقوق‌بشری از انتخاب مصطفی پورمحمدی به عنوان وزیر دادگستری ایران نیز انتقاد کرده است.
نهادهای حقوق بشری ایرانی و بین‌المللی پورمحمدی را در اعدام‌های سال ۱۳۶۷ مسئول می‌دانند و به نقش وی در "قتل‌های زنجیره‌‌ای" اشاره می‌کنند.
حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، رهبران معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ نیز در گزارش وزارت امورخارجه آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته است.
این گزارش تاکید می‌کند که در ایران هم‌چنان مخالفان سیاسی ناپدید می‌شوند و بازداشت‌شدگان در زندان در وضعیت نامناسبی نگه داشته می‌شوند و مورد آزار قرار می‌گیرند.
درباره وضعیت اقلیت‌های مذهبی و عقیدتی هم‌چون بهائیان و دراویش نیز کارنامه جمهوری اسلامی منفی ارزیابی شده است. از بازداشت سعید عابدینی، کشیش مسیحی در ایران نیز از جمله موارد نقض حقوق بشر در ایران یاد شده است.
بر اساس ارزیابی وزارت امورخارجه آمریکا نقض حقوق‌بشر در ایران در حالی صورت می‌گیرد که مقامات جمهوری اسلامی کماکان با سفر احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر به این کشور مخالفت می‌کنند.
ارزیابی جان کری
پیش از ارائه این گزارش جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا اعلام کرد که در سال ۲۰۱۳ میلادی تلاش برای دستیابی به دمکراسی و حقوق‌بشر به شدت ادامه داشته است.
جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا

جان کری گفت که کشورهایی نظیر سوریه، اوکراین، ترکیه، مصر و ویتنام در سال گذشته میلادی دست به سرکوب مخالفان و نقض حقوق شهروندی زده‌اند.
به گفته جان کری تنها جنگ داخلی در سوریه بیش از ۱۰۰ هزار کشته به جا گذاشته است. وزیر امورخارجه آمریکا رژیم بشار اسد را مسئول شکل‌گیری گروه‌های اسلام‌گرای تندرو خواند.
کری در توضیحات خود از بمباران شیمیایی مخالفان توسط رژیم اسد، مرگ کارگران در بنگاه‌های تولیدی لباس در بنگلادش نیز یاد کرد و این موارد را از نمونه‌های آشکار نقض حقوق‌بشر در سال ۲۰۱۳ خواند.
به گفته وزیر امورخارجه آمریکا همجنس‌گرایان نیز در ۸۰ کشور جهان از جمله، اوگاندا، نیجریه، روسیه و ایران وضعیت نامناسبی دارند. در این کشورها همجنس‌گرایان تحت ستم بوده و با تبعیض‌های حقوقی مواجه هستند.

افزایش ۲۴ درصدی بهای برق در سال جدید

افزایش ۲۴ درصدی بهای برق در سال جدید

به گفته وزیر نیرو بهای برق از اول فروردین ۲۴ درصد افزایش می‌یابد. وزیر اقتصاد نیز از بالارفتن افزایش قیمت حامل‌های انرژی "با شیب بسیار محدود، ملایم و تدریجی" خبر داد. در سال جدید واردات بنزین به ایران افزایش خواهد یافت.
بر اساس اظهارات وزیر نیرو و وزیر نفت، ایرانیان در سال ۹۳ یا باید از مصرف برق و بنزین خود بکاهند یا بهای بیشتری برای این دو کالا بپردازند. روز پنجشنبه (۸ اسفند / ۲۷ فوریه) حمید چیت‌چیان هنگام بازدید از نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر، بهره‌وری انرژی و مولدهای مقیاس کوچک در تهران گفت: «با توجه به مصوبه اخیر هیات وزیران، قبوض فروردین ماه مشترکان برق با اعمال افزایش قیمت صادر خواهد شد».
وزیر نیرو در ادامه تاکید کرد: «متاسفانه مصرف انرژی در کشور بسیار بالا است و روزانه مقادیر قابل‌توجهی از انرژی در کشور به هدر می‌رود».
به گفته چیت‌چیان، دولت قصد دارد در آینده به تولید انرژی‌های تجدیدپذیر بپردازد. او در این راستا اطمینان داد که با استفاده از انرژی‌های نو مقادیر زیادی انرژی فسیلی، نفت خام و گاز طبیعی صرفه‌جویی می‌شود. وزیر نیرو امیدوار است که ایران بتواند روزی "با صرفه‌جویی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، محصول‌های ارزشمندی" را تولید و صادر کند.
تغییر دوگانه در زمینه بنزین
حداقل دستمزد در سال جاری ۴۷۸ هزار تومان است که به گفته فعالان کارگری تنها هزینه ده روز یک خانواده کارگری را تامین می‌کند حداقل دستمزد در سال جاری ۴۷۸ هزار تومان است که به گفته فعالان کارگری تنها هزینه ده روز یک خانواده کارگری را تامین می‌کند
همزمان با اظهارات وزیر نیرو، وزیر اقتصاد نیز اعلام کرد که بهای حامل‌های انرژی در سال جدید با شیب "بسیار محدود، ملایم و تدریجی" افزایش خواهد یافت. علی طبیب‌نیا شامگاه پنچشنبه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو تلویزیون دولتی ضمن اعلام این خبر گفت: «دولت به‌شدت از شوک‌درمانی پرهیز می‌کند، به‌ویژه این که بخواهد به اقشار متوسط و کم درآمد آسیب وارد کند».
به گزارش خبرگزاری مهر، افزایش بهای بنزین در سال آینده قطعی است و به احتمال زیاد بهای بنزین نیمه‌یارانه‌ای به لیتری ۷۰۰ تومان و هر لیتر بنزین آزاد به لیتری ۱۰۵۰ تومان خواهد رسید.
علاوه بر این، به دستور وزیر نفت در سال ۹۳ تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی متوقف خواهد شد. بیژن زنگنه دلیل این اقدام را غیراستاندارد بودن این گونه بنزین عنوان کرده است.
به این ترتیب در سال جدید عرضه روزانه ۸ میلیون لیتر بنزین پتروشیمی در سطح جایگاه‌های سوخت متوقف خواهد شد.
دولت قصد دارد کمبود بنزین پتروشیمی را با ساماندهی سهمیه ویژه بنزین آژانس‌های تاکسی، وانت‌بارها، خودروهای موسسات آموزش رانندگی و نیز حذف سهمیه بنزین موتورسیکلت‌ها و خودروهای فرسوده جبران کند.
مصرف روزانه بنزین ایران از ۳۰ میلیون لیتر در سال۱۳۷۰ به بیش از ۷۰ میلیون لیتر افزایش یافته است. کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که در صورت ادامه روند فعلی متوسط مصرف بنزین در سال ۹۳ به حدود ۸۰ میلیون لیتر در روز افزایش خواهد یافت.
مصرف روزانه بنزین ایران از ۳۰ میلیون لیتر در سال۱۳۷۰ به بیش از ۷۰ میلیون لیتر افزایش یافته است مصرف روزانه بنزین ایران از ۳۰ میلیون لیتر در سال۱۳۷۰ به بیش از ۷۰ میلیون لیتر افزایش یافته است
وعده بهبود
وزیر نیرو در گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان اینکه "از آن شرایط سخت رکود تورمی در حال عبور هستیم" اظهار داشت : «میزان ۵ /۳ درصد تورم ماهانه به ۵ /۱ درصد کاهش یافته به گونه ای که کارشناسان نهادهای بین‌المللی را دچار شگفت زدگی کرده است». به گفته وی، در ارزیابی کارشناسان بانک جهانی درباره اقتصاد کلان ایران، نرخ تورم سال آینده به میزان ۱۵ تا ۲۰ درصد پیش بینی شده است.
اخباری که اخیرا در رابطه با دستمزد کارگران منتشر شده حاکی از آنند که کارگران با وجود وعده‌ی مقامات، در سال جدید نیز به طور جدی با مشکلات معیشتی روبرو خواهند شد.
بر اساس آمار وزارت کار و رفاه حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۳ براساس نرخ تورم ۳۶ درصدی از سوی مرکز آمار بیش از ۶۶۰ هزار تومان و براساس نرخ تورم ۴۰درصدی بانک مرکزی بیش از ۶۸۰ هزار تومان محاسبه شده است.
حداقل دستمزد در سال جاری ۴۷۸ هزار تومان است که به گفته فعالان کارگری تنها هزینه ده روز یک خانواده کارگری را تامین می‌کند. علی خدایی، مسئول کمیته مزد استان تهران در شوراهای اسلامی کار می‌گوید که «در تهران یک کارگر برای تامین یک زندگی حداقلی نیازمند حقوق یک میلیون و ۷۶۳ هزار تومانی است».

پنجشنبه، اسفند ۰۸، ۱۳۹۲

وزارت کشور: تهدید "جیش‌العدل" در دست پیگیری است

ربایندگان پنج مرزبان ایرانی اعلام کرده‌اند که به تلافی اعدام یک عضو "جیش‌العدل"، یکی از پنج گروگان خود را می‌کشند. وزارت کشور ایران می‌گوید اقداماتی در این زمینه در دست انجام است اما جزییات آن را نمی‌توان بیان کرد.
قائم‌مقام و سخنگوی وزارت کشور ایران به خبرگزاری "ایسنا" گفته که سرنوشت پنج سرباز ایران ربوده شده در دست پیگیری است. حسینعلی امیری در واکنش به تهدید "جیش‌العدل" در اعدام تلافی‌جویانه یکی از سربازان اعلام کرده است: «ما اطلاعات لازم را داریم و اقداماتی انجام شده که نمی‌توان به ذکر جزییات آن پرداخت.»
او از تلاش هیئت اعزامی ایران به بلوچستان پاکستان برای پیگیری وضعیت گروگان‌ها و همکاری دولت پاکستان در این زمینه نیز خبر داد و افزود: «می‌توان به آزادی سربازان امیدواربود.»
امیری هم‌چنین از احتمال جعلی بودن فیلم منتسب به "جیش‌العدل" نیز یاد کرده است. این گروه با انتشار فیلمی در روز چهارشنبه هفتم اسفندماه، تهدید کرد که یکی از گروگان‌های خود را به تلافی اعدام یک عضو خود در زندان‌های ایران اعدام می‌کند.
خبر ربوده شدن ۵ مرزبان ایرانی روز ۱۹ بهمن، با انتشار تصاویری از آنها در توئیتر منتشر شد. این پنج نفر از روز جمعه ۱۸ بهمن در منطقه مرزی "جکیگور" استان سیستان و بلوچستان مفقود شده بودند. جیش‌العدل با انتشار این دو تصویر، مسئولیت ربودن آنها را برعهده گرفت.
پیش‌تر نیز فیلمی از سایت فارسی العربیه منتشر شده بود که جمشید دانایی‌فر در آن از حکومت ایران می‌خواست، شروط جیش‌العدل را قبول کند تا او و چهار سرباز دیگر آزاد شوند.
در فیلم اخیر، عنوان می‌‌شود که فرد اعدامی گروهبان جمشید دانایی‌فر خواهد بود.
جیش العدل که خود را "ارتش عدالت و برابری" معرفی می‌کند، پیش از این با انتشار بیانیه‌ای در وبلاگ خود اعلام کرده بود که ۵ سرباز ایرانی به گروگان گرفته شده را در ازای آزادی ۵۰ عضو زندانی خود در ایران، ۳۰۰ شهروندان سنی زندانی و ۵۰ زن سنی‌ دیگر آزاد می‌کند که بنا بر ادعای این بیانیه، تحت بازداشت سپاه پاسداران در سوریه هستند.
وزیر کشور ایران در روز دوشنبه (۱۷ فوریه/۲۸ بهمن) عنوان کرده بود که اگر پاکستان گام‌های لازم را برای مقابله با شبه‌نظامیان جیش‌العدل بر ندارد، ایران ممکن است اعزام سرباز به خاک پاکستان را بررسی کند.
دولت پاکستان اما با انتشار بیانیه‌ای در روز سه‌شنبه، تاکید کرد: «نیروهای ایرانی مجاز نیستند با نقض قوانین بین‌المللی از مرز بگذرند.» در این بیانیه آمده بود که دو کشور همسایه باید به مرزهای یکدیگر احترام بگذارند.
دولت پاکستان در همین بیانیه یادآور شده بود که واحدهای نظامی این کشور، منطقه کوهستانی را تجسس کرده‌، اما نتوانسته‌اند اثری از مرزبانان ربوده شده بیابند

کری: آمریکا باید پیش از بررسی جنگ، مذاکرات با ایران را دنبال کند

کری: آمریکا باید پیش از بررسی جنگ، مذاکرات با ایران را دنبال کند

جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفت ایالات متحده پیش از آن که برای وادار ساختن ایران به پذیرش توقف فعالیت‌های اتمی وارد جنگ با این کشور شود متعهد است که مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی را ادامه دهد.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه (۲۶ فوریه/ ۷ اسفند) در برابر گروهی از گزارشگران در واشنگتن در مورد رویکرد ایالات متحده در برابر ایران گفت: «ما پیش از اینکه وارد جنگ شویم اقدام‌هایی کرده‌ایم و تلاش‌هایمان را سمت و سو داده‌ایم، چرا که واقعا ممکن است راه حل صلح‌آمیزی وجود داشته باشد.»
(بیشتر بخوانید: شرمن: توافق نهایی اجازه غنی‌سازی محدود و نظارت‌شده را به ایران خواهد داد)
ایران و گروه ۱+۵ که از جمله شامل آمریکا نیز می‌شود در ۲۴ نوامبر سال گذشته (۲۰۱۳) در ژنو سوئیس به توافقی مقدماتی با مهلتی شش‌ماهه دست یافتند. ایران موافقت کرد بخش‌هایی از فعالیت ‌اتمی خود را به حال تعلیق در آورد و طرف مقابل نیز قول داد، تحریم‌ها را کاهش دهد.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا مانند رئیس جمهور پیشین این کشور همواره تصریح‌ کرده که آمریکا همه گزینه‌ها، از جمله گزینه نظامی را در رابطه با ایران بر روی میز نگه می‌دارد.
در حالی که مقام‌های آمریکایی مدت‌هاست که این تهدید را تکرار می‌کنند سخنان تازه جان کری اشاره‌ای است به این که آمریکا در رویکرد خود جدی است و در صورت به بن‌بست رسیدن مذاکرات حمله به ایران را از مد نظر دور نمی‌دارد.
کری که خود در جنگ ویتنام به عنوان افسر جوان نیروی دریایی آمریکا حضور داشت تصریح کرد: «من معتقدم که این تعهدی بر دوش رهبران است و من این را از جنگ ویتنام یاد گرفته‌ام، قبل از این که شما افراد جوان را به جنگ بفرستید باید بیازمایید که آیا چاره دیگری وجود ندارد؟»
تداوم فشار قانونگذاران
دولت اوباما تحت فشار برخی قانونگذاران، از جمله نمایندگان جمهوری‌خواه قرار دارد که تهدید می‌کنند، تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع خواهند کرد؛ اقدامی که کاخ سفید نسبت به آن هشدار داده و اعلام کرده که این کار می‌تواند سد راه رسیدن به توافق نهایی در مذاکرات اتمی با ایران شود.
(بیشتر بخوانید: توافق ایران و گروه ۱+۵ در باره چارچوب مذاکرات جامع)
رابرت منندز، سناتور دمکرات و رئيس بانفوذ کمیته خارجی سنای آمریکا نیز همزمان با اظهارات جان کری گفت، خوشحال است که در قضیه ایران با این که کاخ سفید را ناامید کرده راه تلاش برای اعمال تحریم‌هایی تازه علیه تهران را پیش گرفته است.
او متذکر شد که این رویکرد باعث شده که مذاکره با ایران پیش برود. به گفته او، همین اقدام بود که به ایران نشان داد، در صورتی که گفت‌وگو خوب پیش نرود کنگره آماده اعمال تحریم‌‌های تازه است.
ایران اتهام آمریکا و برخی از متحدانش مبنی بر این که این کشور در صدد دست‌یابی احتمالی به بمب اتمی است را رد کرده است. جمهوری اسلامی همچنین تهدید کرده که در صورت وضع تحریم‌های تازه از مذاکرات خارج خواهد شد.
خبرگزاری رویترز با اشاره به نشانه‌هایی که از افزایش صادرات نفت ایران حکایت دارند می‌نویسد، این نشانه‌ها ممکن است سبب شود که فشار قانونگذاران آمریکایی برای تحریم بیشتر ایران افزایش یابد.
رویترز به نقل از منابع مطلع گزارش داده که صادرات نفت ایران در ماه فوریه برای چهارمین ماه متوالی بالا رفته است. بر همین مبنا، صادرات نفت ایران در فوریه حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و دست کم به ۳۰ / ۱ میلیون بشکه در روز رسیده است.

چهارشنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۹۲

یک زن فرماندار شهرستان هامون سیستان و بلوچستان شد

یک زن فرماندار شهرستان هامون سیستان و بلوچستان شد

معصومه پرندوار به فرمانداری شهرستان هامون منصوب شد. او که از سوی استاندار استان سیستان و بلوچستان برای عهده‌دار شدن این سمت منصوب شده نخستین فرماندار زن در کابینه یازدهم به ریاست حسن روحانی است.
استان سیستان و بلوچستان در پذیرفتن زنان ایران برای پست‌های مهم مدیریتی پیشتاز شده است. پس از سامیه بلوچ، اولین شهردار زن در این استان، اینک سه زن دیگر می‌روند تا دیگر سکان‌های مدیریتی حساس را در این استان به دست بگیرند. یکی از آن‌ها معصومه پروندوار، اولین فرماندار زن در کابینه حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم است.
مجله خبری مهر روز چهارشنبه (۷ اسفند/ ۲۶ فوریه) معصومه پرندوار را چنین معرفی کرده است: زنی که قرار است از این پس فرماندار شهرستان هامون باشد فوق لیسانس برنامه شهری دارد و ۱۴ سال کارمند استانداری سیستان و بلوچستان بوده است.
زهرا اربابی، معاون استاندار سیستان و بلوچستان
علاوه بر این زهرا اربابی، رئيس ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سیستان و بلوچستان نیز با صدور حکمی از سوی وزیر کشور به سمت معاون توسعه و مدیریت و منابع انسانی استاندار سیستان و بلوچستان منصوب شد.
خانم اربابی پیش از این در دوره‌های مختلف انتخابات در ایران‌ مسئولیت‌هایی مانند مسئولیت کمیته بانوان سومین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در ستاد ائتلاف اصلا‌ح‌طلبان و عضویت در هیأت بازرسی هفتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان سیستان و بلوچستان را بر عهده داشت.
به نوشته مهر، اربابی معتقد است که حضور بانوان در عرصه‌های اجتماعی ـ سیاسی چندان هم کم نبوده است. او می‌گوید:«در نیک‌شهر یک خانم عضو شورای شهر داریم. در زابل و سراوان هم خانم‌هایی هستند که عضو شورای شهر هستند و البته شهردار سرباز، یک خانم سنی‌مذهب بلوچ است.»
سامیه بلو‌چ‌زهی، دانش‌آموخته مهندسی منابع طبیعی شهردار شهرستان سرباز، واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان است.
زهرا اربابی، معاون جدید استاندار سیستان و بلوچستان با بیان این که در زاهدان شرایط برای فعالیت خانم‌ها مساعدتر شده می‌گوید، دلیل این که تا کنون حضور خانم‌ها در عرصه فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی کم رنگ بوده این است که آن‌ها "هنوز خودشان را باور ندارند."
حمیرا ریگی، فرماندار آتی قصرقند
حمیرا ریگی، اولین بخشدار زن در استان سیستان و بلوچستان نیز قرار است از این پس به عنوان فرماندار شهرستان قصرقند، در جنوب استان سیستان و بلوچستان فعالیت کند.
او فیزیوتراپیست است و در سازمان بهزیستی و بخشداری چابهار هم تجربه مدیریتی دارد. گفته می‌شود، خانم ریگی که از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ بخشدار چابهار بود، به هنگام بارداری نیز با لباس محلی زنان بلوچ به تمامی نقاط مرزی حوزه استحفاظی و مدیریتی خود سرکشی می‌کرد.
او می گوید:«حضور یک زن در پست سیاسی آن هم در استانی که تعصبات مذهبی و قومی داشت در ابتدا خیلی سخت به نظر می‌رسید. تصور عموم هم بر این بود که کار یک زن در این مقام بسیار سخت و دشوار است. اما تجربه من چیز دیگری بود. اوایل کمی تنش یا اختلاف‌نظرهایی با بسیاری از مردم و حتی روحانیون مذهبی وجود داشت، اما بعد از مدت کوتاهی، آن‌ها جزو حامیان من شدند و در پیشبرد کارها و برنامه‌هایم به من خیلی کمک کردند.»
به نوشته مهر، بنا بر آمارها در حال‌حاضر ۱۶ درصد از مديران، مقامات عالی‌‌رتبه و قانونگذاران سیستان و بلوچستان را زنان تشكيل می‌دهند.
بنا بر داده‌های مرکز آمار ایران، در رده شغلی قانونگذاران، مقامات عالی‌رتبه و مديران‌استان سیستان و بلوچستان ۹ هزار و ۱۳۷ نفر شاغل هستند كه از اين تعداد يك‌هزار و ۳۷۹ نفر را زنان تشكيل می‌دهند. اين در حالی است كه فقط ۱۳۶ نفر از اين تعداد در روستاها مشغولند.

افزایش چشمگیر صادرات هند به ایران در سال ۹۲

افزایش چشمگیر صادرات هند به ایران در سال ۹۲

مطابق آمار گمرک هند در ۱۱ ماه نخست سال جاری به نسبت سال پیش یک و نیم برابر بیشتر کالا به ایران صادر کرده است. ظاهرا آزاد شدن پول‌های بلوکه شده ایران در هند در این افزایش نقش داشته است.
هند در سال‌های گذشته یکی از شریکان اصلی تجاری جمهوری‌اسلامی بوده است. با این همه واردات کالای هندی به ایران در سال ۹۲ رونقی کم‌سابقه را تجربه می‌کند.

بر اساس آمار گمرک، واردات ایران از هند در ۱۱ ماه نخست سال ۹۲ به لحاظ وزنی نزدیک به ۱۵۰ درصد و به لحاظ ارزش بیش از ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.

برنج، به رغم گزارش‌های فراوانی که درباره آلودگی آن منتشر شده، در صدر فهرست کالاهای صادراتی هند به ایران قرار دارد. گفته می‌شود برنجی که بهمن ماه در طرح مناقشه‌برانگیز سبد کالا توزیع شد نیز از محصولات وارداتی هند بوده است.

افزایش واردات و کاهش صادرات به هند

خبرگزاری ایسنا، چهارشنبه (۷ اسفند/ ۲۶ فوریه) با استناد به آمار گمرک نوشت که هند در ۱۱ ماه نخست امسال ۳ میلیارد و ۷۲۸ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده است.
افزایش صادرات هند به ایران در حالی صورت گرفته که این کشور در همین مدت به لحاظ ارزش حدود پنج و نیم درصد کمتر کالا از ایران وارد کرد.

ارزش کالای صادراتی ایران به هند در بازه زمانی یاد شده دو میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار گزارش شده که بخش بزرگ آن به نفت و محصولات نفتی مربوط می‌شود.

جمهوری اسلامی در پی تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا بهای نفت صادراتی خود به هند را به روپیه دریافت می‌کند و به علت محدودیت‌های بانکی امکان تبدیل و انتقال درآمدهای ارزی به کشور را ندارد.


یک پمپ بنزین در هند. ایران تصمیم به مبادله نفت‌خام با بنزین هند دارد یک پمپ بنزین در هند. ایران تصمیم به مبادله نفت‌خام با بنزین هند دارد
ظاهرا با تعلیق بخشی از تحریم‌ها که پس از توافق هسته‌ای ژنو از اول بهمن به اجرا گذاشته شد، ایران توانسته بخشی از دارایی‌های بلوکه شده خود در هند را صرف خرید کالا کند.

سهم ۹ درصدی هند از صادرات به ایران

منابع خبری چند روز پیش به نقل از معاون وزیر نفت و گاز هند گزارش دادند که هند آمادگی دارد یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از بدهی‌های نفتی خود را به ایران بپردازد.

مطابق توافق‌های میان دو کشور از سال ۲۰۱۱ هند ۴۵ درصد از بهای نفت وارداتی از ایران را به روپیه پرداخت می‌کند یا در ازای آن کالا در اختیار ایران می‌گذارد.

وزارت نفت دولت یازدهم شهریور ماه امسال با توجه به افزایش مصرف بنزین و ناکافی بودن تولید داخلی ابراز تمایل کرد که معامله پایاپای نفت در برابر بنزین را با هند از سر بگیرد.

به نظر می‌رسد که این برنامه هنوز عملی نشده باشد. در فهرست گمرک ایران برنج، کنجاله سویا، الکترودهای زغالی برای کوره‌ها، چای، مکمل‌های دارویی، جو، گوشت گاو، محصولات آهنی و فولادی، کاغذ، الیاف، نخ و محصولات مرتبط با نساجی از جمله کالاهای اصلی وارداتی از هند اعلام شده‌اند.

ایران در نیمه نخست سال ۹۲به رغم کاهش واردات، نزدیک به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برنج وارد کرده که تقریبا نیمی از کل واردات از هند را در این مدت تشکیل می‌دهد.

با افزایش واردات کالای هندی، این کشور پس از امارات متحده عربی و چین جایگاه سومین صادرکننده کالا به ایران را تثبیت کرده و سهم خود را از کل صادرات به این کشور به نزدیک ۹ درصد رسانده است.

شورای نظارت بر صدا و سیما خواستار برکناری نماینده روحانی شد

شورای نظارت بر صدا و سیما خواستار برکناری نماینده روحانی شد

بیژن نوباوه، دبیر شورای نظارت بر صدا و سیما خواستار برکناری حسا‌م‌الدین آشنا، نماینده‌ی رئیس‌جمهوری در این شورا شد. حسام الدین آشنا پیشتر از عملکرد شورای نظارت بر صدا و سیما انتقاد کرده بود.
حسام‌الدین آشنا، نماینده رئیس‌جمهوری در شورای نظارت بر صدا و سیما حسام‌الدین آشنا، نماینده رئیس‌جمهوری در شورای نظارت بر صدا و سیما
بیژن نوباوه، دبیر شورای نظارت بر صدا و سیما در واکنش به انتقاد حسام‌الدین آشنا، نماینده رئیس‌جمهوری از عملکرد این شورا، خواستار عذرخواهی او شد. بیژن نوباوه به حسن روحانی توصیه کرد فرد دیگری را جایگزین حسام‌الدین آشنا، به عنوان نماینده خود در این شورا کند.
شورای نظارت بر صدا و سیما شش عضو دارد و وظیفه آنها "نظارت بر عملکرد صدا و سیما" تعریف شده است. قوای مققنه، مجریه و قضاییه هر کدام دو عضو در این شورا دارند.
بیژن نوباوه، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از قوه مققنه و حسام‌الدین آشنا، معاون رئیس‌جمهوری از قوه مجریه از اعضای این شورا هستند.
"شورایی برای نظارت بر رئیس‌جمهور"
حسام‌الدین آشنا دو روز پیش با انتقاد از عملکرد این شورا آن را "شورای تشریفاتی" خوانده بود که "هیچ تضمینی برای اجرای مصوبات خود در صدا و سیما ندارد".
نماینده‌ی حسن روحانی در شورای نظارت بر صدا و سیما گفته بود که شش عضو این شورا تنها هر دو هفته یک بار برای "گعده زدن" جلسه تشکیل می‌دهند.
حسام‌الدین آشنا که دوشنبه (۵ اسفند/ ۲۴ فوریه) در مراسم رونمایی کتاب "پایان تک صدایی"، نوشته فواد صادقی سخن می‌گفت، در ادامه گفته‌های خود صدا و سیما را متهم به تخریب دولت کرده بود.
آشنا گفته بود: «گویی این شورای نظارت بر صدا و سیما نیست، بلکه شورایی از طرف صدا و سیما برای نظارت بر ریاست جمهوری است.»
او به عنوان شاهد سخنانش، به انتشار عکسی از همراهان حسن روحانی در اجلاس داووس که او را با کراوات نشان می‌داد، اشاره کرده بود.
حسام الدین آشنا همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفته بود که صدا و سیما علاوه بر بودجه رسمی خود "مبلغ سنگینی از دولت بودجه اضافی خواسته و برای تامین آن مهلتی دو ماهه تعیین کرده" است.
دفاع نوباوه از عملکرد "صد در صد موفق" شورا
بیژن نوباوه در واکنش به اظهارات حسام‌الدین آشنا او را به بی‌اطلاعی از فعالیت‌های این شورا متهم کرد.
نوباوه روز سه‌شنبه (۶ اسفند/ ۲۵ فوریه) در گفت‌وگو با سایت "جام جم آنلاین" تأکید کرد که عملکرد شورای نظارت در تحلیل محتوا و اجرا در عملکرد سازمان صدا و سیما "صد درصد موفق" بوده است.
او معاون رئیس‌جمهور را متهم به بی‌اطلاعی از حداقل روابط و مقررات دولتی کرد و مدعی شد: «به نظر می‌رسد اعتراض غیر مسئولانه مشاور رئیس‌جمهور به دلیل عدم تحقق برخی از مطالبات وی از شورای نظارت صورت گرفته است.»
نوباوه در ادامه افزود: «اگر این شورا که در بالاترین سطح اجرایی و با حضور اعضایی از قوه مقننه، قضاییه و مجریه برگزار می‌شود صرفا گعده‌ای بیهوده است، چرا ایشان دائما اصرار دارد که مشروح مذاکرات شورای نظارت در اختیار وی قرار گیرد.»
روشن نیست که حسام‌‌الدین آشنا به عنوان عضوی از شورای نظارت بر صدا و سیما از چه رو خود به مشروح مذاکرات این شورا دسترسی ندارد.
دبیر شورای نظارت بر صدا و سیما در گفت‌وگوی خود با "جام جم آنلاین" تأکید کرد: «بهترین روش برای برخورد با اظهارات غیر مسئولانه و غیر واقعی آقای آشنا شکایت شورا به آقای رئیس‌جمهور و جایگزینی فردی در مقام ایشان با اعتقاد به جایگاه قانونی شورای نظارت است.»

زنگنه: طی ۵ سال ظرفیت تولید گاز یک متر معکب هم افزایش نیافت

زنگنه: طی ۵ سال ظرفیت تولید گاز یک متر معکب هم افزایش نیافت

به گفته‌ی وزیر نفت در چند سال گذشته ۳۰ میلیارد دلار در پارس جنوبی خرج شد، اما ظرفیت تولید گاز یک متر مکعب هم افزایش نیافت. از سوی دیگر توسعه میادین نفتی مشترک با عراق و عربستان نیز بلاتکلیف مانده است.
توسعه میدان‌های مشترک نفت و گاز ایران با کشورهای همسایه با معضلات گوناگونی روبروست که سوء مدیریت و تحریم در آن نقشی اساسی دارد.
وزیر نفت روز سه‌شنبه (۶ اسفند ماه / ۲۵ فوریه) در جلسه شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که چرا در ۵ سال گذشته ظرفیت تولید گاز در میدان مشترک با قطر یک متر مکعب هم افزایش نیافته، خاطرنشان کرد که در این مورد کسانی باید پاسخگو باشند که "از سال ۸۴، ٣٠ میلیارد دلار در پارس جنوبی خرج کردند و گاز تولید نکردند."
بیژن نامدار زنگنه گفت: «در گذشته با یک میلیارد دلار یک فاز پارس جنوبی راه می‌افتاد، اما اکنون در چند سال گذشته با ٣٠ و خرده‌ای میلیارد دلار یک فاز هم راه نیفتاده است.»
بلاتکلیفی میدان‌های نفتی مشترک
به گفته‌ی وزیر نفت در سال ۱۳۸۴ میزان برداشت دو کشور از میدان گازی مشترک در پارس جنوبی برابر بوده، اما اکنون قطر دو برابر ایران گاز استخراج می‌کند. برخی منابع میزان استخراج گاز توسط قطر را تا سه برابر ایران برآورد کرده‌اند.
وضعیت میدان‌های نفت و گاز مشترک ایران با عراق، عربستان سعودی و کویت نیز کمابیش شبیه به پارس جنوبی است و کار توسعه‌ی آنها یا به کلی متوقف شده یا به کندی پیش می‌رود.
خبرگزاری مهر روز چهارشنبه (۷ اسفند/ ۲۶ فوریه) در گزارشی نوشت: «همزمان با پیشرفت لاک‌پشتی طرح توسعه میادین مشترک نفتی در منطقه غرب کارون همچون آزادگان جنوبی، یادآوران و آزادگان شمالی، توسعه سه میدان مشترک نفتی ایران با عربستان هم متوقف شده است.»
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی
بنابر این گزارش در شرایط فعلی طرح توسعه سه میدان مشترک فرزاد (ب)، اسفندیار و آرش در خلیج فارس همچنان بلاتکلیف مانده است.
اختلاف مرزی با عربستان و کویت
رکن‌الدین جوادی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بهمن ماه امسال اعلام کرد که توسعه میدان آرش به دلیل وجود پاره‌ای اختلاف‌های مرزی با کشورهای عربستان و کویت با سرعت کمتری در حال انجام است.
دولت دهم وعده داده بود، با تامین سرمایه مورد نیاز توسعه میدان دریایی آرش را شتاب بخشد و استخراج گاز از این میدان را زودتر از موعد پیش‌بینی شده آغاز کند.
به گزارش خبرگزاری مهر در طرح توسعه میدان فرزاد (ب) نیز با وجود امضای قرارداد توسعه زودهنگام آن در سال گذشته نه تنها پیشرفت قابل ملاحظه‌ای به چشم نمی‌خورد که "در بخش حفاری و ساخت سازه‌های دریایی فعالیت‌ها متوقف شده است."
مدیرعامل شرکت ملی نفت اعتراف می‌کند که "در شرایط فعلی انتقادهایی وجود دارد، ضمن آنکه زحماتی هم کشیده شده است." یکی از اقدام‌های وزارت نفت برای توسعه میدان فرزاد مذاکره با یک کمپانی هندی است که تا کنون به نتیجه‌ای نرسیده است.
جوادی با طرح این ادعا که شرکت ملی نفت "به هیچ وجه منتظر بازگشت خارجی‌ها نمانده" تصریح کرد: «اما اگر شرکت‌های خارجی به صنعت نفت ایران بازگردند توسعه میادین نفتی شتاب خواهد گرفت.»
ایران تماشاچی میدان مشترک با عراق
به رغم اظهارات مدیرعامل شرکت ملی نفت، ایران نه تنها منتظر بازگشت شرکت‌های معتبر خارجی است که برای پیشبرد پروژه‌های مهم نفت و گاز تا حد ممکن در برابر بدقولی‌های این شرکت‌ها نیز منفعل عمل می‌کند.
وزیر نفت هفته گذشته از پیمانکار چینی طرح توسعه میدان مشترک آزادگان‌جنوبی انتقاد کرد که پس از ۷ سال "هنوز کار خاصی انجام نداده است."
بیژن زنگنه روز ۲۹ بهمن اعلام کرده بود: «عملکرد شرکت چینی مطلوب ارزیابی نمی‌شود و اخطارهای لازم برای "خلع ید" به این پیمانکار داده شده است.»
عراق از شهریور ماه سال جاری از میدان مجنون که میدان مشترک با آزادگان جنوبی است، روزانه ۱۷۵ هزار بشکه نفت استخراج می‌کند و قرار است این میزان را به زودی به ۴۰۰ هزار بشکه در روز برساند.
این در حالی است که به گفته‌ی مقام‌های ارشد وزارت نفت، پیمانکار چینی هنوز فاز نخست میدان آزادگان جنوبی را راه‌اندازی نکرده و میزان پیشرفت کار در این منطقه حدود هفت درصد بیشتر نیست.
اعتراف به آلودگی بنزین
پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت (شانا)، سه‌شنبه (۶ اسفند ماه) درباره کمبود و افت فشار گاز در هفته‌های گذشته از قول زنگنه نوشت: «صریح بگویم ما گاز نداشتیم وگرنه مریض که نبودیم که گاز جایگاه‌های سی‌ان‌جی و پتروشیمی و نیروگاه‌ها را قطع کنیم. ما نمی‌توانیم گاز خانه‌ها را قطع کنیم بنابر این باید برق یا گاز صنایع را قطع کنیم و این کار بسیار سختی است.»
در نشست مشترک اعضای شورای شهر تهران با مدیران نفتی، مسئله بحث‌برانگیز غیراستاندارد بودن بنزین تولیدی در مجتمع‌های پتروشیمی و تاثیر آن بر افزایش آلودگی هوای تهران و دیگر کلانشهرهای نیز بررسی شد.
وزیر نفت در این نشست برای نخستین بار به صراحت اذعان کرد که بنزینی که در ۵ سال گذشته توزیع شده، "قطعا آلوده" و عامل اصلی و مؤثر در تشدید آلودگی هوای تهران بوده است.
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، ۲۶ بهمن ماه با اشاره به تازه‌ترین گزارش وزارت بهداشت درباره آلودگی هوا اعلام کرده بود که بر اساس تصمیم هیئت دولت تولید و پخش بنزین غیراستاندارد مجتمع‌های پتروشیمی کاملا متوقف می‌شود.
دولت دهم برای مقابله با تحریم فروش بنزین به ایران و "خودکفایی" در تامین نیاز داخلی از سال ۸۸ "طرح ضربتی افزایش تولید بنزین" را با تغییر کاربری چند مجتمع پتروسیمی ایران به اجرا گذاشت.
یکی از مشکلات بنزین پتروشیمی درصد بالای آلاینده‌ی "بنزن" در آن است که ماده‌ای سرطان‌زا محسوب می‌شود. شماری از مسئولان وزارت نفت تا چندی پیش غیراستاندارد بودن بنزین پتروشیمی را انکار می‌کردند.

روحانی: تنها نیازمندان فرم جدید یارانه را پر کنند

روحانی: تنها نیازمندان فرم جدید یارانه را پر کنند

حسن روحانی‌‌‌‌‌ در جریان سخنرانی خود در بندر جاسک از تجدید نظر دولت در شیوه پرداخت یارانه‌های نقدی خبر داد. روحانی ضمن اشاره به انتشار فرم‌های جدید یارانه، خواستار آن شد که تنها نیازمندان این فرم را پر کنند.
حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران که به استان هرمزگان سفر کرده، چهارشنبه (۷ اسفند/ ۲۶ فوریه) در جمع مردم شهر بندری جاسک از تجدید نظر دولت در پرداخت یارانه‌های نقدی خبر داد.
حسن روحانی در سخنرانی خود تأکید کرد که پرداخت یارانه نقدی به "اقشار نیازمند جامعه" ادامه پیدا می‌کند. او افزود که مجلس شورای اسلامی دولت یازدهم را موظف کرده است در مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها، در پرداخت یارانه نقدی به خانوارها تجدیدنظر کند.
رئیس‌دولت یازدهم در ادامه تصریح کرد: «باید برای پرداخت یارانه نقدی مردم طبق فرم دیگری ثبت نام کنند.» و در ادامه خواستار آن شد: «کسانی‌ که نیاز ندارند این فرم را پر نکنند و تنها کسانی ‌که نیازمند دریافت یارانه هستند فرم جدید را پر کنند.»
برنامه‌های دولت برای "تأمین امنیت غذایی مردم"
فرم‌های جدید قرار است تا پایان اسفند ماه سال جاری توزیع شوند. مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها از اول فروردین سال ۱۳۹۳ اجرا خواهد شد.
بر اساس تبصره ۲۱ لایحه بودجه سال ۹۳ دولت اجازه دارد منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالا‌ها و خدمات موضوع قانون هدفمندی یارانه‌ها را با استفاده از انواع روشهای پرداخت نقدی و غیر نقدی و خدمات بیمه‌ای بین خانوارهای نیازمند توزیع و با اولویت بخش تولید اجرا کند.
رئیس دولت یازدهم روز چهارشنبه در جمع مردم جاسک وعده داد که دولت در سال آینده برنامه‌های دیگری نیز برای بهبود وضعیت معیشت مردم دارد.
حسن روحانی در این مورد تصریح کرد: «دولت بخشی از درآمدهای ناشی از هدفمندی یارانه ها را به ساماندهی بهداشت و درمان اختصاص خواهد داد.»
توزیع سبد کالا یکی از خدمات غیرنقدی دولت بود توزیع سبد کالا یکی از خدمات غیرنقدی دولت بود
او افزود که دولت یازدهم در نظر دارد علاوه بر توجه به بهداشت و درمان، در فاز دوم هدفمندی یارانه ها "برنامه‌های ویژه‌ای نیز برای تامین امنیت غذایی" مردم اجرا کند.
تعیین سطح درآمدی برای شناسایی افراد نیازمند
در حال حاضر بر اساس آمار دولت یازدهم تعداد افرادی که یارانه نقدی دریافت می‌کنند حدود ۱۷۴ هزار نفر بیشتر از جمعیت کل کشور است.
اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت شامگاه یکشنبه چهارم اسفند (۲۳فوریه) به تلویزیون دولتی ایران گفته بود که در بهمن ماه سال‌جاری به ۷۷ میلیون و ۳۷۴ هزار نفر یارانه نقدی پرداخت شده ست. این درحالی است بر اساس آخرین آمار، جمعیت کشور در حدود ۷۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برآورد شده است.
اسحاق جهانگیری تصریح کرده بود که با توجه به این تفاوت آمار، باید ثبت نام جدید صورت بگیرد. محسن بهرامی ارض اقدس، رئیس "کمیسیون تجارت- اتاق تهران" نیز روز چهارشنبه ۷ اسفند (۲۶ فوریه) در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا تصریح کرد که در حال حاضر ماهانه به حساب ۵۰۰ هزار متوفی هم یارانه نقدی واریز می‌شود.
رئیس "کمیسیون تجارت- اتاق تهران" در ادامه افزود: «با اظهارنامه‌هایی که قرار است تا پایان اسفند ماه توزیع شود، افرادی که با شناسنامه‌های تکراری یا شناسنامه‌های دیگر یارانه دریافت می‌کنند شناسایی می‌شوند.»
او تأکید کرد که براساس تصمیم مجلس، پر کردن اظهارنامه دروغ تا سه برابر جریمه دارد. به گفته محسن بهرامی ارض اقدس، دولت قرار است با تعیین سطح درآمدی مشخص کند که چه افرادی مشمول دریافت یارانه نقدی می‌شوند.
او در مورد تعیین این سطح تصریح کرد: «‎سطح درآمدی در شهرهای مختلف و در شهرها نسبت به روستاها متفاوت است و هنوز دولت درباره رقم دقیق آن تصمیم نگرفته است.»

سه‌شنبه، اسفند ۰۶، ۱۳۹۲

حداقل هزینه خانوار ایرانی دو برابر متوسط دستمزدهاست

حداقل هزینه خانوار ایرانی دو برابر متوسط دستمزدهاست

به گزارش رسمی بانک مرکزی ایران، حداقل سبد هزینه خانوار ایرانی در استان تهران، یک میلیون و ۷۶۳ هزار تومان است. این در حالی است که متوسط حقوق دریافتی مشمولان قانون کار برای سال جاری، ۹۳۳ هزار تومان است.
بر اساس آماری که بانک مرکزی ایران منتشر کرده، هر خانوار ایرانی در سال ۱۳۹۱ با کسری بودجه یک میلیون تومانی روبرو بوده است. این گزارش نشان داده که حداقل سبد هزينه خانوار در استان تهران يك ميليون و ۷۶۳ هزار تومان بوده كه تقريبا دو برابر متوسط حقوق دریافتی است که ماهیانه ۹۳۳ هزار تومان بوده است.
این در حالی است که حداقل دستمزدها در سال ۹۱ از ۴۰۰ هزارتومان هم کمتر بوده است. بر همین اساس علی خدایی مسئول كميته مزد استان تهران در شوراهای اسلامی كار تاكيد كرده که افزايش ۲۵ درصدی مزد برای سال آينده به هيچ‌وجه كفاف زندگی كارگران را نخواهد داد.
علی خدایی در گفت و گو با روزنامه تهران امروز همچنین اظهار داشته: «در حال حاضر با احتساب سنوات، بن كارگری، حق اولاد و...حقوق كارگر ۷۴۰ هزار تومان است. اين در حالی است كه در تهران يك كارگر برای زندگی حداقلی نيازمند حقوق يك ميليون و ۷۶۳ هزار تومانی است و اين خلأ بسيار زياد است. شايد عده‌ای تصور كنند اين ميزان حقوق آرمان‌گرايانه است، اما بايد گفت اين عدد به دست آمده از واقعيت و كف زندگی كارگران است».
تهران، پردرآمدترین و پرهزینه‌ترین استان ایران
بر اساس گزارش بانک مرکزی از دخل و خرج خانوارها در سال ۱۳۹۱، خانواده‌های استان تهران با درآمد متوسط ماهیانه دو میلیون و ۴۴۱ هزار و ۸۰۰ تومان بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با میانگین درآمد ماهیانه یک میلیون و ۳۷هزار و ۴۰۰ تومان کمترین درآمد را داشته‌اند.
در بخش هزینه‌ها نیز خانواده‌های استان تهران با هزینه ماهیانه دو میلیون و ۴۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان بیشترین و استان هرمزگان با هزینه ماهیانه ۹۵۸ هزار و ۳۰۰ تومان کمترین مخارج را در بین استان‌های ایران داشته‌اند.
همچنین به گزارش جهان اقتصاد، کارشناسان اقتصادی معتقدند قدرت خريد کارگران به قبل از سال ۱۳۸۴ و قدرت خريد کارمندان به قبل از سال‌های ۸۱ و ۸۲ برگشته است.‏

حشیش و کدئین؛ بیشترین مواد مصرفی در میان دانشجویان ایران

حشیش و کدئین؛ بیشترین مواد مصرفی در میان دانشجویان ایران

مدیرکل تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که بیشترین ماده مخدر مصرفی بین دانشجویان ایران، حشیش و بیشترین دارو، کدئین است. بر اساس این گزارش، ۶ / ۲ درصد از دانشجویان معتاد هستند.
خبرگزاری مهر به نقل از مدیرکل تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر گزارش داده که مصرف مواد مخدر به دلیل استرس شب امتحان و کم‌خوابی در میان دانشجویان رواج پیدا کرده است.

حمید صرامی در این ارتباط هشدار داده است: «يك پندار غلط و يك باور نادرست دانشجويان را تهديد می‌كند و آن اينكه مواد و داروهای محرك و مخدر باعث كم‌شدن استرس شب امتحان، كم‌خوابی، تمركز بيشتر و... می‌شود».

وی به پژوهشی درباره شیوع‌شناسی مصرف مواد در بین دانشجویان دانشگاه‌های تابعه وزارت علوم اشاره کرد که بر اساس آن ۵۶ درصد دانشجویان گروه نمونه اعلام کرده‌اند که در مورد مواد مخدر اطلاعات کافی ندارند.

بر اساس این تحقیق، میزان شیوع مصرف مواد در سال گذشته شمسی در بین دانشجویان دانشگاه‌های تابعه وزارت علوم، معادل ۶ / ۲ درصد درصد بوده و بیشترین شیوع مواد در گروه نمونه دانشجویان به ترتیب حشیش، تریاک، قرص اکس و شیشه بوده است.

مدیرکل تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر در عین حال هشدار داده که دانشجوياني كه مواد مخدر مصرف نمی‌‌كنند، در مقابل قرص‌های روان‌گردان مقاومتی ندارند.

وی اظهار داشته که در بین داروها بیشترین شیوع مصرف در بين دانشجويان به ترتیب به کدئین، ‌ترامادول، دیازپام و ریتالین اختصاص دارد. به گفته وی این قرص‌ها به اندازه هم‌خانواده‌های مخدرشان ترسناك نيستند، اما عوارضی دارند كه دانشجوها از آن بی‌‌خبرند.

این پژوهش نشان داده است که شيوع مصرف مواد در دانشجويان گروه نمونه در میان پسران سه برابر دختران بوده، ولی مصرف دارو در بین دانشجويان دختر بيشتر از دانشجويان پسر است.

حمید صرامی افزوده است: «طبق این مطالعه، مصرف مواد در دانشجویان گروه نمونه که در منازل مجردی سکونت دارند، بیشتر از دانشجویانی بوده که در خوابگاه یا همراه خانواده خود زندگی می‌کنند و اکثریت دانشجویان گروه نمونه اولین تجربه مصرف خود را قبل از ورود به دانشگاه عنوان کردند».

عطاری‌ها هم متادون می‌فروشند

هادی معتمدی آسيب‌شناس اجتماعی در گفت‌و‌گو با روزنامه تهران امروز با اشاره به شیوع مصرف داروهای روان‌گردان بین دانشجویان گفته است: «اين داروها به دليل عوارضی كه ايجاد می‌‌كند، بيشتر از سوی جوانان تحصيل‌كرده مورد استقبال قرار می‌‌گيرد. اين داروها تمركز خوبی ايجاد می‌‌كند، ولی بعد از چند بار استفاده، مصرف‌كننده مجبور می‌‌شود برای آنكه تمركز عادی داشته باشد از آن استفاده كند و حتی بعد از مصرف پياپی باعث كاهش تمركز نيز می‌‌شود».

ابراهيم قدوسی، مسئول برنامه اداره اعتياد وزارت بهداشت نیز درباره توزيع بدون نسخه داروهایی مانند کدئین، ‌ترامادول، دیازپام و ریتالین به تهران امروز گفته است: «گزارش‌هایی مبنی بر اينكه عطاری‌ها به صورت غيرمجاز متادون يا داروهای ديگر را عرضه می‌‌كنند، به دست وزارت بهداشت و درمان رسيده است. اين داروها حتی در دكه‌های روزنامه‌فروشی و سيگار فروشی‌‌ها نيز توزيع می‌‌شود».

وی در پاسخ به اين سوال كه اين داروها را از كجا می‌‌آورند، اظهار داشته است: «موارد و شواهدی وجود داشته كه محموله دارویی كه به شهرستان می‌رفته سرقت شده است و احتمالا این داروهای سرقت‌شده سر از عطاری‌ها و دکه‌های روزنامه فروشی در می‌آورند».

پورمحمدی: اوضاع ایران با اوکراین قابل مقایسه نیست

پورمحمدی: اوضاع ایران با اوکراین قابل مقایسه نیست

مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران ضمن انتقاد از برخی رسانه‌های داخلی در بازتاب حوادث اوکراین، وضعیت جمهوری اسلامی را متفاوت از این کشور دانست و از "دوستان نظام" خواست که "نگرانی و دغدغه" نداشته باشند.
مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران از نحوه خبررسانی و بازتاب وقایع اوکراین در برخی از روزنامه‌ها و رسانه‌های دولتی انتقاد کرد و گفت: «ایران مثل اوکراین نیست.»
پورمحمدی، یکی از وزیران مناقشه‌برانگیز دولت روحانی در نشست هفتگی با کارکنان وزارت دادگستری، روز سه‌شنبه (۶ اسفند ماه / ۲۵ فوریه) در کنار تشریح نظرات خود پیرامون "اقتصاد مقاومتی" به بررسی مسایل بین‌المللی نیز پرداخت و گفت: « به عنوان مثال اتفاقی در اوکراین افتاده، بعضی‌ها در روزنامه جوری تیتر می‌زنند که گویا مسئله‌ای داخلی اتفاق افتاده. یک شخصی چیزی می‌گوید تتیر اول می‌شود و عکس‌های رنگی بزرگ در لوگوی فلان روزنامه با عکس و رنگ همان حرکت سیاسی که در آن کشور اتفاق افتاده است؛ به نحوی که آنها احساس پیروزی می‌کنند و اگر اتفاقی و تحول سیاسی در جایی اتفاق افتاده تبدیل به موضوعی داخلی می‌کنند.»
پورمحمدی جمهوری اسلامی را نظامی با "ثبات" خواند و افزود: « مردم ما با متانت، اصالت، انسجام و سابقه‌ای اینچنین روشن دارند و دارای قدرت تاثیرگذاری بالایی هستند، اما کشورهایی نظیر اوکراین که یک دوره متمایل به فضای غربی شده و دوباره تمایل به شرق پیدا کرد و باز هم حرکت‌هایی می‌شود که متمایل به غرب شوند، در حدی نیستند که کسی فکر کند اگر در آنجا اتفاقی افتاده حالا در ایران هم تیتر بزرگ و لوگوی رنگی و حرکت‌ها و حرف‌هایی از این دست زده شود.»
به نظر می‌رسد مقایسه اتفاقات اوکراین و علاقه برخی از رسانه‌ها در انعکاس تحولات این کشور سبب نگرانی برخی از مقامات جمهوری اسلامی شده است.
پورمحمدی آشکارا برای رفع نگرانی از "دوستان" نظام و هشدار همزمان به منتقدان جمهوری اسلامی گفت: « نه کسانی که حال و هوای دیگری دارند امر برایشان مشتبه شود و نه دوستان ملت و انقلاب و نظام احساس نگرانی و دغدغه داشته باشند. به نظر من این فضا احساسی است و از این اتفاقات در دنیا می‌افتد، مهم نظام ماست که با اقتدار و سلامت باید پیش برود.»
کودتا یا انقلاب در اوکراین؟
گفته می‌شود که انتقاد پورمحمدی به رسانه‌هایی نظیر روزنامه "قانون" بوده که ظاهراً از سرنگونی ویکتور یانوکوویچ ابراز "خشنودی" کرده است. روزنامه "قانون" در سرمقاله‌ای با عنوان "آزادی بانوی ناراضی" از آزادی یولیا تیموشنکو (با چاپ عکس بزرگ وی) استقبال کرده بود.
مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران
بسیاری از روزنامه‌های اصول‌گرا در ایران هم‌صدا با رسانه‌های روسیه و طرفداران ویکتور یانوکوویچ از تحولات اخیر اوکراین به عنوان "کودتا" یاد می‌کنند.
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در نخستین واکنش رسمی به حوادث اوکراین در اول اسفند ماه گفت که ایران "نگران" تحولات اخیر در اوکراین است.
وی سپس در ۴ اسفند (۲۳ فوریه) تاکید کرد که جمهوری اسلامی، تحولات اخیر در کشور اوکراین را با دقت پیگری می‌کند. وی افزود: «ضمن تاکید بر حفظ ثبات و آرامش و پرهیز از خشونت، اعتقاد داریم سرنوشت اوکراین با تحقق اراده ملت و تفاهم نیروهای سیاسی این کشور و عدم دخالت خارجی میسر است.»
فیروزآبادی: تحولات اوکراین در مسیر وابستگی است
سرلشکر حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز در واکنش به تحولات اوکراین مدعی شده که "میدان استقلال" در کیف به "میدان یورو" تغییر نام یافته و این امر نشانه آن است که اوکراین با "فرار از استقلال" به سوی وابستگی" به آمریکا و اروپا در حال حرکت است.
اوکراین دهه‌های متمادی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بود و حتی پس از فروپاشی اردوگاه سوسیالیستی و کسب استقلال نیز نتوانست به وابستگی اقتصادی و سیاسی خود از روسیه خاتمه دهد.
پایداری مخالفان در کیف سرانجام سبب سرنگونی ویکتور یانوکوویچ شد پایداری مخالفان در کیف سرانجام سبب سرنگونی ویکتور یانوکوویچ شد
در جریان انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۴ و جنبشی که به "انقلاب نارنجی" شهرت یافت، طرفداران نزدیکی به اتحادیه اروپا موفق شدند ویکتور یوشچنکو را به عنوان رئیس جمهور برگزینند. اما وابستگی‌های مالی و اقتصادی به روسیه زمینه استقلال واقعی اوکراین را میسر نکرد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی با نادیدن گرفتن وابستگی‌های آشکار اوکراین به روسیه مدعی شد: «درسی که آمریکا و غربی‌های معتقد به لیبرال دموکراسی در اوکراین به ملت این کشور دادند، عبرتی تاریخی برای همه ملت‌های مستقل است که مراقب لبخندها و ایده‌های شیطانی ابرسرمایه‌داری باشند و فریب استکبار و عوامل آن را نخورند.»
روسیه خریدار اصلی محصولات اوکراین است و این کشور در زمینه انرژی وابستگی آشکاری به روسیه دارد. دولت‌های اوکراین از سال ۱۹۹۱ تا کنون (حتی در دوره ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری مخلوع این کشور) خواهان پیوستن به اتحادیه اروپا بوده‌اند. اما شرایط نامساعد اقتصادی و عدم اصلاحات سیاسی در این کشور مانع از پذیرش اوکراین در اتحادیه اروپا بوده است.
مشکلات مالی و اقتصادی اوکراین در دوره آخر زمامداری یانوکوویچ افزایشی چشمگیر یافت، به نحوی که به گفته الکساندر تورچینف، رئیس جمهور موقت اوکراین، دولت این کشور در حال حاضر برای جلوگیری از ورشکستی کامل نیازمند دست‌کم ۳۵ میلیارد دلار کمک‌های مالی است.