دوشنبه، بهمن ۲۱، ۱۳۹۲

سربازرس آژانس: هنوز مباحث اتمی حل‌نشده‌ای در مورد ایران وجود دارد

سربازرس آژانس: هنوز مباحث اتمی حل‌نشده‌ای در مورد ایران وجود دارد

رئیس بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک روز پس از مذاکره آژانس با مقام‌های ایران این گفت‌وگو را رو به جلو توصیف کرد. وی در عین حال گفت، هنوز هم موارد حل‌نشده‌ای وجود دارد که نیازمند کار بیشتر است.
ترو واریورانتا، رئيس بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دوشنبه (۲۱ بهمن/ ۱۰ فوریه) پس از بازگشت از تهران به وین مذاکرات انجام‌شده با ایران در زمینه فعالیت‌های اتمی این کشور را "رو به جلو" ارزیابی کرد. او در عین حال افزود که هنوز هم بسیاری مباحث حل‌نشده‌ وجود دارد که نیازمند بررسی بیشتر است.
به گزارش آسوشیتدپرس، واریورانتا در وین تأکید کرد که قبل از اینکه بتواند اصرار ایران بر اینکه این کشور سعی ندارد به تسلیحات اتمی دست یابد را تأیید کند باید موارد مبهم باقیمانده بررسی شود.
مذاکرات ‌آژانس با ایران
بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه (۱۸ بهمن) وارد تهران شده و با مقام‌های ایران دو دور گفت‌وگو کردند. در این گفت‌وگوها طرفین بر سر مواردی به توافق رسیدند.
این موارد از جمله شامل بازدید از مرکز لیزر لشگرآباد، بازدید از کارخانه تولید کیک زرد اردکان یزد، بازدید مدیریت‌شده از معدن ساغند، قدم برداشتن در راه رهیافت پادمانی اراک، ارسال پرسشنامه طراحی راکتورها و در یک مورد نیز مربوط به "ای بی دبلیو" می‌شود.
یک منبع ‌مذاکره‌کننده ایران و آژانس در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفت: «ارائه اطلاعات و بازدید همزمان صورت می‌گیرد و در هر بازدید اطلاعاتی نیز ارائه می‌شود.»
این منبع خاطرنشان کرد: «نظر آژانس درباره اقدامات صورت گرفته از سوی ایران مثبت بود و در گزارش آینده آقای آمانو [دبیر کل آژانس] قطعا این موارد ذکر خواهد شد.» (بیشتر بخوانید: آمانو: ایران در باره ابعاد احتمالا نظامی برنامه اتمی خود توضیح دهد)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌ویژه بر سر غنی‌سازی اورانیوم و استفاده از سانتریفوژها حساسیت نشان می‌دهد و قصد دارد فعالیت‌های مربوط به آن در ایران را زیر نظر داشته باشد.
اورانیوم غنی‌شده کاربردی دوگانه دارد و علاوه بر تأمین مصارف صلح‌آمیز قابلیت آن را دارد که برای تولید بمب اتمی به‌کار گرفته شود. ایران همواره تلاش برای دست‌یابی به چنین تسلیحاتی را رد کرده است.
دور بعدی مذاکرات ایران و کشورهای گروه ۱+۵ که هدف آن رسیدن به توافق نهایی بر سر مناقشه اتمی ایران است قرار است از ۲۹ بهمن (۱۸ فوریه) در مقر سازمان ملل متحد در وین آغاز شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر