یکشنبه، بهمن ۲۰، ۱۳۹۲

کشتی‌های جنگی ایران "در راه رسیدن به مرزهای آبی آمریکا"

کشتی‌های جنگی ایران "در راه رسیدن به مرزهای آبی آمریکا"

به گفته یک افسر عالی‌رتبه نیروی دریایی جمهوری اسلامی، ایران کشتی‌های جنگی خود را به سمت مرزهای آبی آمریکا در اقیانوس اطلس فرستاده است. گفته می‌شود این عمل واکنش ایران به حضور کشتی‌های جنگی آمریکا در سواحل خلیج فارس است.
به گفته یک افسر عالی‌رتبه نیروی دریایی جمهوری اسلامی، ایران برای نخستین بار کشتی‌های جنگی خود را به سوی مرزهای آبی آمریکا در اقیانوس اطلس گسیل داشته است. خبرگزاری فارس روز شنبه (۸ فوریه/ ۱۹ بهمن) به نقل از ناخدا افشین رضایی حداد، فرمانده ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی ایران، نوشت که این کشتی‌های جنگی سفر خود در اقیانوس اطلس را از طریق آب‌های نزدیک به آفریقای جنوبی شروع کرده‌اند.
رضایی حداد گفته است که نزدیک شدن کشتی‌های ایران از طریق اقیانوس اطلس به مرزهای آبی آمریکا "حامل پیامی" است.
نیروی دریایی جمهوری اسلامی پیش از این نیز چند بار از برنامه خود برای فرستادن کشتی‌های جنگی ایران تا نزدیکی مرزهای آبی آمریکا سخن گفته بود. در سال ۲۰۱۲ دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی، از برنامه ارتش ایران برای گسیل کشتی جنگی به اقیانوس اطلس و نزدیک شدن به مرزهای آبی آمریکا به عنوان پاسخی به حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس سخن گفته بود.
۲۱ ژانویه (اول بهمن) فرمانده نیروی دریایی ایران اعلام کرد که ناوشکن رزمی سبلان و ناو هلی‌کوپتربر و لجستیکی "خارک" به اقیانوس اطلس اعزام خواهند شد. به گفته وی، این ناوها طی سه ماه مسافتی حدود ۲۵ هزار کیلومتر را تا رسیدن به اقیانوس اطلس طی می‌کنند. مقصد دقیق این ناوها اما اعلام نشد.
ایران همواره به حضور کشتی‌های جنگی آمریکا در نزدیکی مرزهای خود اعتراض کرده و آن را "تهدیدی برای امنیت خاورمیانه" دانسته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام وزارت دفاع آمریکا که نخواسته نامش فاش شود، ابراز تردید کرده است که ادعای نزدیک شدن کشتی‌های ایران به مرزهای آبی آمریکا درست باشد. این مقام پنتاگون در عین حال افزوده است: «کشتی‌ها آزادند در آب‌های بین‌المللی رفت و آمد کنند.»
آمریکا و متحدانش به طور مرتب دست به مانورهای نظامی در خلیج فارس می‌زنند. این کشورها می‌گویند که هدف‌شان از فرستادن ناوگان جنگی به این منطقه تضمین آزادی کشتیرانی در این منطقه است. این منطقه محل عبور و مرور ۴۰ درصد از حمل و نقل دریایی نفت در دنیاست.
بزرگترین پایگاه نیروی دریایی آمریکا در جهان با ۵۰ هزار نیرو در بحرین است.
جمهوری اسلامی ایران حق خود می‌داند که دامنه نفوذش در منطقه خلیج فارس را گسترش دهد. مقامات جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده‌اند که اگر به خاک ایران حمله نظامی شود، تنگه هرمز در خلیج فارس را می‌بندند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر