جمعه، بهمن ۱۸، ۱۳۹۲

دستغیب: نتیجه این ۸ سال سرافکندگی و تاراج اموال مردم بود

دستغیب: نتیجه این ۸ سال سرافکندگی و تاراج اموال مردم بود

در سی و پنجمین سالگرد انقلاب صداهای انتقادی بسیاری وجود دارد که تنها بخشی از آن‌ها به گوش می‌رسند. آیت‌الله دستغیب از تاراج اموال مردم، علنی شدن فساد و فحشاء و سرافکندگی ایرانیان سخن گفته است.
آیت‌الله دسغیب، یکی از مراجع تقلید که در شیراز زندگی می‌کند در بیانیه‌ای که در تارنمای مسجد قبا منتشر شده به «آن انقلابی» اشاره کرده است که قرار بود «انفجار نور» و «حکومت مردم» باشد. انقلابی که دستاوردش «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد» بود.
او آن‌گاه به انتقاد از روندی پرداخته که نتیجه‌اش در هشت سال اخیر «تاراج اموال مردم، محاصره حوزه و دانشگاه، فرار مغزها از کشور، زدگی جوانان از دین و دیانت، علنی شدن فساد و فحشاء، بی خاصیت شدن مجلس و قوه قضاییه، سرافکندگی ایرانیان در دنیا و قریب الوقوع شدن جنگ جهانی» بوده است.
اشاره آیت‌الله دستغیب به دولت‌های نهم و دهم و بویژه انتخابات سال ۸۸ است که به باور بسیاری در ایران تنها با توسل به تقلبی بزرگ نام محمود احمدی‌نژاد را از صندوق‌های آن بیرون کشیدند. آیت‌الله دستغیب در بیانیه‌اش نوشته است:
« با عجله شخص مورد نظر را معرفی کردند و در اعتراضات مسالمت آمیز عده ای را بازداشت و زندانی و پس از مدتی میر حسین موسوی و همسرایشان و جناب کروبی را به حصر محکوم کردند، و در بازجویی های زندانیان آن‌چه از دستشان می آمد انجام دادند و محاکم قضایی هم بحکم آن‌ها حکم کردند!»
«اوضاع به طرز بدی پیش می‌رود»
آیت‌‌الله دستغیب در بیانیه‌اش نوشته است که انتخابات اخیر به این دلیل به شکلی دیگر پیش رفت که «آقایان» متوجه شدند «اوضاع به طرز بدی پیش می‌رود». او رهبران ایران را فراخوانده است که به «خواست ملت گردن» نهند، زندانیان سیاسی را آزاد و مهدی‌ کروبی، میرحسین موسوی و همسر او زهرا رهنورد را از حصر رها سازند. دستغیب از «آقایان» پرسیده از چه می ترسند؟! «بگذارید تا حدودی تلافی این سالهای گذشته از رکود جبران شود و دل مردم بخصوص جوانان را به خود متمایل کنید».

آیت‌الله دستعیب هم‌چنین خواستار این شده است که صداوسیما «وابسته به شخص خاص وجناح خاص نباشد»، زندان‌ها اسلامی و سپاه وبسیج از سیاست جدا شوند، «تا بالاخره نسل جدید بفهمد که انقلاب اسلامی چه بوده» و «لذت آزادی دین را بچشند».

مخرج مشترک صداهای مختلف

هم‌زمان با این انتقادها، صدای جناح محافظه‌کار نیز در ایران بلند است. آیت‌الله محمدعلی موحدی‌کرمانی امروز در نماز جمعه تهران با اشاره به خواست آزادی موسوی و کروبی گفت که آن‌ها «مسئول فتنه ۸۸» هستند و «آبرویی» برای‌شان «باقی نمانده» است.

پیش از او نیز علی سعیدی، نماینده خامنه‌ای در سپاه پاسداران گفته بود که موسوی و کروبی ضربه بزرگی به نظام زدند ‌و مستحق مجازات شدید‌تری بودند.

با این حال از زمان روی کار آمدن حسن روحانی خواست آزادی زندانیان سیاسی و برداشتن حصر این‌دو با صراحت بیشتر و در میان بخش بزرگ‌تری از دست‌اندرکاران صحنه سیاسی ایران مطرح می‌شود. گروهی نیز خط «اعتدال» روحانی را این‌گونه ترجمه می‌کنند: عفو به شرط سکوت!

مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران ابتدای هفته جاری (سه‌شنبه۴ بهمن) گفت که اگر میرحسین موسوی و مهدی کروبی «بگویند که ما قانون‌مند هستیم و به آرامش کشور پای‌بندیم» مشمول «عفو» می شوند.

از زمان روی کار آمدن حسن روحانی عده کمی از زندانیان سیاسی آزاد شده‌اند. فضا کمی تغییر کرده و محل حصر مهدی کروبی از خانه وزارت اطلاعات به خانه خودش منتقل شده است. اما به گفته محمدجواد ظریف، وزیر خارجه روحانی در سخنرانی روز دوشنبه (۳ فوریه) در برلین، تا درست شدن وضع حقوق‌بشر در ایران هنوز راه طولانی در پیش است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر