سه‌شنبه، بهمن ۲۲، ۱۳۹۲

فائزه هاشمی رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات شد

فائزه هاشمی رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات شد

سخنگوی جدید انجمن دفاع از آزادی مطبوعات از انتخاب چهره‌های جدید در ریاست این انجمن خبر داده است. این انجمن نیز پس از وقایع سال ۱۳۸۸ با مشکلات و محدودیت‌های بسیار در انجام فعالیت روبرو شد.
فائزه هاشمی (نفر دوم از چپ) در میان چند تن از اعضاء انجمن دفاع از آزادی مطبوعات فائزه هاشمی (نفر دوم از چپ) در میان چند تن از اعضاء انجمن دفاع از آزادی مطبوعات
به گفته عباس صفایی‌فر، سخنگوی جدید انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در نشست شورای این انجمن فائزه هاشمی به‌عنوان رئیس آن برگزیده شده است. صفائی‌فر تایید کرده که بدرالسادات مفیدی و خود وی نیز در این انتخابات به ترتیب به‌عنوان نایب رئیس و سخنگویی انجمن برگزیده شده‌اند.
در دوره قبل ریاست انجمن را محسن کدیور به عهده داشت و ماشاءالله شمس‌الواعظین معاون او بود. این انجمن در سال ۱۳۷۷ و در دوره محمد خاتمی شکل گرفت و در سال ۱۳۸۰از وزرات کشور مجوز دریافت کرد.
ضربه به انجمن در پی وقایع سال ۱۳۸۸
تا انتخابات جنجال‌برانگیز ریاست‌جمهوری در سال ۱۳۸۸ که فضای سیاسی و فرهنگی کشور محدودیت‌های کمتری را شاهد بود، انجمن دفاع از آزادی مطبوعات نیز فعالیت‌هایی در زمینه دفاع از آزادی بیان، مقابله با سانسور و بستن رسانه‌ها داشت و به رواج معیارهای حرفه‌ای رسانه‌ای کمک می‌کرد. وقایع سال ۱۳۸۸ عملا این انجمن را در فعالیتش با محدودیت روبرو کرد و شماری از اعضای آن نیز یا به زندان افتادند یا مجبور به ترک کشور شدند.
به جز محسن کدیور و حسن یوسفی اشکوری (رئیس و نائب رئیس انجمن) که مجبور به ترک کشور شدند تمام اعضای شورای مرکزی این تشکیلات بازداشت شدند که بعضی از آنها هنوز هم در زندان به سر می‌برند.
در هفته‌های اخیر نام انجمن دفاع از آزادی مطبوعات و امکان احیای فعالیت آن بعد از آن بیشتر در رسانه‌ها مطرح شد که شماری از اعضای این انجمن با اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند.
صفایی‌فر در پاسخ به این پرسش خبرگزاری ایسنا که چرا در سال‌های اخیر، نامی از این انجمن شنیده نمی‌شد، گفته است: «بعد از سال ۱۳۸۸، به‌دلیل شرایطی که ما به آن «انسداد گفت‌و‌گو با دولت» می‌گوییم، فعالیت این نهاد کم‌رنگ‌تر شد و بیشتر به موضوع‌های محتوایی و پژوهشی می‌پرداخت.»
فعالیت فائزه هاشمی در عرصه مطبوعات به سال ۱۳۷۷ برمی‌گردد که اولین روزنامه مربوط به زنان در دوران جمهوری اسلامی به نام "زن" را راه‌اندازی کرد و مدیر مسئول آن بود. این روزنامه پس از چند ماه فعالیت و یک بار توقیف موقت، اوایل سال ۱۳۷۸ با ممنوعیت کامل انتشار روبرو شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر