جمعه، بهمن ۱۸، ۱۳۹۲

امام جمعه موقت تهران: به ظریف تسلیت می‌گویم

امام جمعه موقت تهران: به ظریف تسلیت می‌گویم

محمدعلی موحدی کرمانی در خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به این که برخی مقام‌های آمریکایی "حداقل ادبیات مذاکره" را رعایت نمی‌کنند، به محمد جواد ظریف تسلیت گفت که "گرفتار مذاکره" با این افراد شده است.
امام جمعه موقت تهران با انتقاد از سخنان اخیر جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده و معاون او وندی شرمن که سرپرستی تیم مذاکره‌کننده آمریکا را بر عهده دارد، گفت: «آقای کری و خانم شرمن خیلی بی‌ادبی کردند. کلمات زشتی گفتند که این زشتی لایق خود آن‌هاست.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا محمدعلی موحدی کرمانی روز جمعه (۱۸ بهمن/ ۷ ژانویه) خاطر نشان کرد: «خانم شرمن گفته‌اند ایران با پول ما به فقرا رسیدگی کرده است. این در حالی است که آن پول مال ایران بود و آن‌ها قبضه کرده بودند. حالا به برکت مذاکرات اخیر، مقداری از این پول را برگرداندند.»
ظاهرا منظور امام جمعه تهران سخنان وندی شرمن در جلسه کمیته روابط خارجی سنای آمریکاست که او برای تشریح و دفاع از توافق‌نامه ژنو در آن شرکت کرده بود.
«چرا این همه کباب دور ریخته می‌شود»
عبارت "پول ما" که بسیاری از سایت‌های خبری اصول‌گرایان تندرو و مخالفان مذاکرات هسته‌ای بر آن تاکید کرده‌اند حتا در گزارش رادیو و تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی از اظهارات شرمن وجود ندارد.
شبکه خبر، چهارشنبه ۱۶ بهمن این بخش از سخنان شرمن را چنین نقل کرد: «شما در اخبار دیدید که ایران اخیرا به طور قابل مشاهده‌ای غذا به مردم فقیر در جامعه داد که به نوعی نشان‌دهنده این است که کاهش هدفمند و محدود تحریم‌ها تاثیر مستقیم بر مردم این کشور داشته است، همانطور که روحانی قول داده بود که این پول صرف اهداف دیگر نشود.»
امام جمعه در همان حال که از سخنان معاون وزیرخارجه آمریکا درباره توزیع سبد کالا انتقاد کرد، اسراف مواد غذائی در جشن‌ها را نیز مورد انتقاد قرار داد و گفت: «در شرایطی که افرادی در یک هفته دسترسی به یک تکه گوشت ندارند، برای چه این همه کباب‌ها بیرون ریخته می‌شود؟ من به این آقایان تذکر می‌دهم تا غذای اضافی خود را به دست فقرا برسانید.»
برآشفتگی از بازگویی مفاد توافق ژنو
امام جمعه موقت تهران در بخشی دیگری از خطبه‌های خود با اشاره به سخنان شرمن درباره موقت و برگشت‌پذیر بودن تعلیق برخی تحریم‌ها گفت: «مردم از وزارت خارجه ایران انتظار دارند به این پررویی‌ها پاسخ دندان‌شکن بدهند.»
معاون وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به نگرانی اعضای کمیته روابط خارجی سنا در باره تعلیق بخشی از تحریم‌ها به اظهارات جان کری استناد کرد که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به ظریف گفته است آمریکا تا دست‌یابی به توافق نهایی تحریم‌های موجود را ادامه خواهد داد.
آنچه شرمن درباره برگشت‌پذیر بودن تعلیق تحریم‌ها گفته جزیی از توافق‌نامه ژنو است و حرف تازه‌ای نیست. شرمن همچنین گفته است که تمرکز بر حل مناقشه هسته‌ای با ایران باعث نمی‌شود که آمریکا نسبت به حمایت این کشور از تروریسم، مداخله در کشورهای منطقه و نقض حقوق بشر غافل شود.
«در مذاکرات تکبر نشان دهید»
امام جمعه موقت تهران با استناد به اظهاراتی از مقام‌های آمریکایی که بعضا تحریف شده و بازگویی بخشی از متن موافقت‌نامه ژنو است، تاکید کرد: «من به آمریکایی‌ها می‌گویم شما در حال مذاکره هستید و اگر خودتان ادب ندارید، حداقل ادبیات مذاکره را رعایت کنید.»
موحدی کرمانی افزود: «من به آقای ظریف تسلیت می‌گویم که گرفتار مذاکره با این افراد شده است.» او افزود: آمریکایی‌ها "از نجابت و روح آرام" ظریف سوء استفاده کردند و "هر چه ایشان ادب بیشتر نشان داده، آن‌ها بی ادب‌تر شده‌اند." امام جمعه موقت به وزارت خارجه ایران توصیه کرد که "مقابل این متکبرین تکبر نشان دهد."
سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته غلامعلی حدادعادل، مشاور عالی علی حامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و رئیس فراکسیون اصول‌گرایان مجلس بود.
حدادعادل ظاهرا در واکنش به سخنان اخیر حسن روحانی که منتقدان توافق ژنو را "عده‌ای معدود و کم‌سواد" خوانده بود گفت: « منتقدان و کسانی که در این مورد صحبت می‌کنند، همه از دلسوزان نظام هستند.»
انتقاد و حمله به "آمریکای ضعیف"
رئیس فراکسیون اصول‌گرایان گفت که آمریکا فکر می‌کند اینکه دولت ایران "با آن‌ها مذاکره می‌کند و حاضر به توافق هست، از ضعف است." او افزود: «به همین دلیل است که رئیس‌جمهورشان و معاونش و وزیر امور خارجه‌اش برای ملت ما شاخ و شانه می‌کشند.»
به گزارش ایسنا حدادعادل ادعا کرد که شکل‌گیری مذاکرات هسته‌ای نشانه‌ی ضعف آمریکاست که به گفته‌ی او "روز به روز در عرصه‌های بیشتری شکست می‌خورد، و هم در عرصه اقتصادی و هم در دیپلماسی مشکلات عمده دارد."
ناظران معتقدند تمرکز حمله‌های منتقدان ایرانی بر رفتار و سخنان مقام‌های آمریکایی و کم‌توجهی به نقش دیگر کشورهای عضو ۱+۵ می‌تواند نشان‌گر جایگاه تعیین کننده آمریکا در میان کشورهایی باشد که همه در شمار قدرت‌های برتر جهان محسوب می‌شوند.
حدادعادل به نقل از خامنه‌ای می‌گوید: «ما به تیم مذاکره‌کننده خودمان اعتماد داریم، اما به آمریکا خوشبین نیستیم.» با این همه تندترین واکنش‌ها به اظهارات شرمن و جان کری از سوی اصول‌گرایان تندرویی انجام می‌شود که اساسا با حل مناقشه‌هسته‌ای، سیاست تنش‌زدایی دولت یازدهم و بهبود مناسبات با غرب مخالف هستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر