یکشنبه، بهمن ۲۷، ۱۳۹۲

افخم: بیانیه آمریکا درباره موسوی و کروبی دخالت در امور داخلی ایران است

افخم: بیانیه آمریکا درباره موسوی و کروبی دخالت در امور داخلی ایران است

سخنگوی وزارت خارجه ایران بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره موسوی، کروبی و رهنورد، از رهبران جنبش اعتراضی سال ۱۳۸۸ را دخالت در امور داخلی ایران خواند. آمریکا خواستار آزادی این سه تن و دیگر زندانیان عقیدتی در ایران شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز شنبه (۲۶ بهمن/ ۱۵ فوریه) در جمع خبرنگاران در مورد بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا در مورد موسوی و کروبی موضع گرفت و گفت: «این بیانیه دخالت در امور داخلی ایران است».
وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه گذشته (۲۵ بهمن/ ۱۴ فوریه) به مناسبت سومین سالگرد حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی، نامزدهای انتخابات سال ۱۳۸۸، و زهرا رهنورد، فعال حقوق زنان و همسر میرحسین موسوی، در بیانیه‌ای خواستار آزادی هر چه سریع‌تر این سه تن و دیگر زندانیان عقیدتی شد.
در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا به آغاز حصر خانگی موسوی، کروبی و رهنورد در سه سال پیش بدون تفهیم رسمی هرگونه اتهامی به آنان اشاره شده است. این بیانیه همچنین "ادامه حبس" این سه نفر و "آزار خانواده‌های آنان" را محکوم کرده است.
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه خود در رابطه با موسوی، کروبی و رهنورد از "دستگیری و حبس خودسرانه" نام برده و اشاره کرده است که "قانون اساسی ایران، قوانین آن و تعهدات بین‌المللی‌اش حداقل محاکمه عادلانه برای شهروندانش را تضمین کرده است". در ادامه بیانیه از ایران خواسته شده، به تعهدات خود احترام بگذارد و همه زندانیان عقیدتی‌ای را که اکنون در بازداشت به سر می‌برند آزاد کند.
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، موضع‌گیری مشخصی درباره سه نفری که آمریکا در بیانیه خود از آنان اسم برده نکرده است. وی در برابر "مشروعیت آمریکا برای قضاوت درباره حقوق بشر در سطح جهان" را زیر سؤال دانسته و از مقامات آمریکایی خواسته است که گزارش‌های رو به افزایش "درباره افول شدید حقوق بشر در آمریکا را مورد توجه" قرار دهند. از جمله گزارش‌هایی که در ایران در باره "وضعیت حقوق بشر در سال ۲۰۱۳ در آمریکا" منتشر شده، گزارش سازمان بسیج مستضعفان است که ۷ بهمن (۲۷ ژانویه) در تهران منتشر شد.
میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از پس از راهپیمایی اعتراضی ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ بدون تفهیم اتهام و تشکیل دادگاه در حصر خانگی قرار گرفته‌اند. این راهپیمایی در حمایت از جنبش‌های اعتراضی مردم مصر و تونس برگزار شده بود و با وجود آنکه مجوز رسمی برای برگزاری آن صادر نشده بود، هزاران نفر در آن شرکت کردند.
دادستان کل کشور، غلامحسنی محسنی اژه‌ای، شرط آزادی موسوی و کروبی را "توبه" خوانده است. دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد به نقل از پدر خود نوشته‌اند که میرحسین موسوی "خواهش برای توبه" را نادرست دانسته است. همچنین تقی کروبی، فرزند مهدی کروبی، در واکنش به درخواست توبه، با تاکید بر اینکه پدرش مرتکب خطایی نشده که توبه کند، گفته است که پدرش معتقد به خدایان زمینی نیست که نزد آنان توبه کند.
مسئول امور حقوق بشر در وزارت امور خارجه آلمان، کریستوفر اشترسر، نیز روز پنجشنبه گذشته (۲۴ بهمن/ ۱۳ فوریه) از جمهوری اسلامی خواست، "به حصر خانگی نامزدهای انتخاباتی سابق، موسوی و کروبی سرانجام پایان دهد". اشترسر نیز در بیانیه خود آورده است که هیچ گونه تفهیم اتهامی در مورد این حصر خانگی انجام نشده و بدین جهت این بازداشت پایه‌ای حقوقی و قانونی ندارد. مسئول امور حقوق بشر در وزارت امور خارجه آلمان ضمن اشاره به تعهدات بین‌المللی ایران برای احترام به حقوق سیاسی وشهروندی، از حسن روحانی‌، رئیس‌جمهور ایران، خواسته که به وعده خود برای دادن آزادی‌های مدنی بیشتر عمل کند و شجاعانه دست به اجرای اصلاحات بزند.
همچنین سازمان عفو بین‌الملل روز جمعه گذشته در بیانیه‌ای "بازداشت خودسرانه" موسوی، کروبی و رهنورد را محکوم کرد و خواستار آزادی آنان و پایان دادن به آزار و اذیت خانواده‌های‌شان شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر