یکشنبه، فروردین ۳۱، ۱۳۹۳

ایران حکم مصادره اموال بنیاد علوی را "فاقد اعتبار" می‌داند

ایران حکم مصادره اموال بنیاد علوی را "فاقد اعتبار" می‌داند

وزارت خارجه ایران حکم مصادره اموال بنیاد علوی در آمریکا را "بی‌اعتبار" می‌داند و تأکید دارد که این بنیاد "هیچ ارتباطی" با ایران ندارد. اموال بنیاد علوی قرار است به بازماندگان حوادث تروریستی "مورد حمایت ایران" پرداخت شود.
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در واکنش به صدور حکم مصادره و فروش اموال بنیاد علوی در آمریکا، این حکم را "فاقد اعتبار" خواند. مرضیه افخم تأکید کرد که بنیاد علوی، نهادی خیریه و مستقل است و "هیچ ارتباطی با ایران ندارد".
سخنگوی وزارت خارجه ایران افزود: «علاوه براینکه این بنیاد هیچ ارتباطی با ایران ندارد، ادعای دادستان و تصمیم دادگاه علیه ایران هم فاقد هرگونه مبنا و مستند حقوقی است.» او صدور حکم مصادره اموال بنیاد علوی را نشانه "نقض تعهدات آمریکا برای تضمین آزادی مذهب شهروندانش توصيف کرد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران اتهامات مطرح شده علیه جمهوری اسلامی مبنی بر مشارکت یا حمایت از حملات تروریستی را "تكراری و قديمی" دانست و گفت :«صدور حكم بر اساس تبلیغات سياسی عليه ایران آنهم با مصادره اموال يك موسسه مستقل خيريه که هیچ ارتباطی با ایران ندارد، اعتبار نظام قضایی آمریکا را زیر سوال می‌برد.»
او در ادامه طرح حمایت ایران از حوادث ۱۱ سپتامبر را نشانه "بی‌توجهی کامل دادگاه‌های آمریکایی به ابتدایی‌ترین موازین آیین دادرسی و واقعیات بدیهی خواند که "کم‌سوادترین افراد نیز بر آن واقفند". مرضیه افخم بدون آنکه توضیح بیشتری در این زمینه بدهد، دلیل طرح چنین پرونده‌های را سیاسی و با هدف ایجاد فشار دانست.
شاکیان خصوصی حکومت ایران، خواستار دریافت غرامت
حکومت ایران سال ۲۰۱۱ میلادی توسط دادگاهی در آمریکا به نقش‌آفرینی در حملات یازدهم سپتامبر متهم شد. بازماندگان این حادثه تروریستی از حکومت ایران شکایت کرده و خواستار غرامت شده‌اند.
پیش از این (۲۰۱۲) قاضی جورج دانیلز، دولت ایران، حزب‌الله لبنان و اسامه بن‌لادن را به پرداخت ۶ میلیارد دلار غرامت به قربانیان و بازماندگان حملات تروریستی محکوم کرده بود.
بنا بر حکم صادر شده، بنیاد علوی به‌عنوان پوششی برای حکومت ایران فعالیت کرده و بدین ترتیب بر اساس موادی از قوانین آمریکا، بخشی حکومت ایران "محسوب می‌شود".
دست‌کم ۱۹ پرونده توسط شاکیان خصوصی علیه "فعالیت‌های تروریستی" جمهوری اسلامی ایران در آمریکا مطرح شده است. تعدادی دیگری از شاکیان بازماندگان بمب‌گذاری سال ۱۹۸۳ میلادی در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بیروت هستند. شاکیان این پرونده‌ها خواستار دریافت غرامت از محل مصادره فروش اموال جمهوری اسلامی در آمریکا، از جمله فروش ساختمان ۳۶ طبقه‌ی متعلق به "بنیاد علوی" شده‌اند.
بنیاد علوی با عنوان بنیادی مستقل، غیرانتفاعی و خیریه با هدف " تبلیغ فرهنگ اسلامی و زبان، ادبیات و تمدن فارسی از طریق کمک‌های مالی خیریه و انسان‌دوستانه در قالب برنامه‌های آموزشی، مذهبی و فرهنگی" در آمریکا ثبت شده است.
برج ۳۶ طبقه‌ای متعلق به بنیاد علوی در نیویورک برج ۳۶ طبقه‌ای متعلق به بنیاد علوی در نیویورک
این نهاد که پیش از انقلاب بنیاد پلهوی نام داشت، با انقلاب ۱۳۵۷ به بنیاد علوی تغییر نام دارد و تحت نظارت بنیاد مستضعفان درآمد.
مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که این بنیاد در فاصله سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۷ میلادی از محل دریافت اجاره دفاتر آسمان‌خراشی که متعلق به بنیاد است نزدیک به ۳۹ ميليون دلار درآمد داشته است.
به نقل از دادستانی نیوریوک، این مبلغ به حساب بانک ملی و دولت ایران واریز شده است.
دولت ایالات متحده آمریکا بنیاد علوی را متعلق به جمهوری اسلامی ایران می‌داند و حکم مصادره و فروش اموال آن را برای پرداخت غرامت به شاکیان خصوصی جمهوری اسلامی صادر کرده است.
برخی رسانه‌های داخلی جمهوری اسلامی، از جمله خبرگزاری مهر، مبنای صدور حکم مصادره اموال بنیاد علوی را "بهانه‌های واهی" و به معنای "مصادره مساجد و مراکز فرهنگی وابسته به بنیاد علوی و محروم کردن جمع کثیری از مسلمانان آمریکا از حقوق قانونی خود بر اساس موازین بین المللی حقوق بشر و حقوق داخلی آمریکا" دانسته‌‌اند.
نگرانی از نقض حقوق مسلمانان آمریکایی در حالی مطرح می‌شود که مسلمانان سنی‌مذهب ایران از داشتن یک مسجد جامع برای برپایی نماز جماعت در پایتخت جمهوری اسلامی ایران محروم هستند. بنا بر آمار رسمی، شهر تهران بیش از ۲۰۰۰ مسجد دارد که از این تعداد ۹ مسجد کوچک متعلق به مسلمان سنی‌مذهب است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر