چهارشنبه، فروردین ۲۷، ۱۳۹۳

آمریکا: ابوطالبی در گروگان‌گیری شرکت داشته است

آمریکا: ابوطالبی در گروگان‌گیری شرکت داشته است

آمریکا با تند کردن لحن خود، انتخاب ابوطالبی به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل را غیرقابل‌پذیرش خواند و دلیل عدم صدور ویزا برای او را شرکت در گروگان‌گیری سفارت آمریکا عنوان کرد. ابوطالبی می‌گوید تنها مترجم بوده است.
آمریکا در مخالفت با انتخاب حمید ابوطالبی به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل متحد از ادبیات تندتری نسبت به سابق استفاده کرد. یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به ارتباط ابوطالبی با ماجرای گروگان‌گیری٬ انتخاب وی را "غیرقابل‌پذیرش" خواند.
صدای مخالفت با حضور ابوطالبی در نیویورک، نخست از سوی برخی گروگان‌های پیشین و سناتورهای جمهوری‌خواه بلند شد و سپس به کنگره و کاخ سفید رسید. ابوطالبی متهم به مشارکت در اشغال سفارت آمریکا در سال ۱۹۷۹ و گروگان‌گیری ۴۴۴ روزه‌ی ۵۲ تن از کارکنان این سفارت‌خانه در تهران شده است.
خانم جن ساکی٬ سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا٬ سه‌شنبه (۱۵ آوریل/ ۲۶ فروردین) به خبرنگاران گفت که ابوطالبی خود شخصا بیان کرده است که در گروگان‌گیری دخیل بوده است٬ او گفت این موضوع برای آمریکاییان "عمیقا مهم" است و برای دولت آمریکا "غیرقابل پذیرش" است که برای چنین شخصی روادید صادر کند.
ابوطالبی که سال‌ها سفیر ایران در بلژیک، ایتالیا و استرالیا بوده اتهام اشغال سفارت و همکاری با دانشجویان "خط امام" برای گروگان‌گیری در سفارت سابق آمریکا در تهران را رد کرده و توضیح داده که تنها در جریان آزادی گروهی از گروگان‌ها، نقش مترجم را ایفا کرده است.
پیش از این، دیگر سخنگوهای دولت آمریکا تنها از ابوطالبی به عنوان گزینه‌ای "امکان‌ناپذیر" یاد کرده بودند که خبرهای جدید حاکی از تغییر لحن آمریکاست.
مقر سازمان ملل در نیویورک مقر سازمان ملل در نیویورک
به گزارش رویترز، مقامات آمریکا به طور خصوصی ابراز امیدواری می‌کنند که ایران بی‌سروصدا فردی دیگر را جایگزین ابوطالبی کند.
با این‌همه معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه ایران می‌گوید این وزارت‌خانه از حمید ابوطالبی با جدیت حمایت می‌کند و حاضر به انصراف از این گزینه نیست.
در حالی از عدم صدور روادید برای سفیر منتخب ایران در سازمان ملل به عنوان چالشی جدید در روابط ایران و آمریکا یاد می‌شود که آمریکا تاکید کرده است این موضوع تاثیری بر روند مذاکرات اتمی شش قدرت جهانی و ایران نخواهد داشت.
ایران اقدام آمریکا در عدم صدور روادید برای ابوطالبی را "نقض مقررات بین‌المللی" و "بر خلاف قرارداد مقر بین سازمان ملل متحد و دولت آمریکا" می‌خواند و از دبیرکل سازمان ملل درخواست کمک کرده است.
"نشست کمیته میزبان مقر سازمان ملل در هفته آینده"
به گزارش رویترز مقامات٬ دیپلمات‌ها و دانشگاهیان موارد دیگری را که آمریکا از صدور روادید برای سفیر یکی از کشورهای دنیا در سازمان ملل برای ورود به نیویورک و حضور در مقر سازمان ملل سر باز زده باشد به یاد نمی‌آورند.
بر اساس توافقی که به "توافقنامه مقر" معروف است آمریکا در سال ۱۹۴۷میلادی متعهد شده است که برای دیپلمات‌های خارجی که برای حضور در مقر سازمان ملل در نیویورک عازم آمریکا هستند روادید صادر کند.
البته واشینگتن می‌گوید می‌تواند صدور روادید را در مواردی به واسطه وجود دلایل مرتبط به "مسایل امنیتی٬ تروریسم٬ و سیاست خارجی خود" رد کند.
دآمریکا در سال ۱۹۸۸ برای یاسر عرفات که برای سخنرانی در سازمان ملل قرار بود به این کشور سفر کند به اتهام مشارکت در اقدامات تروریستی روادید صادر نکرد.
ر همین حال به نقل از خبرگزاری دولتی ایران٬ ایرنا٬ غلامحسین دهقانی٬ سفیر فعلی ایران در سازمان ملل اعلام کرد که روز سه‌شنبه عصر٬ به وقت محلی٬ با میگوئل سوارز٬ معاون حقوقی دبیرکل سازمان مل٬ ملاقات کرده است.
او با "غیرقانونی" خواندن اقدام آمریکا در خودداری از صدور روادید برای سفیر پیشنهادی گفت جمهوری اسلامی از همه "ظرفیت‌هایی که در اختیار دارد" برای اعلام اعتراض خود استفاده خواهد کرد.
وی افزود که در همین راستا روز دوشنبه نامه‌ای از سوی ایران به رییس کمیته میزبان مقر سازمان ملل ارسال شده است و در آن ایران خواستار تشکیل نشست فوق‌العاده این کمیته شده است. به گفته وی "مقرر شده است این نشست در نخستین روز کاری هفته آینده تشکیل شود."
دهقانی همچنین خبر داد که در نامه‌ای دیگر به دولت آمریکا٬ اعتراض جمهوری اسلامی به اقدام این کشور اعلام و گفته شده است که این عمل طبق توافقنامه مقر این نهاد بین‌المللی "تخلف آشکار" محسوب می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر