پنجشنبه، اردیبهشت ۰۴، ۱۳۹۳

نیمی از بدهی نفتی هند به ایران به زودی پرداخت می‌شود

نیمی از بدهی نفتی هند به ایران به زودی پرداخت می‌شود

خبرگزاری رویترز از آمادگی هندوستان برای پرداخت یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار بدهی نفتی به ایران در سه ماه آینده خبر داد. پرداخت این مبلغ در چارچوب تسهیلات بانکی ناشی از توافق ژنو صورت می‌گیرد.
ایران در سه ماه آینده سه قسط ۵۵۰ میلیون دلاری از طلب نفتی خود از هند را دریافت خواهد کرد. دریافت این پول در راستای آزاد شدن ۴ میلیارد و دویست میلیون دلار درآمدهای نفتی بلوکه شده ایران است.
خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر می‌نویسد که این سه قسط در ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت)، ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) و ۲۰ ژوییه (۲۹ تیر) پرداخت خواهند شد.
رویترز در گزارش خود آورده است که دولت هندوستان قبلا از پالایشگاه‌های مشتری نفت ایران خواسته بود که بدهی خود را تا میانه ماه مه پرداخت کنند، اما مقامات این پالایشگاه‌های خصوصی، پرداخت اقساط را منوط به اجازه آمریکا و اتحادیه اروپا کرده بودند.
یک منبع موثق به رویترز گفته که این شرکت‌ها اکنون آماده پرداخت بدهی‌های خود هستند.
ایران تاکنون دو میلیارد و پانصد و پنجاه میلیون دلار از طلب نفتی خود را طی پنج قسط دریافت کرده که چهار قسط آن مربوط به ژاپن و یک قسط مربوط به کره جنوبی بوده است.
بیشتر بخوانید: افزایش فروش نفت ایران به مشتری‌های اصلی آسیایی
رویترز به نقل از سه منبع می‌نویسد که ایران از هند خواسته که بدهی خود به بانک مرکزی این کشوررا به ریال عمان و از طریق بانک مسقط واریز کند.
اما یک دپیلمات که خواسته ناشناس بماند، به رویترز گفته که همه زمینه‌ها برای پرداخت بدهی هند به ایران فراهم است، منتها الگوی این پرداخت هنوز روشن نیست.
سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بدهی نفتی
مجموع بدهی نفتی ۵ پالایشگاه‌ خصوصی هند به شرکت ملی نفت ایران، بالغ بر ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار می‌شود.
بازپرداخت بدهی خریداران نفت ایران از سال ۲۰۱۲ و با تشدید تحریم‌های بانکی شروع شد. پس از آن ۴۵ درصد پرداخت‌های هند به ایران به روپیه انجام گرفت و ایران این مبلغ را برای واردات کالا صرف کرد.
قبل از توافق ژنو، کشورهای خریدار نفت ایران ملزم به کاهش واردات نفت از این کشور بودند تا مشمول تحریم‌های متقابل آمریکا نشوند.
بیشتر بخوانید: پرداخت بدهی هند به ایران از طریق ترکیه
رویترز پیش‌تر به نقل از محافل کشتیرانی و بیمه گزارش داده بود که صادرات نفت ایران پس از توافق ژنو افزایش یافته و میزان آن در ماه فوریه به یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه یعنی ۱۰۰ هزار بشکه بیشتر از قبل رسیده است.
ایران تا قبل از سال ۲۰۱۲ روزانه ۲ میلیون و هشتصد هزار بشکه نفت صادر می‌کرد، اما این میزان به دلیل تشدید تحریم‌ها به کمتر از یک‌میلیون بشکه در روز کاهش یافت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر