دوشنبه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۹۳

قمه‌کشی بر سر جای پارک؛ ۱۹ بازداشتی، پنج مجروح

قمه‌کشی بر سر جای پارک؛ ۱۹ بازداشتی، پنج مجروح

به گفته‌ی رئیس یک کلانتری در جنوب تهران، به علت اختلاف بر سر جای پارک خودرو ۱۹ نفر با چاقو و قمه به جان هم افتادند و پنج نفرشان به شدت مجروح شدند. چاقوکشی به مدرسه ابتدایی و بیمارستان نیز کشیده شده است.
ظاهرا درگیری‌های خشن بر سر مسائل کم‌اهمیت مدام گسترش می‌یابد و دامنه‌ی استفاده از انواع سلاح سرد در نزاع‌های خیابانی به طرز نگران‌کننده‌ای افزایش یافته است.
رئیس کلانتری ۱۵۱ منطقه یافت‌آباد، دوشنبه (۸ اردیبهشت/ ۲۸ آوریل) به خبرگزاری ایسنا گفت، در پی یک درگیری که "تعداد زیادی از اشخاص با چاقو و قمه" در آن شرکت داشتند پنج مجروح به بیمارستان منتقل و ۱۴ نفر بازداشت شدند.
حسین ذکایی‌خو می‌گوید، درگیری چنان شدید بود که ماموران اعزامی برای کنترل طرف‌های درگیر مجبور به درخواست نیروهای کمکی شدند.
با قمه و شمشیر در اورژانس بیمارستان
چنان که رئیس کلانتری ۱۵۱ گفته، این واقعه ساعت ده شب ۲۹ فروردین در خیابان یافت‌آباد رخ داد و در تحقیق از متهمان مشخص شد، درگیری بر اثر اختلاف بر سر جای پارک خودرو بوده است.
این دومین درگیری بزرگ و خونین در یافت‌آباد در فاصله حدود یک ماه است. ماموران کلانتری۱۵۱ در روزهای پایانی اسفند‌ماه نیز با دریافت پیامی از مرکز فوریت‌های پلیسی در جریان نزاع و درگیری دست‌جمعی و چاقوکشی در مقابل بیمارستان شهدای یافت‌آباد قرار گرفتند.
به نوشته روزنامه مردم‌سالاری و به نقل از ذکایی‌خو، ماموران در محل متوجه شدند که سه جوان ۲۰ تا ۲۲ ساله در یک نزاع خیابانی مجروح و به بخش اورژانس بیمارستان منتقل شده‌اند و برادر و ۹ نفر از دوستان و بستگان یکی از مجروحان برای انتقام‌گیری با قمه و شمشیر قصد به قتل رساندن دو مجروح دیگر را دارند.
در جریان این حادثه شش تن از مهاجمان با چوب و چماق به یکی از ماموران حمله کردند و او نیز پس از پرتاب گاز اشک‌آور درخواست اعزام نیروی کمکی از کلانتری محل کرده است.
چاقوکشی در اورژانس بیمارستان و مدرسه
رئیس کلانتری ۱۵۱ خاطرنشان کرد که در درگیری داخل و جلوی بیمارستان یافت‌آباد ۹ نفر دستگیر شدند و "پرونده‌ای تحت عنوان بر هم زدن نظم عمومی و تخریب اموال بیمارستان برای این افراد تشکیل و به مقام قضایی ارسال شد."
دی‌ماه سال پیش نیز خبر چاقوکشی در یکی از مدرسه‌های ابتدایی تهران بار دیگر بحث رواج خشونت و ضرورت جلوگیری از حمل سلاح سرد را دامن زد.
روابط عمومی آموزش و پرورش تهران در گفتگو با روزنامه شرق مدعی شده که درگیری دو دانش‌آموز که منجر به مجروح شدن شدید یکی از آنها شده در بیرون مدرسه رخ داده است.
برخی از مقام‌های نیروی انتظامی افزایش "جرائم خشن" و استفاده از انواع سلاح سرد در درگیری‌ها را نادرست می‌دانند اما آمار پزشکی قانونی خلاف این ادعا را نشان می‌دهد.
مطابق آمار سازمان پزشکی قانونی در دهه‌ی هشتاد خورشیدی بیش از ۱۱ هزار نفر در درگیری با سلاح سرد جان خود را از دست داده‌اند. بر این اساس سال ۸۹ را می‌توان سال اوج چنین درگیری‌هایی دانست.
در دهه هشتاد ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار پرونده نزاع با سلاح سرد در پزشکی قانونی بررسی شده که ۶۳۱ هزار مورد آن مربوط به سال ۸۹ بوده است.
بلاتکلیفی ممنوعیت حمل سلاح سرد
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا) از میانه‌ی دهه‌ی هشتاد و با توجه به افزایش استفاده از سلاح سرد در نزاع و جرائم خشن، ممنوعیت حمل سلاح سرد را یکی از بهترین راه‌های مقابله با این معضل عنوان کرد.
در ادامه این بحث پلیس آگاهی طرح ممنوعیت حمل، فروش و توزیع سلاح سرد را به فرماندهی ناجا ارائه کرد و پس از آن این طرح تابستان ۸۶ به صورت لایحه در اختیار مجلس قرار گرفت.
از آن زمان لایحه ممنوعیت حمل سلاح سرد در مجلس بلاتکلیف مانده است. یکی از ایرادهای کمیسیون حقوقی و قضایی به این لایحه ناروشن بودن دامنه شمول اصطلاح "سلاح سرد" است.
منتقدان لایحه می‌گویند، کارد آشپزخانه هم می‌تواند سلاح سرد محسوب شود و با وسایل دیگر مانند زنجیر و آچار هم می‌توان دیگران را مجروح کرد.
آمار پزشکی قانونی نشان می‌دهد در ۸ ماه ابتدایی سال گذشته ۵۴۸ نفر با سلاح سرد کشته شده‌اند. آمار معاونت جنایی پلیس آگاهی ناجا نیز حاکی است، حدود ۴۰ درصد از قتل‌ها در ایران با استفاده از سلاح سرد رخ می‌دهند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر