جمعه، اردیبهشت ۰۵، ۱۳۹۳

وزیر تعاون: یک میلیون نفر در طرح بیمه رایگان ثبت‌نام کرده‌اند

وزیر تعاون: یک میلیون نفر در طرح بیمه رایگان ثبت‌نام کرده‌اند

علی ربیعی گفته است که تاکنون بیش از یک میلیون نفر در طرح بیمه همگانی رایگان ثبت‌نام کرده‌اند و بیشترین رقم هدمندی یارانه‌ها در اختیار بیمه و سلامت مردم قرار می‌گیرد. درمان در ایران امری "فقرزا" تلقی می‌شود.
خبرگزاری مهر به نقل از علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی نوشته است که وضعیت دفترچه‌های بیمه نسبت به قبل بهتر شده و این سازمان توانسته «در مهلت قانونی مطالبات داروخانه‌ها، مراکز درمانی و پزشکان را پرداخت کند.»
او هم‌چنین از ثبت‌نام بیش از یک میلیون نفر برای خدمات درمانی رایگان خبر داده است. وزیر کار و رفاه اجتماعی روز ۲۰ فروردین ماه سال جاری اعلام کرد که از امروز همه ایرانیان بیمه می‌شوند.
وضعیت درمان و بیمه‌های درمانی در ایران
نزدیک به دو ماه پیش رسول خضری، دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مراسم گشایش کنگره ملی سوختگی در تهران وضعیت بیمه درمانی در ایران را ناهنجار توصیف کرد و علاوه بر آن گفت که "بالای ۱۰میلیون نفر بیمه ندارند و در عوض ۱۵ میلیون نفر انواع بیمه‌ها را دارند". یک سال پیش از آن هم شهاب‌الدین صدر، رئیس سازمان
نظام ‌پزشکی ایران گفته بود: «هفت میلیون نفر، یعنی نزدیک به ده ‌درصد جمعیت کشور هیچگونه بیمه‌ای ندارند.»
به گفته او دولت تنها حدود ۲۰ درصد و بیمه‌ها تنها ۱۱ درصد هزینه سلامت مردم را می‌پردازند. در نتیجه بیش از ۶۰ درصد هزینه‌های درمانی به مردم تحمیل می‌شود و این موضوع باعث شده هرسال ۴ میلیون نفر به زیر خط فقر کشیده شوند. این رقم برابر با هفت‌ونیم درصد جمعیت کشور است.
با اعمال تحریم‌های بانکی و نفتی علیه ایران، قیمت دارو و وسایل پزشکی به ناگاه چند برابر شد. در یک سال آخر عمر دولت دهم، به دلیل افزایش ناگهانی بهای دارو و خدمات درمانی، نهادهایی چون سازمان تامین اجتماعی پوشش قیمت دارو را از ۹۰ درصد به ۷۰ درصد کاهش دادند.
بهبود وضعیت درمان با کدام منابع
روشن نیست که بهبود مورد نظر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کدام بخش‌ها رخ داده و دارندگان دفترچه‌های بیمه نسبت به قبل از کدام مزایا برخوردار شده‌اند. اشاره او به اختصاص بیشترین رقم هدفمندی یارانه‌ها به بخش سلامت و بیمه‌ها نیز مبهم است.
مطابق مصوبه مجلس، ۱۰ درصد از درآمد حاصل از افزایش بهای حامل‌های انرژی در قانون هدفمندی‌یارانه‌ها باید به حوزه بهداشت و درمان اختصاص پیدا کند. در حالی که به ‌گفته وزیر بهداشت این‌امر در دو سال اخیر اتفاق نیافتاده است. وی در مهرماه گذشته اعلام کرد: «باید سال گذشته (سال ۱۳۹۱) ۵ هزار میلیارد تومان و امسال (۱۳۹۲) نیز ۶ هزار میلیارد تومان از این محل به بخش بهداشت و درمان واریز می‌شد که تاکنون هیچ مبلغی واریز نشده است».
مطابق قانون «دولت موظف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و مشارکت مردم، خدمات و حمایت‌های مالی فوق را برای یکایک افراد کشور تأمین کند» و این حق یکایک افراد کشور است که «از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کار افتادگی، بی‌سرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی به صورت بیمه و غیره» برخوردار باشند.
حالا گفته می‌شود کسانی که از یارانه انصراف داده‌اند، بیمه رایگان می‌شوند. اما نکته این جاست که کسانی که بتوانند از یارانه صرف‌نظر کنند، قاعدتا نمی‌توانند جزو دهک‌های پایین جامعه و قشرهای کم‌درآمد باشند. پس روشن نیست که تکلیف کسانی که واقعا نیازمند بیمه رایگان هستند با این تمهیدات چه خواهد شد؟

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر