خزعلی: شورای نگهبان خود را رد صلاحیت کرد
تعدادی از کاندیداهای تاییدنشده انتخابات ایران با انتشار
بیانیههایی از حسن روحانی یا ابراهیم رئیسی حمایت کردند. برخی نیز اعتراض
کردهاند. مهدی خزعلی در اعتراضنامه خود نوشت "شورای نگهبان خود را رد
صلاحیت کرد".
شورای نگهبان از میان بیش از ۱۶۰۰ داوطلبی که برای کسب مقام ریاست
جمهوری ایران در وزارت کشور ثبتنام کرده بودند، تنها صلاحیت شش نفر را
تایید کرد. در میان ردشدهها دهها چهره سیاسی مشهور وجود دارد که بسیاری
از آنها در سالهای گذشته دارای موقعیت و مقام مهمی در ساختار حکومتی ایران
بودند.محمد هاشمی، مصطفی کواکبیان، قاسم شعلهسعدی، اعظم طالقانی، هوشنگ امیراحمدی، علیرضا زاکانی، حميدرضا حاجیبابایی، مهدی کلهر، مهدی خزعلی و محمد غرضی از جمله چهرههای داوطلبی بودند که شورای نگهبان آنها را تایید نکرده است.
یک روز پس از اعلام اسامی نامزدهای تاییدشده شماری از کاندیداهای تاییدنشده با انتشار بیانیههایی نسبت به رد صلاحیت خود واکنش نشان دادهاند. برخی نیز سکوت کرده یا هنوز واکنشی نشان ندادهاند.
"تکلیف از دوش احمدینژاد برداشته شد"
مشهورترین فردی که این دوره رد صلاحیت شد محمود احمدینژاد، رئیس جمهور سابق ایران بود. او پیشتر تهدید کرده بود که در برابر رد صلاحیتاش ساکت نخواهد نشست، اما تاکنون واکنش از خود نشان نداده است. تنها علیاکبر جوانفکر، سخنگوی ستاد انتخاباتی احمدینژاد بیانیه کوتاهی در این باره منتشر کرد.
جوانفکر نوشت: «دکتر احمدینژاد و آقای بقایی برای عمل به تکلیف انقلابی، ملی و دینی خود نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شدند تا اهتمام خویش را مصروف حل مشکلات معیشتی مردم و بهبود شرایط زندگی آنان و رفع تهدیدهای بالقوه از سر ملت ایران نمایند. شورای نگهبان با تصمیم خود، این تکلیف را از دوش آنان برداشته است.»
محمد هاشمی: از روحانی حمایت میکنم
محمد هاشمی، رئیس سابق صدا و سیمای جمهوری اسلامی و برادر اکبر هاشمی رفسنجانی است. او در واکنش به رد صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان گفت به حکم قانون گردن مینهد و با تمام توان از حسن روحانی حمایت خواهد کرد.
محمد هاشمی در بیانیه خود به سابقه آشناییاش با آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی و نیز مسئولیتهای مختلفی مانند معاونت نخستوزیر و سرپرستی وزارت امور خارجه، معاونت وزیر کشاورزی، قائم مقامی وزارت امور خارجه، ریاست صدا وسیما، معاونت اجرایی رئیس جمهور، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و ریاست دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت اشاره کرده و نوشته بر اساس توصیههای برادرش اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات ثبتنام کرده بود.
محمد هاشمی گفته است، هدفش از ورود به انتخابات جلوگیری از "برگشت کشور به شرایط اسفبار گذشته" بوده است.
بیشتر بخوانید: صاحبنظران درباره رد صلاحیت احمدینژاد و آینده انتخابات چه میگویند؟
او در پایان بیانیهاش تاکید کرده که "به حکم قانون گردن مینهم و شکایتی ندارم" و "با تمام توان از نامزدی حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، حمایت مینمایم که تداوم آن برای پیشرفت کشور آرزوی دینی، ملی و سیاسی آیتالله هاشمی رفسنجانی بود."
زاکانی: به تصمیم شورای نگهبان احترام میگذارم
علیرضا زاکانی بسیجی سابق و نماینده سه دوره مجلس از تهران در بیانیهای اعلام کاندیداتوری و ثبتنام خود را "عمل به تکلیف" و رد صلاحیتاش را نیز "عمل به تکلیف از سوی شورای نگهبان" دانست.
زاکانی نوشت: «به تصمیم شورای نگهبان کاملا احترام گذاشته و از سایر نامزدها و جریانهای سیاسی نیز میخواهم شورای نگهبان را طبق قانون اساسی فصلالخطاب بدانند و از هرگونه رفتار و اظهار نظری که ذرهای هوای نفس و تضعیف این نهاد نگهبان انقلاب در آن باشد پرهیز کنند.»
زاکانی از اعضای رهبری گروه "جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی" است که در دوره محمود احمدینژاد از او حمایت میکرد. این گروه اکنون جزئی از ائتلاف "جبهه نیروهای مردمی انقلاب" (جمنا) است. در آخرین گردهمایی جمنا در تهران، زاکانی یکی از پنج نامزد معرفیشده این ائتلاف بود.
علیرضا زاکانی در بیانیه خود اعلام کرده که از این پس از دو نامزد تاییدشده جمنا، ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف، حمایت خواهد کرد.
مسعود زریبافان: از رئیسی حمایت خواهم کرد
مسعود زریبافان رئیس سابق بنیاد شهید و معاون رئیسجمهور در دولت محمود احمدینژاد از داوطلبان کسب مقام ریاست جمهوری بود اما صلاحیتاش تایید نشد.
او ساعاتی پس از اعلام نظر شورای نگهبان در بیانیهای نوشت از اعضای شورای نگهبان "از این که تکلیف سنگینی را که اقشار مختلف مردم شریف ایران به ویژه خانواده معظم شهدا و ایثارگران بر دوش اینجانب نهاده بودند بر حسب مسئولیت خود برداشتند سپاسگزارم."
معاون سابق احمدینژاد اعلام کرد: «کلیه ستادها و تشکیلات منسجم شکلگرفته در تهران و استانها در جهت حمایت از حضرت حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی قرار خواهد گرفت.»
محسن رهامی: از روحانی حمایت میکنم
محسن رهامی یکی دیگر از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری بود که پیش از اعلام نظر شورای نگهبان از کاندیداتوری انصراف داد. رهامی روز جمعه اعلام کرد که از حسن روحانی حمایت خواهد کرد.
محسن رهامی نماینده دورههای اول و دوم مجلس شورای اسلامی بود. او در حال حاضر دبیرکل انجمن مدرسین دانشگاههاست و به عنوان فعال سیاسی اصلاحطلب در "شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان" عضویت دارد.
رهامی روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که "پس از اطمینان از تأیید صلاحیت نامزد مورد حمایت اصلاحطلبان جناب آقای دکتر حسن روحانی"، رسما انصراف خود را به شورای محترم نگهبان اعلام کرده است.
خزعلی: شورای نگهبان خود را رد صلاحیت کرد
تندترین واکنش به رد صلاحیت خود را مهدی خزعلی نشان داد. این فعال سیاسی در بیانیهای که روز جمعه انتشار داد نوشت: «ثبتنام بیش از ۱۶۰۰ نامزد ریاست جمهوری، حجتی قاطع برعدم صلاحیت شورای نگهبان بود»
به گفته خزعلی: «شورایی که پس از چهار دهه از انقلاب نمیداند که کودک خردسال رجل سیاسی نیست، شورایی که نمیداند رئيس جمهور باید عاقل و بالغ باشد، و اینک با تایید تنها ۶ تن، برهانی روشن بر عدم صلاحیت خویش اقامه کرد، شورایی که قریب چهل سال همه رقبای اصلی را به تیغ سلیقه ذبح کرد و جاده را برای افراد خاص – که نظرشان به جناح حاکم نزدیکتر بود – هموار کرد!»
مهدی خزعلی میافزاید: «همه آنان که با حمایت شورای نگهبان بر مردم تحمیل شدند، چند صباحی بعد جاسوس و انگلیسی و اسرائیلی و فتنهگر و منحرف و … خوانده شدند، شورایی که - به زعم خود - در کارنامهاش یک رئیس دولت صالح به مردم معرفی نکرده است! دیگر صلاحیت ندارد و این مردمند که صلاحیت کاندیداها را تایید میفرمایند و به کاندیدای اصلح رای خواهند داد!»
این فعال سیاسی در بخش دیگری از بیانیه خود آورده است: «اینجانب هنگام ثبت نام گفتم که آمدهام تا از شورای نگهبان سلب مشروعیت کنم و با صدای بلند فریاد خواهم کرد که: "نظارت استصوابی خلاف قانون اساسی، حقوق بشر، عقل سلیم و دموکراسی است! و سلب آزادی مردم در انتخاب است!"»
خزعلی ادامه داد: «طنز این دوره شورای نگهبان، رد صلاحیت معجزه هزاره سوم! مردی مورد تایید امام زمان(عج) و فاطمه زهرا(س)! که نظرش به رهبری نزدیکتر بود! کسی که بخاطر حمایت از او هزاران نفر محبوس و محصور و یا راهی گورستان شدند!»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر