جمعه، اردیبهشت ۰۱، ۱۳۹۶

در مصوبه پخش مناظره‌های ضبط شده "تجدیدنظر" می‌شود

در مصوبه پخش مناظره‌های ضبط شده "تجدیدنظر" می‌شود

کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات جلسه‌ ویژه‌ای به قصد بازنگری در تصمیم به پخش مناظره‌های ضبط شده تشکیل می‌دهد. همه نامزدهایی که تایید صلاحیت شده‌اند، خواستار پخش زنده مناظره‌ها هستند.
احسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات می‌گوید تصمیم این کمیسیون برای پخش مناظره‌های ضبط شده مورد تجدیدنظر قرار می‌گیرد.
خبرگزاری ایسنا به نقل از قاضی‌زاده هاشمی نوشت که دلیل این بازنگری، خواست کلیه نامزدهایی است که صلاحیت‌‌شان در آخرین دقایق پنجشنبه ۳۱ فروردین، تایید شد: «امیدواریم در جلسه کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات نیز با حُسن نظر به این موضوع نگریسته شود و نهایتا امکان پخش زنده مناظرات انتخاباتی مورد تایید اکثریت اعضای کمیسیون قرار گیرد.»
او گفته که این جلسه در اسرع وقت برگزار خواهد شد و ابراز امیدواری کرده که "با توجه به ضرورت ایجاد شور و نشاط انتخاباتی در جامعه، تصمیم کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات درخصوص نحوه پخش مناظرات انتخاباتی، شور و نشاط مضاعفی به جامعه تزریق کند."
اعلام این خبر که مناظره‌های انتخاباتی به صورت زنده پخش نخواهند شد، با اعتراض‌هایی همراه بود. حسن روحانی در نخستین واکنش گفت: «طرفدار آزادترین شیوه مناظره هستم، حامی هر شیوه‌ای در مناظرات هستم که مردم بهتر انتخاب کنند.»
شهردار تهران نیز که یکی از نامزدهای تایید شده است، از کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات خواست با درخواست عمومی برای مناظره‌های زنده و آزاد موافقت و همراهی کند. محمدباقر قالیباف ظرفیت‌های منحصر به فرد مناظره‌های زنده و افزایش میزان مشارکت مردم و برگزاری آنها را ضرورتی برای آگاه‌سازی عمومی از برنامه‌ها و دیدگاه‌های نامزدهای انتخاباتی دانست.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که خود سه دوره کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بوده، در یادداشتی نوشت: «مناظرات نقش مهمی در آگاهی‌بخشی به مردم درباره نامزدها و برنامه‌های آنها دارد. زنده بودن مناظرات اعتماد مردم و جاذبه رقابت‌ها را افزایش می‌دهد. مناظرات جمعی برای شناخت موضوعات مفیدند و مناظرات تک به تک برای شناخت کاندیداها.»
تصمیمی "شوکه کننده"
علی دارابی، معاون صدا و سیما نیز یادداشتی در باب فواید مناظره‌ها نوشته است. او می‌گوید: «اولا قدرت انتخاب مردم را بالا می‌برند. ثانیا مردم می‌توانند توانمندی کاندیداها را در مقایسه‌ای طبیعی نسبت به یکدیگر به دست بیاورند. افزون بر این دو نکته، مناظره‌ها می‌توانند جلوی پوپولیسم و عوام‌گرایی را بگیرند. اگر نامزدی در جلوی چشم میلیون‌ها بیننده شعارهای غیرعملیاتی داد، نامزد دیگر می‌تواند با رد آن، عقلانیت انتخابات و گزینش صحیح مردم را تضمین نماید.»
احمد مازنی، نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی هم در کانال تلگرامی خودش اعلام کرده که از خبر مربوط به عدم پخش زنده مناظره‌ها شوکه شده است: «در حالی که بسیاری از برنامه‌های دم دستی زنده پخش می‌شود و آدم‌های معمولی در پخش زنده حرف می‌زنند، آیا به نامزدهای ریاست جمهوری که مورد تایید ارکان نظام هستند اعتماد نداریم؟»
مازنی، عدم پخش زنده مناظره‌ها را نوعی عقب‌گرد و پس رفت از توسعه مردم‌سالاری خوانده و خواستار تجدیدنظر مسئولان در این تصمیم شده است.
پنجشنبه ۳۱ فروردین و پیش از اعلام نام نامزدهای تایید صلاحیت شده، سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور و رئیس کمیته حقوقی ستاد انتخابات، اعلام کرد که کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست ‌جمهوری در دومین نشست خود تصمیم گرفته است، مناظره‌های تلویزیونی به صورت ضبط‌شده پخش شوند.
به گفته سامانی‌، در این نشست که به ریاست وزیر کشور برگزار شده، محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور، عبدالعلی علی‌عسکری، رئیس سازمان صدا و سیما، احسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده مجلس، مسئولان ستاد انتخابات و یک ناظر شورای نگهبان حضور داشته‌اند.
Hassan Rouhani (picture-alliance/Kremlin Pool)

شش کاندیدایی که از صافی شورای نگهبان گذشتند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر