نتایج یک نظرسنجی انتخاباتی فرمایشی: روحانی شارلاتان اول، رئیسی قاتل سوم
نتایج یک نظرسنجی در برخی رسانههای ایران انتشار یافته
که نشان میدهد حسن روحانی نسبت به دو کاندیدای مطرح دیگر از موقعیت مناسبی
برخوردار است. در این نظرسنجی ابراهیم رئیسی با فاصله زیاد در جایگاه سوم
قرار دارد.
وبسایت "الف" متعلق به احمد توکلی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی روز
دوشنبه (۴ اردیبهشت / ۲۴ آوریل) در خبری نوشت، نظرسنجیهای صورت گرفته نشان
میدهد که همچنان روحانی پیشتاز است. این در حالی است که به نوشته این
وبسایت، هنوز بخش زیادی از مردم تصمیم نگرفتهاند که به چه کسی رای خواهند
داد.بنابر این گزارش، در این نظرسنجیها قالیباف در رتبه دوم و رئیسی با فاصله حدود ۱۰ درصدی بعد از قالیباف قرار دارد. در برخی سایتهای خبری دیگر گفته شده که این نظرسنجی را صداوسیما انجام داده است.
نتیجه نظرسنجی منتسب به صداوسیما با این پرسش که "اگر دو نفر در انتخابات بمانند به چه کسی رای میدهید" از این قرار است: «در دوقطبی روحانی - رئیسی، ۴۳.۳ درصد آرا برای روحانی و ۲۷ درصد برای رئیسی بوده است. در دوقطبی روحانی - قالیباف ۴۰.۹ درصد روحانی و ۳۴.۶ درصد به قالیباف رای دادند و در دوقطبی قالیباف-رئیسی ۳۶.۵ درصد به قالیباف و ۲۷ درصد به رئیسی تمایل داشتند.»
اصولگرایان برای ترغیب ابراهیم رئیسی به حضور در انتخابات تلاش زیادی بهکار بردند و انتظار داشتند که او بتواند همه گرایشهای اصولگرا را پشت سر خود متحد کند. اما این کوششها چندان موفقیتآمیز نبود و آنها اکنون با سه نامزد حضور یافتهاند و بهنظر میرسد هیچیک از آنها مایل نیستند به سود دیگری کنار روند.
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران روز گذشته در گفتوگو با روزنامه "اعتماد" پیشبینی کرد که احتمال کنارهگیری یکی از نامزدهای ائتلاف اصولگرای "جمنا" به نفع دیگری بعید است و نه قالیباف، نه رئیسی، حاضر نخواهند شد از انتخابات کنارهگیری کنند.
رئیسی و قالیباف هرو کاندیداهای مورد حمایت ائتلاف جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی" (جمنا) هستند. مصطفی میرسلیم نامزد حزب موئتلفه اسلامی است.
بروز تنش میان هواداران قالیباف و رئیسی
در این میان وبسایت "فرارو" نوشته است که طرفداران نامزدهای اصولگرا دچار نوعی بلاتکلیفی هستند و نمیتوانند همزمان برای دو نامزد اصلی اصولگرایان، یعنی قالیباف و رئیسی تبلیغ کنند.
به نوشته این سایت، این بلاتکلیفی صرفا در اظهار نظرهای آنها وجود ندارد. بلکه موجب شده است که حامیان این کاندیداها تا حدودی در شرایط رقابتی قرار بگیرند و انتقادهای جدی به نامزد متبوع طرف مقابل وارد کنند.
این مسئله را نخستین بار سایت متعلق به احمد توکلی رسانهای کرد و نوشت: «متاسفانه مدتی است برخی بداخلاقیها در میان هواداران دو نامزد جبهه انقلاب (رئیسی و قالیباف) آغاز شده است که باید از همین امروز نسبت به اصلاح آن اهتمام ویژه داشت.»
الف نوشته است: «باید این سطح از بلوغ در میان هواداران و طرفداران ایجاد شود که اثبات نامزد مورد علاقهشان با تحقیر و تضعیف دیگر نامزدهای اصولگرا میسر نیست. انتظاری که از ستاد انتخابات نامزدها میرود تذکر دادن به سرشبکههای تخریب و تضعیف نامزد رقیب است. چه ستاد آقای رئیسی و چه قالیباف.»
فرارو مینویسد با اینحال هیچ کدام از تذکرها نتیجه نداده و در نشست غیررسمی و خصوصی رئیسی با دانشجویان که سهشنبه هفته جاری (۳۱ فروردین) برگزار شد برخی از هواداران قالیباف با حضور در این مراسم تلاش کردند جلسه را ملتهب کنند و مداوم میپرسیدند که چرا رئیسی به نفع قالیباف کنار نمیرود.
"توافق" ابراهیم رئیسی و سعید جلیلی
در رخدادی دیگر در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری، رسانههای ایران در روزهای گذشته از دیدار خصوصی ابراهیم رئیسی و سعید جلیلی خبر دادند.
سعید جلیلی یکی از داوطلبان انتخابات بود اما در بر خلاف انتظار ثبتنام نکرد. عدم ورود به انتخابات و سپس دیدار خصوصی او با رئیسی به این شایعه دامن زد که ممکن است میان آن دو توافقی برای آینده صورت گرفته باشد.
چند روز بعد جلیلی در توییتر و اینستاگرام عکسی از دیدار خود با رئیسی را منتشر کرد. جلیلی این تصویر را با هشتگ "حمایت از اصلح" منتشر کرده که که نشان از حمایت جلیلی از رئیسی دارد. به نوشته فرارو، برخی بر این باورند که رئیسی ممکن است معاون اولی را به جلیلی پیشنهاد داده باشد.
جلیلی پیش از دیدار با رئیسی با قالیباف نیز دیدار خصوصی داشته و احتمالا موضوع این دیدار نیز "پست معاون اولی" بوده است. انتخاب هشتگ "حمایت از اصلح" از سوی جلیلی برای تصویر خود با رئیسی نشان میدهد که او با کدام یک از آنها به توافق رسیده است.
سعید جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ نیز یکی از ۵ نامزد اصولگرایان بود و توانست ۴ میلیون رای بهدست بیاورد. احتمالا او اکنون این رای خود را پابرجا میداند و برآن اساس وارد معامله با دیگر نامزدهای اصولگرا برای حضور در ترکیب دولت احتمالی آنها شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر