چهارشنبه، فروردین ۳۰، ۱۳۹۶

تکذیب حمایت جبهه پایداری از رئیسی قاتل به عنوان "گزینه اصلح"

تکذیب حمایت جبهه پایداری از رئیسی قاتل به عنوان "گزینه اصلح"

تشکل اصول‌گرای جبهه پایداری اعلام حمایت خود از ابراهیم رئیسی به عنوان "گزینه‌ای کارآمد و اصلح" را تکذیب کرد. رئیسی در صدر فهرست جمنا قرار دارد. محمد تقی مصباح یزدی "پدر معنوی" جبهه پایداری خوانده می‌شود.
در حالی که کانال رسمی تلگرام "جبهه پایداری" از حمایت این تشکل اصول‌گرا از ابراهیم رئیسی در انتخابات خبر داده بود، دقایقی پیش این خبر از خروجی این کانال حذف و تکذیب شد.
رسانه‌های ایران امروز به نقل از کانال رسمی تلگرام تشکل اصول‌گرای "جبهه پایداری انقلاب اسلامی" اعلام کرده بودند که این جبهه در انتخابات ریاست جمهوری از ابراهیم رئیسی حمایت می‌کند. هم‌زمان اعلام شده بود که بیانیه رسمی این تشکل اصول‌گرا در حمایت از رئیسی به زودی منتشر خواهد شد.

اما دقایقی پیش این خبر از روی خروجی کانال تلگرامی جبهه پایداری حذف شد و خبرگزاری ایسنا به نقل از مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل این جبهه، اعلام کرد که "پایداری فعلا از هیچ گزینه‌ای به شکل رسمی" حمایت نکرده و "در زمان مناسب فرد اصلح را با صدور بیانیه‌ای" معرفی خواهد کرد.
حذف پرسش‌برانگیز "حمایت از رئیسی"
خبرگزاری‌های داخلی به نقل از "جبهه پایداری" نوشته بودند، این جبهه طی بیانیه‌ای ابراهیم رئیسی را "گزینه‌ای کارآمد واصلح" شناخته و از او در انتخابات ریاست جمهوری ایران حمایت می‌کند.
پیش‌تر نیز برخی از چهره‌های شاخص جبهه پایداری ابراهیم رئیسی را "گزینه‌ای کارآمد، متعهد و انقلابی برای مدیریت کشور" خوانده و احتمال حمایت این جبهه از او را مطرح کرده بودند.
جبههٔ پایداری یکی از تشکل‌های اصول‌گراست که هسته اولیه آن پس از خانه‌نشینی یازده روزه محمود احمدی‌نژاد در جریان استعفای حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات وقت، در فروردین ۱۳۹۰ شکل گرفت. از محمد تقی مصباح یزدی به عنوان "پدر معنوی" این تشکل یاد می‌شود.
جبهه پایداری در انتخابات پیشین ریاست جمهوری (۱۳۹۲) از سعید جلیلی حمایت کرد. جلیلی امسال برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام نکرد. گفته می‌شود، مصباح یزدی به جبهه پایداری توصیه کرده که در انتخابات ۹۶ از ابراهیم رئیسی حمایت کند.
ابراهیم رئیسی گزینه‌ی برتر فراگیرترین تشکل کنونی اصول‌گرایان، جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی موسوم به "جمنا" است. با توجه به قرار داشتن رئیسی در صدر فهرست گزینه‌های "جمنا" برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، حمایت رسمی و قطعی "پایداری" از او می‌توانست نشانگر نزدیک شدن مواضع اصول‌گرایان در راستای حمایت از نامزدی واحد باشد.
تلاش برای "تغییر وضع موجود"
هم‌زمان یک "ستاد مردمی" نیز در حمایت از رئیسی اعلام موجودیت کرده است. ریاست این ستاد که خود را "ستاد مردمی خادم ملت" نامیده، با میثم خاکباز "مدیرعامل مؤسسه پژوهش و تبیین گفتمان انقلاب اسلامی" است.
خاکباز به خبرگزاری ایسنا گفته است: «با توجه به دعوت‌های مردمی از حجت‌الاسلام رئیسی برای کاندیداتوری در انتخابات، وظیفه خود می‌دانیم که از وی با تمام قدرت حمایت کنیم و با امکانات مردمی برای تغییر وضع موجود، ایشان را یاری کنیم».
ابراهیم رئیسی که از او به عنوان گزینه‌ی محتمل جانشینی علی خامنه‌ای نیز نام برده می‌شود، نخستین فرد در فهرست ۵ نفره جمنا است. او در سایت شخصی‌اش اعلام کرده بود که "فارغ از گروه‌بندی‌های سیاسی رایج" قصد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری امسال را دارد.
رئیسی روز ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ با حکم علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به سمت تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. از آستان قدس به عنوان یک امپراتوری عظیم مالی و تجاری نام برده می‌شود.
"لکه سیاه" کارنامه رئیسی
گرچه به نظر می‌رسد که رئیسی مهم‌ترین نامزد اصول‌گرایان برای شرکت در انتخابات اردیبهشت ۹۶ باشد، اما این نامزدی، به دلیل عضویت او در "هیئت مرگ چهار نفره"‌ای که در سال ۱۳۶۷ احکام اعدام چند هزار زندانی سیاسی را صادر کرد، با چالشی جدی روبه‌روست.
فعالان ایرانی حقوق بشر نامزدی ابراهیم رئیسی را هم از لحاظ حقوقی و هم اخلاقی "غیرقابل قبول" می‌دانند. آنها خواستار دادگاهی شدن رئیسی به خاطر حوادث تابستان ۶۷ هستند.
از جمله نسرین ستوده، حقوقدان و عضو کانون مدافعان حقوق بشر، چند روز پیش در مخالفت با حضور رئیسی در انتخابات گفته بود: «صلاحیت ایشان با هیچ منطقی نباید تایید شود تا وقتی دست‌کم به مسائل دهه ۶۰ رسیدگی نشده و ثابت نشده که ایشان در آن مسائل دست نداشته است».
احمد منتظری، فرزند آیت‌الله حسینعی منتظری نیز نامزدی رئیسی در انتخابات را "توهین به مردم ایران" ارزیابی کرده و گفته بود: «شرکت مستقیم و بدون انکار ایشان در کشتار تابستان ۶۷ مساله‌ای بسیار بااهمیت است. اگر یکی از کاندیداها یک‌بار به شخصی با چاقو حمله کرده باشد، موفق نمی‌شود از مراجع قانونی گواهی عدم سوءپیشینه بگیرد. تکلیف ایشان که کاملاً روشن است».
Iran Wahlen - Mohamad Bagher Ghalibaf (Fararu)

از صف کشیدن مردم تا ثبت‌نام قالیباف و جهانگیری

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر