ورود مستقل رئیسی و "اختیار تام" احمدینژاد و مشایی
با وجود ابقای ابراهیم رئیسی در فهرست جمنا، این تشکل
اصولگرا هنوز نامزد نهایی خود را اعلام نکرده است. بقایی اما احمدینژاد و
مشایی را به عنوان نمایندگان تامالاختیار خود به ستاد انتخابات معرفی
کرده است.
یک روز مانده به آغاز ثبتنام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران،
اصولگرایان گرد آمده در تشکل موسوم به جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی
(جمنا) حذف ابراهیم رئیسی از فهرست نامزدهای خود را رد کردند.حضور رئیسی در عرصه انتخابات به عنوان نامزد اصلی جمنا که تا جمعه گذشته قطعی بود، از روز شنبه با تردیدهایی روبهرو شد. او در روز پنجشنبه (۱۷ فروردین) به عنوان نامزد برتر جمنا معرفی شد، اما دو روز بعد (شنبه) زمزمههایی مبنی بر شرکت او به عنوان نامزد مستقل شنیده شد.
خبرگزاری ایلنا روز شنبه ۱۹ فروردین نوشته بود: «شنیدهها حاکی از آن است که حجتالاسلام رئیسی، با توجه به اینکه در تحلیلهای مشاوران خود، به این نتیجه رسیده است که حضور در انتخابات ریاست جمهوری با پرچم جمنا، نه تنها آرای وی را افزایش نمیدهد، بلکه امکان ریزش آرای وی را به دلیل انتساب به اصولگرایان در پی خواهد داشت، لذا به صورت مستقل پای در کارزار انتخاباتی ۹۶ خواهد گذاشت».
علیرضا مرندی، عضو هیات مؤسس جمنا نیز در این رابطه گفته بود: «ممکن است ابراهیم رئیسی کاندیدای نهایی جمنا نباشد».
عزتالله ضرغامی، رئیس پیشین رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی و از اعضای مورد حمایت جمنا، سپس پیشنهاد کرده بود که ابراهیم رئیسی به خاطر "مرزبندی" با این تشکل فراگیر اصولگرایان و "اعلام استقلال" در اعلام نامزدیاش، از فهرست مورد حمایت جمنا حذف شده و افراد دیگری از فهرست جایگزین او شوند.
"اعلام استقلال" رئیسی با مشورت جمنا
جمنا البته در نهایت خواست حذف رئیسی از فهرست نامزدهای مورد حمایت خود را رد کرد. روابط عمومی این تشکل اصولگرا روز دوشنبه (۲۱ فروردین/ ۱۰ آوریل) طی بیانیهای اعلام کرد که ابراهیم رئیسی اطلاعیه خود مبنی بر آمادگی برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری را با "اطلاع و مشورت" هیأت رئیسه جمنا منتشر کرده است. با وجود این، جمنا هنوز نامزد نهایی خود را اعلام نکرده است.
ابراهیم رئیسی که از او به عنوان گزینهی محتمل جانشینی علی خامنهای نیز نام برده میشود، نخستین فرد در فهرست ۵ نفره جمنا است. رئیسی در سایت شخصیاش اعلام کرده بود که "فارغ از گروهبندیهای سیاسی رایج" قصد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری امسال را دارد.
رئیسی روز ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ با حکم علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، به سمت تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. از آستان قدس به عنوان یک امپراتوری مالی و تجاری عظیم نام برده میشود.
ابراهیم رئیسی علاوه بر نداشتن تجربه و سابقه اجرایی و ناشناخته بودن در میان رأیدهندگان، لکهای سیاه بزرگی هم در کارنامهی خود دارد. او از سوی آیتالله حسینعلی منتظری به عنوان یکی از دستاندرکاران اصلی کشتار هزاران زندانی سیاسی در تابستان ۶۷ معرفی شده است.
حسام الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، شاید هم با نظر به همین سابقه رئیسی، گفته بود: «شایسته نیست احترام آستان قدس رضوی را به کارزارسخت و تلخ انتخابات بکشانیم. مصلحت نیست قاضی را درمعرض قضاوت عمومی قراردهیم. ازگذشته عبرت بگیریم».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر