یکشنبه، فروردین ۱۳، ۱۳۹۶

۲۲ فروردین؛ آغاز ثبت‌نام داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری


۲۲ فروردین؛ آغاز ثبت‌نام داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری

زمان‌بندی انتخابات ریاست ‌جمهوری ایران اعلام شد. نام‌نویسی از داوطلبان نامزدی انتخابات ۲۲ فروردین آغاز شده و ۵ روز ادامه دارد. پس از بررسی صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان، اسامی نهایی نامزدها از ۶ تا ۷ اردیبهشت اعلام می‌شود.
Ali Asghar Ahmadi, Irans Wahlbüro-Chef (mehrnews) علی اصغر احمدی، رئیس ستاد انتخابات ایران
کلیات برنامه زمان‌بندی دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران روز یکشنبه (۱۳ فروردین/ ۲ آوریل) از سوی وزارت کشور اعلام شد. پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور اعلام کرد، نام‌نویسی از داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری از روز ۲۲ تا ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۶ به مدت ۵ روز از زمان صدور دستور شروع انتخابات آغاز خواهد شد.
سپس شورای نگهبان از ۲۷ تا ۳۱ فروردین ماه صلاحیت داوطلبان را بررسی می‌کند. برای تمدید مهلت رسیدگی به صلاحیت داوطلبان توسط شورای نگهبان نیز ۵ روز، یعنی از یکم تا ۵ اردیبهشت، در نظر گرفته شده است.
پس از بررسی‌های شورای نگهبان، وزارت کشور از ۶ تا ۷ اردیبهشت اسامی نامزدها را منتشر کرده و از ۸ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری به مدت ۲۰ روز آغاز خواهد شد.
بنا به اعلام وزارت کشور، روز ۲۸ اردیبهشت تبلیغات انتخاباتی نامزدها ممنوع خواهد بود و در روز ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ رای‌گیری آغاز خواهد شد.
علی اصغر احمدی، رئیس ستاد انتخابات ایران در همین رابطه گفت، نام‌نویسی از داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری صرفا در ستاد انتخابات وزارت کشور و به مدت ۵ روز انجام خواهد شد.
توصیه پرهیز از "حمله و تحقیر"
علی اصغر احمدی همچنین خواستار "حضور حداکثری" مردم در پای صندوق‌های رأی شد و افزود: «کلیه کسانی که قلم به دست دارند، صاحب تریبون هستند و یا مرجعیت سیاسی دارند، باید مردم را تشویق به حضور حداکثری در انتخابات کنند». او افزود: «انتخابات ریاست جمهوری بسیار مهم است، زیرا دومین مقام کشور و اولین فرد اجرایی انتخاب می‌شود».
رئیس ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اینکه "جریان حاکم بر آمریکا که بر سر کار آمده درصدد است تا جوی علیه کشورمان به راه بیندازد" نتیجه گرفت: «وقتی به پیرامون خود نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که مردم باید حضور حداکثری داشته باشند».
احمدی برای جلوگیری از "آسیب‌های انتخابات" خواستار آن شد که «احزاب پروانه‌دار، جبهه‌ها و جریان‌های سیاسی قانون را رعایت کنند و در جهت آن گام بردارند». همچنین به گفته او از «تندروی‌های آنچنانی از هر جناحی که می‌خواهد باشد باید دوری کرد. افراط‌گری و تندروی‌ها باعث می‌شود تمامیت ارضی کشور از میان برود و دشمنان سوءاستفاده کنند».
معاون وزیر کشور افزود: «اگر هر کسی تریبونی در اختیار دارد باید به خاطر داشته باشد نمی‌توان با حمله و تحقیر از مردم رای گرفت».
هم‌زمان با دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و نخستین انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس دهم نیز در روز ۲۹ اردیبهشت برگزار می‌شود.
سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی همواره نظام انتخاباتی و از جمله انتخابات ریاست جمهوری در ایران را به‌ویژه به دلیل دخالت شواری نگهبان در آن و "نظارت استصوابی"، مورد انتقاد قرار داده و آن را "ناعادلانه" خوانده‌اند.
default

شکار صحنه‌های جالب در روز انتخابات

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر