یک مقام ارشد بانکی ایران با اعلام این خبر که " بانک مرکزی انگلیس حاضر به افتتاح حساب برای بانک‌های ایران نشد" درباره شرایط موجود گفت: «بانک مرکزی انگلیس هر چیز مرتبط با ایران را به‌حالت تعلیق در آورده است، حتی یک برنامه دیدار نیز لغو شده است. همه چیز متوقف شده است.»
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش کرد، علیرغم گذشت بیش از یکسال از توافق هسته‌ای ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک، بانک مرکزی انگلیس کماکان از هرگونه معامله با بانک‌های ایران سرباز زده و حاضر به افتتاح حساب تسویه برای بانک‌های ایرانی نیست.
ایجاد حساب‌های تسویه بانک مرکزی انگلیس برای بانک مرکزی ایران یا شعب بانک‌های ایرانی در انگلیس، این اجازه را به بانک‌های ایرانی می‌دهد که دریافت و پرداخت‌های خود را به استرلینگ انجام دهند.
گفته می‌شود، خودداری بانک مرکزی انگلیس از همکاری با بانک‌های ایرانی، ناشی از نگرانی‌ها درباره احتمال واکنش وزارت خزانه‌داری آمریکا باشد. پیش از این بانک بی‌ان‌پی فرانسه به دلیل نادیده گرفتن تحریم‌های اولیه ایالات متحده و معامله با ایران، ناچار به پرداخت 9 میلیارد دلار جریمه شد.
تحریم‌های «اولیه» یا «غیر برجامی» تحریم‌هایی هستند که از سوی واشینگتن اعمال شده و به مسایلی چون تروریسم، برنامه‌های موشکی یا حقوق بشر مربوط می‌شوند. بانک‌های بزرگ اروپایی، به دلیل پیچیدگی‌های حقوقی متون در بر دارنده این تحریم ها، ترجیح می‌دهند خود را از هرگونه معامله‌ای که با ایران مرتبط باشد، دور نگهدارند. در پی انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا، ترس بانک‌های بزرگ اروپایی از تامین مالی معاملات با ایران، طبعا بیشتر شده است.
یک منبع غربی گفت: «این اقدام یک پیام بزرگ به بازار ارسال خواهد کرد؛ کدام بانک تجاری عملاً تمایل دارد پرداخت‌های بانک مرکزی انگلیس متوقف شود؟ هیچ بانکی»
یک مقام ارشد بانکی ایران در این باره گفت: «بانک مرکزی انگلیس هر چیز مرتبط با ایران را به‌حالت تعلیق در آورده است، حتی یک برنامه دیدار نیز لغو شده است. همه چیز متوقف شده است.»

3 بانک ایرانی ملی، سپه و بانک بین المللی پرشیا دارای شعبه در انگلیس هستند. براساس گزارش‌ها حتی سفارت ایران در لندن هم تاکنون نتوانسته یک حساب بانکی انگلیسی باز کند.
عدم رغبت بانک‌های بزرگ اروپایی به تامین مالی قراردادهایی که یک طرف آنها ایران باشد، شرکت‌های اروپایی را دست به دامان بانک‌های کوچکتر کرده است. برای نمونه گروه فرانسوی پژو ـ سیتروئن برای تامین همکاری خود با «ایران‌خود رو» به یک بانک ایتالیایی منطقه‌ای موسوم به «بانکا پوپولاره دی سوندریو» متوسل شده است. شرکت «ایرباس» در مورد اجرای بخش مهمی از قرار داد بیست میلیارد یورویی‌اش با «ایران ایر»، با یک کمپانی لیزینگ خاورمیانه‌ای موسوم به «دبی آئرواسپیس انترپرایز» قرار داد بسته است.