اصلاحطلبان از ثبتنام احمدینژادشارلاتان شوکه نشدند
محمود احمدینژاد با آنکه گفته بود نمیخواهد وارد
رقابتهای انتخاباتی شود و قصد دارد تمام قد پشت سر بقایی بایستد اما در
دومین روز نامنویسی کاندیداها ثبتنام کرد. اصلاحطلبان اما میگویند از
این رویداد شوکه نشدهاند.
ثبتنام محمود احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری بلافاصله با واکنشهای مختلفی از سوی چهرههای اصلاحطلب و اصولگرا روبرو شد.الیاس نادران نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در توئیترش نوشت: «پایان احمدینژاد!»
حسین کنعانی مقدم، عضو حزب سبز ایران در گفتوگو با سایت فرارو ثبتنام احمدینژاد را "انتحار سیاسی" نامید و گفت: «مخالفت ایشان با صحبتهای صریح مقام معظم رهبری، جبهه جدیدی را میان جریانهای ضدانقلاب ایجاد کرده است.»
این فعال سیاسی اصولگرا احتمال رد صلاحیت احمدینژاد از سوی شورای نگهبان را با توجه به اظهارنظر صریح رهبر جمهوری اسلامی درباره او منتفی ندانسته است.
بیشتر بخوانید: محمود احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرد
محمد غرضی که در دوره قبلی انتخابات ریاست جمهوری نامزد شده بود، ثبتنام احمدینژاد را "قیام علیه معتمدان ملت" نامید که با عمیقتر کردن اختلافات "تیر دشمنان را تیز میکند".
او همچنین گفت: «من از یک سال پیش هم گفته بودم که امیدوارم ایشان در انتخابات ریاست جمهوری نامنویسی کنند تا مشخص شود وزن سیاسیشان چقدر است.»
حمایت جمعیت آبادگران از نامزدی احمدینژاد
حسن بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران ایران اسلامی به فرارو گفته است که آمدن احمدینژاد به شور و حال انتخابات کمک خواهد کرد.
او ادامه داده است: «دیدگاه آقای احمدینژاد کاملا مردمی است اما متاسفانه برخی معتقدند که تفکرات ایشان پوپولیستی میباشد اما اصلا اینگونه نیست و یکی از تواناییها و خصوصیات مثبت ایشان همین ایجاد ارتباط با مردم است.»
بیادی در توضیح چرایی عدم تمکین احمدینژاد به حکم رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر نیامدن او به صحنه انتخابات گفته است: «استدلال ایشان این است که مقام معظم رهبری به دلیل دوقطبی نشدن توصيه به نيامدن ايشان کردهاند اما در شرایط فعلی فضای انتخاباتی اصلا دوقطبی نیست. الان تعداد زیادی کاندیدا در این دوره حضور دارند.»
احمدینژاد، بوریس یلتسین ایران
سعید لیلاز روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب میگوید، از آمدن احمدینژاد متعجب نشده است. او البته میگوید، به احتمال زیاد صلاحیت احمدینژاد تایید نخواهد شد اما اگر هم تایید شود به نظر او خوب است چرا که انتخابات با سه کاندیدای حسن روحانی، ابراهیم رئیسی و محمود احمدینژاد برگزار شده و مشخص خواهد شد که چه گرایشی در کشور بیشترین طرفدار را دارد.
لیلاز همچنین پیشبینی کرده که احمدینژاد، بوریس یلتسین ایران خواهد شد.
علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح طلب درباره ثبتنام احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری به فرارو گفته است: «به نظر من دقیقا اتفاقی رخ داده است که از ماهها پیش قابل پیشبینی بود. ایشان طی سالهای ۸۴ تا امروز ثابت کردهاند که غیرقابل پیشبینی و غیر قابل اعتماد هستند. زیرا طی ماههای اخیر بارها و بارها مواضع خود را تغییر دادهاند.»
بیشتر بخوانید: انتخابات ریاست جمهوری و چراغ نیمهروشن احمدینژاد
صادق زیباکلام هم گفته است: «اگر انسان شناخت درستی از احمدینژاد داشته باشد نباید از ثبتنام او غافلگیر شود. او این کاره است.»
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست نیز درباره ثبتنام احمدینژاد گفته است: «کارنامه اعمال برخی از اشخاص برای مردم و دستگاههای نظارتی مشخص است. ما امیدواریم اخلاق که یکی از مهمترین چارچوبهای انتخاباتی است رعایت شود. یکی از مهمترین مولفههای انتخاباتی امید و اعتماد مردم به نظام است؛ خدای نکرده با عدم رعایت اخلاق این امید و اعتماد را خدشهدار نکنیم.»
"احمدینژاد به مرگ گرفته تا به تب راضی شوند"
رضا حقیقتنژاد روزنامهنگار در صفحه فیسبوکش تحلیلی کوتاه راجع به ثبتنام احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری نوشته است. او مینویسد: «بازی احمدینژاد در این مرحله بر قاعده "به مرگ میگیرم تا به تب راضی شوند" استوار است. او از رد صلاحیت بقایی اطمینان کافی دارد و اکنون خودش کاندیدا شده تا قدرت چانهزنی را برای تایید صلاحیت بقایی افزایش دهد، نوعی معامله با شورای نگهبان.»
به نظر این تحلیلگر سیاسی، ممکن است احمدینژاد در آخرین لحظهها و در صورت تایید صلاحیت بقایی کنارهگیری کند که در این صورت با توجه به قدرت جمعآوری رأی او تمامی آرایی که در این مدت جمع کرده به سبد بقایی خواهد رفت.
در صورت رد صلاحیت بقایی اما هزینه رد صلاحیت احمدینژاد برای نظام میتواند بسیار بالا باشد. به نظر حقیقتنژاد: «درست است که رد صلاحیت او،از نظر سیاسی یک فرایند پرهزینه و تف سربالاست ولی از رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی پرهزینهتر نیست.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر