یکشنبه، فروردین ۲۰، ۱۳۹۶

خودداری صدا و سیما از پخش مستقیم سخنرانی حسن روحانی

خودداری صدا و سیما از پخش مستقیم سخنرانی حسن روحانی

در تاریخ جمهوری اسلامی و به خصوص پس از دوران اصلاحات، رویه صدا و سیما به عنوان رسانه ملی همواره مورد انتقاد جناح اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا بوده است. در ادامه همین رویه این رسانه از پخش مستقیم سخنرانی روحانی خودداری کرد.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، از پخش مستقیم سخنرانی حسن روحانی ریاست جمهوری ایران در همایش  "اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی" خودداری کرد.
به طور معمول شبکه خبر صدا و سیما همواره سخنرانی‌های روسای جمهوری را به طور مستقیم پخش می‌کند اما روز شنبه ۱۹ فروردین زمانی که حسن روحانی به سالن همایش‌های وزارت کشور رفت تا در این همایش سخنرانی کند، برنامه زنده شبکه خبر این سخنرانی را پوشش نداد.
این در حالی است که موضوع "اقتصاد مقاومتی" از سوی رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان موضوع اصلی سال ۱۳۹۶ اعلام شده و بیشتر برنامه‌های اقتصادی صدا و سیما حول این محور متمرکز هستند.
عملکرد صدا و سیما تا کنون اعتراض بسیاری از نزدیکان دولت و اصلا‌ح‌طلبان را برانگیخته است. خود حسن روحانی نیز دو روز پیش در سخنرانی‌اش در سمنان گفت: «آن زمان که در آغاز این دولت تورم مواد غذایی ۵۱ درصد بود، صداوسیما خواب بود؟ این رقم اکنون کمتر از ۸ درصد است.»
بیشتر بخوانید: واعظی : گروهی پرنفوذ می‌خواهند صدا و سیما را حزبی اداره کنند
اقدام روز شنبه صدا و سیما باعث اعتراض محمد هاشمی ریاست پیشین این سازمان نیز شد. او در یادداشتی در روزنامه ایران ضمن برشمردن وظایف صدا و سیما در انتشار بی‌طرف اخبار تمامی جریان‌های کشور، اقدام اخیر این رسانه را "شیوه سانسوری" رایج در رویه چند سال اخیر این سازمان دانسته است.
رئیس اسبق صدا و سیمای جمهوری اسلامی با اشاره به آنچه که یک رسانه رقیب دولت نوشته بود مبنی بر اینکه پخش نکردن سخنرانی رئیس‌جمهور به خاطر جلوگیری از شائبه تبلیغ برای یک نامزد خاص در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بوده، نوشته است: «تا پیش از آغاز این دوره معمول این بود که سخنان و اقدامات رئیس‌جمهوری مانند هر مقام مسئول دیگری بازتاب یابد و محدودیت‌های دوره تبلیغات اعمال نشود. چنان‌که در ادوار گذشته شاهد بودیم که شخصی از جایگاه رئیس مجلس شورای اسلامی نامزد حضور در انتخابات ریاست جمهوری می‌شد و با این حال سخنان و مواضعی که از جایگاه مسئولیت خود عنوان می‌کرد تا پیش از ایام تبلیغات رسمی انتخابات در رسانه ملی و دیگر رسانه‌های فراگیر کشور بازتاب می‌یافت.»
رفتاری مسبوق به سابقه
اقدام اخیر صدا و سیما در سانسور یا جعل اخبار مربوط به دولت اما اولین بار نیست که اتفاق می‌افتد. هفته گذشته این رسانه در چندین بخش خبری اقدام به انتشار لیست کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری کرد. در میان لیست اصلاح‌طلبان نام حسن قاضی‌زاده هاشمی وزير بهداشت و محمود واعظی وزير ارتباطات هم ديده می‌‌شد در حالی که این دو نفر از مدتها پیش کاندید شدنشان را رد کرده و اعلام کرده بودند که تصمیمی برای نامزد شدن ندارند.
هردوی این وزرا پس از این خبر صدا و سیما طی نامه‌‌هایی جداگانه این موضوع را تکذیب کردند.
بیشتر بخوانید: انتقاد شدید از صدا و سیما در دولت و مجلس
در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری اما تنها عملکرد صدا و سیما نیست که یک‌جانبه است. سایت‌های مخالف دولت نیز در این روزها به طور مرتب اخباری از شکست‌ها و ناکامی‌های دولت روحانی را منتشر می‌کنند. از شکست پروژه‌های اقتصادی تا اخباری در زمینه وضعیت قاچاق کالا و ارز.
در حقیقت اگر دولت نتواند از معدود رسانه‌های در دسترسش برای دفاع از عملکرد چهارساله خود استفاده کند، با توجه به اینکه صدا و سیما رسانه ملی است و تقریبا دربست در اختیار جناح مخالف دولت است، می‌توان گفت این عرصه را باخته است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر