پنجشنبه، فروردین ۱۷، ۱۳۹۶

"تعدادی" از مدیران بازداشتی کانال‌های تلگرامی آزاد می‌شوند

"تعدادی" از مدیران بازداشتی کانال‌های تلگرامی آزاد می‌شوند

دادستان کل جمهوری اسلامی گفته است، "تعدادی" از مدیران بازداشت‌شده کانال‌های تلگرامی "در روزهای آینده" آزاد می‌شوند. اتهام این افراد "اعمال خلاف امنیت ملی" عنوان شده است. آنان به اصلاح‌طلبان و دولت نزدیک‌اند.
Mohammad Jafar Montazeri Staatsanwalt Iran (hemayatonline.ir) محمد جعفر منتظری، دادستان کل جمهوری اسلامی ایران
محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور، در مصاحبه‌ای با تلویزیون دولتی ایران در روز چهارشنبه (۱۶ فروردین/ ۵ آوریل) از آزادی "تعدادی" از مدیران بازداشت‌شده کانال‌های تلگرامی در "روزهای آینده" خبر داد.
منتظری همچنین در رابطه با علت بازداشت مدیران کانال‌های تلگرامی گفت: «کانال‌هایی که بسته شد و افرادی که در همین ارتباط دستگیر شدند به تشخیص قاضی پرونده مرتکب اعمال برخلاف امنیت ملی شده بودند که اقدامات مجرمانه‌ای داشتند».
دادستان کل کشور افزود: «برای ما تفاوتی نمی‌کند که این شبکه‌ها به چه جریانی وابسته باشند و دستگاه قضایی طبق قانون عمل می‌کند و هم دستگیری این افراد و هم ادامه بازداشت آنان طبق قانون بوده است و طبق قانون هم ادامه خواهد داشت».
دستگیری ۱۲ اعتدال‌گرا و اصلاح‌طلب
اواخر اسفند ماه سال گذشته (۱۳۹۵) خبر بازداشت حدود ۱۲ نفر از مدیران مسئول کانال‌های تلگرامی اصلاح‌طلب یا حامی دولت توسط یک نهاد اطلاعاتی−نظامی منتشر شد. این بازداشت‌ها به اطلاعات سپاه پاسداران نسبت داده می‌شود.
علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، بلافاصله روز ۲۵ اسفند از وزیر اطلاعات خواست تا در رابطه با بازداشت مدیران کانال‌های تلگرامی پاسخگو باشد.
روز ۲۷ اسفند ماه نیز چهار تن از نمایندگان عضو فراکسیون "امید" مجلس در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، خواستار آزادی روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی و مدیران کانال‌های تلگرامی شدند که همه آنها "نزدیک به دولت" یا "اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا و حامیان دولت" بوده‌اند.
این اعتراض‌ها در نهایت به تذکر ۵ نماینده مجلس به وزیر اطلاعات انجامید. علی مطهری، مصطفی کواکبیان، غلامرضا حیدری، محمود صادقی و علیرضا رحیمی، نمایندگان تهران، روز ۱۵ فروردین در تذکری به وزیر اطلاعات خواستار پاسخ به این پرسش شدند که "چرا ۱۲ کانال تلگرامی پرمخاطب در روزهای پایانی سال ۹۵ مسدود و مدیران آنها بازداشت شده‌اند؟"
"نگرانی" دولت
محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت روحانی نیز هم‌زمان از "نگرانی" دولت از دستگیری‌های اخیر سخن گفت. حسن روحانی نیز خود در نخستین جلسه هیأت دولت در سال ۱۳۹۶ از وزیر کشورش خواسته بود تا "گزارش اقدامات انجام‌شده" در "برخورد با تخلفات امنیتی و بازداشت مشکوک تعدادی از فعالان رسانه‌ای در آستانه انتخابات" را ارایه دهد.
Galerie Iran - Staatssekretäre des neuen Präsidenten (nasimonline) محمود علوی، وزیر اطلاعات، مخالفت دولت روحانی با دستگیری‌های اخیر را اعلام کرده و خواستار آزادی مدیران تلگرامی شده بود
با این حال محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور، در رابطه با درخواست "برخی از مسئولان دولتی و مجلس برای آزادی این افراد" در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «در هر حال افرادی که دستگیر می‌شوند خواه ناخواه دوستان و هوادارانی دارند که درخواست آزادی آنان را می‌کنند و دستگاه قضایی سعی می‌کند در روند دستگیری و ادامه بازداشت طبق موازین قانونی عمل کند».
روز گذشته پیش از انتشار سخنان دادستان کل کشور و در پی تذکر پنج نماینده مجلس به وزیر اطلاعات، محمود علوی مخالفت دولت روحانی با دستگیری مدیران کانال‌های تلگرامی را اعلام کرده و خواستار حل "مسالمت‌آمیز" مسئله و آزادی آنان شده بود.
بازداشت روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی
علاوه بر مدیران کانال‌های تلگرامی پرطرفدار، هنگامه شهیدی روزنامه‌نگار و عضو حزب اعتماد ملی، احسان مازندرانی روزنامه‌نگار و مدیر مسئول سابق روزنامه "فرهیختگان"، مراد ثقفی فعال مدنی و مدیر مسئول فصلنامه "گفتگو"، رامین کریمیان پژوهشگر و همکار آقای ثقفی و طاهره ریاحی روزنامه‌نگار و دبیر سرویس اجتماعی خبرگزاری "برنا"،  از جمله بازداشت‌شدگان هفته‌های اخیر هستند.
برخی از نزدیکان دولت و نمایندگان مجلس و بسیاری از تحلیل‌گران سیاسی، دستگیری‌های اخیر را با انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو  مرتبط دانسته و از دستگیری روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی به عنوان نشانه‌هایی از اعمال فشار نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران بر آنان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ سخن می‌گویند.
default

خبرنگاران رسانه‌های خارجی که در زندان‌های جمهوری اسلامی بوده‌اند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر