قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، در سفری که اخیرا به عراق داشت، از رهبران کُرد خواست به بغداد بروند و با دولت عراق درباره «کرکوک» مذاکره کنند.
نمایندگان کُرد در شورای اداری استان کرکوک، اخیرا تصمیم به برافراشتن پرچم کردستان بر ساختمان‌های دولتی در استان گرفتند؛ اقدامی که عرب‌ها و ترکمن‌های استان با آن مخالفت کرده و خشم بغداد را که این اقدام را «غیر قانونی» توصیف کرد، برانگیت.
به گزارش روز سه‌شنبه 11 آوریل خبرگزاری فرانسه، یک مقام بلندپایه در حزب اتحادیه میهنی کُردستان که خواست نامش فاش نشود، گفت: «بارزانی اوایل هفته طی سفری به اقلیم کردستان، با مسعود بارزانی رئیس اقلیم در کردستان دیدار کرد و سپس به سلیمانه رفت و با رهبران اتحادیه میهنی از جمله کوسرت رسول معاون اول جلال طالبانی دیدار کرد».
بنا بر این گزارش، قاسم سلیمانی همچنین با هیرو ابراهیم همسر جلال طالبانی و عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی، دیدار و گفت‌وگو کرد. او همچنین با جلال طالبانی رئیس جمهوری پیشین عراق، ملاقات کرد.
یک مسئول محلی که خواسته نامش فاش نشود هم در این باره گفت: «سلیمانی در این سفر می‌خواست نظر مقام‌های اقلیم را درباره برگزار همه‌پرسی و برافراشتن پرچم کردستان بر ساختمان‌های رسمی کرکوک جویا شود».
یگ منبع بلندپایه در اتحایده میهنی گفت: «ایران خواهان آن است که اقدام‌های منجر به تنش میان اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق، صورت نگیرد».
او افزود: «سلیمانی و هیئت همراهش از رهبران کُرد خواستند با دولت عراق مذاکره کنند».
روابط میان اقلیم کرستان عراق و دولت بغداد، شاهد تنش بر سر مسائلی همچون مناطق تنش و صادرات نفت است.
پیش از این بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، مخالفت این کشور را با برافراشته شدن پرچم کردستان بر ساختمان‌های دولتی در کرکوک اعلام و این اقدام را «مغایر با قانون اساسی عراق» و «تنش‌آفرین» توصیف کرده بود.
سازمان ملل متحد نیز هشدار داده که تصمیم مقامات محلی برای نصب پرچم کردستان بر بالای قلعه قدیمی شهر کرکوک می‌تواند منجر به برافروخته شدن شعله تنش‌ها شود.
این سازمان، اقدام شورای اداری کرکوک را «خطر بالقوه‌ای برای هماهنگی و همزیستی مسالمت‌آمیز گروه‌های قومی و مذهبی ساکن کرکوک که این شهر را خانه خود می‌دانند و می‌خواهند در کنار یکدیگر زندگی کنند» دانسته است.