یکشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۲

دارو در ایران از ۴۰ تا ۹۰ درصد گران شد


ایران

به گفته مقام‌های مسئول در ایران قیمت داروهای تولید داخل و داروهای وارداتی بین ۴۰ تا ۹۰ درصد گران شده است. یک نماینده مجلس گفته است که مجلس قصد دارد پس از تعطیلات تابستانی وزیر بهداشت را برای پاسخگویی دعوت کند.
به گفته شمس‌علی رضازاده، معاون امور دارویی سازمان غذا و دارو، با اتمام قیمت‌گذاری‌داروهای داخلی و وارداتی، قیمت داروهای تولید داخل به طور متوسط ۴۰ درصد و داروهای خارجی ۹۰ درصد گران شده‌اند.
آقای رضازاده به خبرگزاری فارس گفته است: «علت افزایش قیمت دارو، افزایش قیمت ارز برای واردات مواد موثره داروهای تولید داخل است که تا حدی بر قیمت تمام شده آنها تأثیر می‌گذارد. اما در مورد داروهای خارجی افزایش ۲ برابری قیمت ارز از ارز مرجع به ارز مبادلاتی به صورت مستقیم بر قیمت تمام شده دارو تأثیر می‌گذارد و به همین علت شاهد افزایش قیمت حدود ۲ برابری این داروها هستیم.»
در همین حال ایرج خسرونیا، عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی‌‌، نیز در گفتگویی با خبرگزاری "تسنیم" در روز یکشنبه (۹ تیر/۳۰ ژوئن) دارو را از "نان شب واجب‌تر" خوانده و گفته است که با قیمت‌گذاری‌های جدید دارویی که سابقا ۳۰ هزار تومان قیمت داشته، هم اینک به ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.
به گفته آقای خسرونیا شرایط فعلی در ایران به گونه‌ای شده است که حتی چنین دارویی نیز دیگر در بازار یافت نمی‌شود و همین امر موجب رونق کسب و کار دلالان بازار ناصرخسرو و قاچاقچیان دارو شده است. او اضافه کرده است: «واردکننده به وضعیت شاخص‌های نرخ ارز در هرروز نگاه می‌کند، اگر ارز بالا برود تمایلی به ترخیص دارو نمی‌کند ولی اگر ارز پایین بیاید دارو را از گمرک خارج می‌کند و این معضل را بارها به مسئولان مرتبط اعلام کرده‌ایم.»
این عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی با اشاره به برکناری مرضیه وحید دستجردی از سمت وزارت بهداشت، تأکید کرده است که این حرکت "پایمال کردن حق وزیر سابق" بوده است. به گفته وی با این اقدام "در اصل حق سلامت مردم پایمال شد‌، زیرا بودجه سلامت را در سازمان‌های دیگر مانند وزارتخانه راه خرج کردند."
چندی پیش دیوان محاسبات ایران اعلام کرد که دولت محمود احمدی‌نژاد در هزینه‌کردن مازاد درآمد ارزی کشور در سال ۱۳۹۰ بیش از ۹ میلیارد دلار تخلف کرده است. در گزارش این نهاد نظارتی به عنوان یکی از تخلفات دولت آمده بود که ۸۰۰ میلیارد تومان از سهم بخش سلامت خرج اجرای طرح‌‌های مسکن "مهر ماندگار" در وزارت راه و شهرسازی شده است.
دغدغه انتخاب وزیر جدید
در این شرایط به گفته ایرج خسرونیا بودجه امسال حوزه سلامت کمتر از بودجه سال گذشته است و "پرداخت بدهی‌های کمرشکن بیمارستان‌ها" با چنین بودجه‌ای به یکی از پرسش‌های اصلی بدل شده است.
او با اشاره به گمانه‌زنی‌ها پیرامون وزیر بهداشت در دولت جدید به "تسنیم" گفته است: «بیشترین دغدغه امروز ما آن است که مسئولان جدید وزارت بهداشت که متعاقب ورود دولت جدید می‌خواهند مسئولیت این وزارتخانه‌ مهم را به‌عهده بگیرند، باید مدیرانی باشند که کارآیی لازم را داشته باشند. در مجموع باید این مسئله را در نظر بگیرند که یک فرد پیر را به‌عنوان وزیر بهداشت منصوب نکنند که وی نیز مجبور شود چند معاون انتخاب کند که آنها هم دار و دسته‌های خود را بیاورند.»
اخیرا آیت‌الله مکارم شیرازی از گرانی دارو و هزینه‌های درمان انتقاد کرده و گفته بود که "عده‌ای از مردم معتقدند دولت آنقدر که به فکر بعضی کارهای تشریفاتی مانند ورزش حرفه‌ای است، به فکر هزینه دارو و درمان نیست."
احمد آریایی‌نژاد، عضو کمیسیون بهداشت، به خبرآنلاین گفته است که مجلس پس از تعطیلات تابستانی درصدد دعوت از وزیر بهداشت برای پاسخگویی درباره گران شدن داروست. به گفته وی هم اکنون "مافیای دارو با نفوذ در برخی تصمیم‌گیری‌های حوزه دارو، نمی‌گذارند صدای تولیدکننده داخلی به بیماران برسد."

مخالفت ایران با حضور گزارشگر ویژه سازمان ملل

ایران


دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه می‌گوید ایران با سفر گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل به این کشور مخالفت جدی دارد. او احمد شهید را متهم می‌کند در گزارش‌های خود به منابع سایت‌های مخالف حکومت استناد کرده.
شورای حقوق بشر سازمان ملل دو سال پیش احمد شهید را به عنوان گزارشگر ویژه در امور ایران انتخاب و معرفی کرد. او ماموریت دارد برای بررسی وضعیت حقوق بشر و چگونگی رعایت یا نقض حقوق شهروندان ایران به این کشور سفر کند.
جمهوری اسلامی تاکنون با سفر احمد شهید به ایران موافقت نکرده است. محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه روز یک‌شنبه، نهم تیرماه گزارش‌های احمد شهید را غیرموجه و فاقد اعتبار خواند و گفت، "به همین دلیل ما با سفر او به ایران، نصب او و نحوه عملش مخالفت جدی کردیم."
گزارش‌های "ناموجه و مطرود"
احمد شهید می‌گوید به دلیل عدم موافقت جمهوری اسلامی با سفر او به ایران، که ازجمله هدف‌هایش بازدید از زندان‌ها و گفتگوی مستقیم با زندانیان سیاسی و عادی ذکر شده، گزارش‌های خود را با استفاده از اطلاعات سازمان‌های غیرانتفاعی، سازمان‌های غیردولتی، مدافعان حقوق بشر، و اظهارات شاهدان و قربانیان نقض حقوق بشر تنظیم می‌کند.
محمد جواد لاریجانی در گفتگو با خبرگزاری مهر استناد احمد شهید به سایت‌های مخالفان جمهوری اسلامی را عامل بی‌اعتبار شدن کارش عنوان می‌کند.
 احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران
خبرگزاری مهر از قول لاریجانی نوشت: «احمد شهید صرفا اتهامات مختلف را سر هم می‌کند و به راحتی هر فردی می‌تواند با بررسی سایت‌های ضد نظام گزارشی مانند او را تهیه کند. کار او غیر موجه بوده و از نظر چارچوب حرفه‌ای کاملا مطرود است.»
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه یکی دیگر از اشکالات کار احمد شهید را افشا نشدن نام و هویت منابع او می‌داند: «یکی از روش‌ها و الزامات احمد شهید این است که اگر ادعایی پیدا کرد باید منبع آن را بگوید تا قابل راست‌آزمایی باشد.»
برخلاف ادعای لاریجانی، در تازه‌ترین گزارش شهید که ماه مارس ۲۰۱۳ منتشر شد چنین مواردی به ندرت به چشم می‌خورد. بخش‌های از گزارش او با استناد به خبرهای منتشر شده در رسانه‌های داخل کشور تنظیم شده است.
شبکه تلویزیونی و خبرگزاری قوه قضائیه
همزمان با سخنان لاریجانی، معاون راهبردی قوه قضائیه محمدباقر ذوالقدر اعلام کرد که این قوه برای اطلاع رسانی از فعالیت‌های وسیعی که دارد به زودی شبکه تلویزیونی، خبرگزاری و روزنامه راه می‌اندازد.
به گفته‌ی ذوالقدر قوه قضائیه در سال گذشته به ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار پرونده رسیدگی کرده و ۳۶ میلیون کار ثبتی انجام داده که "جامعه از آن اطلاع چندانی ندارد."
به گزارش خبرگزاری ایسنا ذوالقدر با اشاره به برنامه‌هایی که برای "ارتقاء قوه قضائیه" تدارک دیده شده گفت: «هر بخش نظام اسلامی باید تلاش کند، نظام الگو را در بخش خود ایجاد کند و این نظام الگو می‌تواند، الهام‌بخش جامعه بشری باشد.»
افزایش نقض حقوق بشر در ایران
ذوالقدر می‌گوید قوه قضائیه خط مقدم مبارزه با کج‌روی، فساد و جرم است و خودش در ابتدا باید مصون شود. او یکی از برنامه‌های ارتقاء قوه قضائیه را راه‌اندازی نهادی برای جلوگیری از جرم و فساد در این قوه اعلام کرده که به گفته‌ی او تاکنون وجود نداشته است.
در گزارش احمد شهید به ۵۰۰۰ مورد شکنجه و آزار زندانیان توسط ماموران انتظامی و ضابطان قوه قضائیه در فاصله‌ی سال‌های ۸۶ تا ۹۱ اشاره شده است. احمد شهید در گزارش ماه مارس خود نتیجه می‌گیرد که طی دو سال گذشته "افزایش آشکاری در میزان وخامت نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد."

دورخیز اصلاح‌طلبان برای انتخاب شهردار تهران

ایران


در انتخابات شورای شهر تهران که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد ائتلاف اصلاح‌طلبان تقریبا نیمی از کرسی‌ها را به خود اختصاص داد. این جناح می‌کوشد ریاست شورا و شهرداری تهران را در دست بگیرد.
انتخابات چهارمین دوره شوراهای شهر و روستا ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ و برای نخستین بار همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. شمار اعضای شورای شهر تهران در این دوره به ۳۱ نفر افزایش یافته است.
به رغم رد صلاحیت بسیاری از گزینه‌های اصلی اصلاح‌طلبان، از جمله چند عضو شورای سوم شهر تهران، ۱۴ نفر از فهرست انتخاباتی این جناح به شورای چهارم راه یافته‌اند.
امیدواری اصلاح‌طلبان به رای اکثریت
دست‌کم سه عضو دیگر شورای شهر تهران افرادی هستند که همزمان در فهرست جناح‌های مختلف حضور داشتند. ظاهرا با توجه به همین مسئله فرج کمیجانی، سخنگوی شورای راهبردی اصلاح‌طلبان ۲۷ خرداد از پیروزی این جناح و کسب اکثریت کرسی‌های شورای شهر تهران خبر داد.
محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین روز شنبه، ۸ تیر در دیدار با جمعی از راه‌یافتگان به شورای شهر تهران گفت: «متاسفانه در زمینه شوراها نیروهای شناخته شده و کارشناس را حذف کردند و در بعضی جاها به اندازه تعداد کسانی که برای شورای شهر لازم بود نامزدی در رده دوم و سوم هم نداشتیم.»
به گزارش خبرآنلاین محمد خاتمی با اشاره به پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری خطاب به اعضای جدید شورا گفته است: «به هر حال امروز شاید بعضی‌ها که ته دلشان به شما علاقه دارند راحت‌تر بیایند این طرف و ملاحظات کمتری داشته باشند.»
گزینه‌های احتمالی برای شهرداری تهران
رئیس جمهور پیشین در بخش دیگری از اظهاراتش جایگاه شورای شهر و شهرداری تهران را بسیار بالا خواند و از این که انتخابات این دوره تحت‌الشعاع انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفت ابراز تاسف کرد.
در شورای سوم شهر تهران که ۱۵ عضو داشت اصلاح‌طلبان اقلیت بسیار کوچکی را در اختیار داشتند. با تغییر ترکیب شورای چهارم بحث و گمانه‌زنی در مورد ریاست شورا و شهردار آینده‌ی پایتخت نیز بالا گرفته است.
مرتضی طلایی، رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر تهران چند روز پس از انتخابات، محمدباقر قالیباف شهردار کنونی تهران را بهترین گزینه برای این سمت خواند و پیش‌بینی کرد که او شهردار بماند.

محمدباقر قالیباف، شهردار کنونی تهران مایل به ادامه فعالیت است
اصلاح‌طلبان اظهارات طلایی را به خبرسازی و لابی‌گری برای ابقای قالیباف تعبیر کرده و معتقدند تصمیم در مورد شهردار آینده با اعضای شورای شهر خواهد بود. محسن رضایی، دیگر نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری نیز از کسانی است که نامش به عنوان شهردار احتمالی آینده تهران مطرح شده است.
محسن هاشمی، معصومه ابتکار و محمدعلی نجفی از جمله افراد مورد نظر اصلاح‌طلبان برای شهرداری تهران خوانده می‌شوند. خبرآنلاین، یکشنبه ۹ تیر نوشت نام‌های دیگری از جمله حبیب‌الله بی‌طرف و مرتضی حاجی، دو وزیر دولت خاتمی نیز به این فهرست اضافه شده‌اند.
نامزدان ریاست شورای تهران
ادامه کار مهدی چمران نیز که در دو دوره گذشته ریاست شورای شهر تهران را بر عهده داشته از دیگر مسائلی است که بر سر آن اختلاف وجود دارد. او در شورای دوم و سوم بی‌رقیب بود.
خبرگزاری ایلنا، یکشنبه ۹ تیر در گزارشی نوشت: «این روزها افرادی همچون مرتضی طلایی، محمد حقانی و پرویز سروری خود را شایسته كرسی ریاست می‌دانند، البته احمد مسجدجامعی نیز از سوی ائتلاف اصلاح‌طلبان به عنوان گزینه ریاست اعلام شده است.»
هفته‌ی گذشته طرحی برای جلو انداختن زمان آغاز کار شورای چهارم در مجلس مطرح شد که دو فوریت آن رای نیاورد. گفته می‌شود مهدی چمران که از مدافعان این طرح بود نگران است که تشکیل دولت حسن روحانی موقعیت او را به خطر بیندازد. مطابق این طرح قرار بود شورای چهارم کار خود را به جای ۱۲ شهریور، ۲۵ تیر آغاز کند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، گمانه‌زنی‌ها برای كسب كرسی ریاست شورای شهر تهران به اندازه انتخاب شهردار تهران دارای اهمیت است؛ چراكه رئیس شورا در انتخاب شهردار و جمع آوری رای نقش به سزایی دارد.
بازشماری بی‌سابقه ده درصد آرا
مرتضی طلایی برخلاف اظهارات دوهفته پیش خود، اکنون نتیجه‌ی انتخاب شهردار آینده پایتخت را نامشخص عنوان می‌کند. او ۸ تیر به خبرگزاری فارس گفت: «برخی علاقمند هستند محسن هاشمی رای بیاورد برخی نیز می‌خواهند قالیباف شهردار شود؛ ولی هنوز چیزی مشخص نیست.»
به گفته‌ی طلایی قالیباف همچنان گزینه‌ی اصلی اصولگرایان است و خودش نیز تمایل دارد شهردار تهران بماند. با توجه به این که هیچ جناحی اکثریت قاطع کرسی‌های شورای شهر را در اختیار ندارد تحولات هفته‌های آینده می‌تواند نقش مهمی در انتخاب رئیس شورا و شهردار آینده تهران داشته باشد.
اصلاح‌طلبان امیدوار بودند با اعتراض به نتایج اعلام شده‌ی انتخابات شوراها ترکیب نهایی شورا را به نفع خود تغییر دهند. فرمانداری تهران هفته‌ی گذشته در واکنش به اعتراض چند کاندیدای انتخابات شوراها ده درصد از صندوق‌های رای تهران را بازشماری کرد.
عیسی فرهادی فرماندار تهران می‌گوید بازشماری آرای ۳۵۰ صندوق با حضور نمایندگان کاندیداها و هیئت اجرایی انتخابات انجام شد و در جریان این اقدام بی‌سابقه هیچ تخلف و ابهامی مشاهده نشد. پیش بینی می‌شود رای‌گیری در مورد شهردار آینده در دو روز نخست کار شورای چهارم شهر تهران، ۱۲ و ۱۳ شهریور انجام شود.

پلیس کمپ پناهجویان اعتصاب‌کننده در مونیخ را برچید

اجتماعی


در پی شکست تلاش‌های میانجی‌گرانه در حل معضل گروهی از پناهجویان که در مونیخ دست به اعتصاب غذا زده بودند، کمپ آنان توسط پلیس برچیده شد. به گفته مسئولان برخی از این پناهجویان در وضعیت جسمی نامناسبی به سر می‌بردند.
این پناهجویان که شمارشان ۴۴ نفر گزارش شده‌، هشت روز پیش (۲۲ ژوئن/ ۱ تیر) اعتصاب غذای خشک خود را در میدان "ریندر مارکت" شهر مونیخ آغاز کردند. این افراد که از کشورهای آفریقایی و آسیایی از جمله ایران و افغانستان هستند، از روز سه‌شنبه از نوشیدن مایعات نیز خودداری کرده و تهدید کرده بودند، چنانچه در شرایط پناهندگی‌شان تغییری ایجاد نشود، به اعتصاب غذای خود ادامه خواهند داد.

بامداد روز یکشنبه (۳۰ ژوئن/۹ تیر) در پی ناکام‌ ماندن مذاکرات با پناهجویان اعتصاب‌کننده پلیس آلمان کمپ آنان را برچید. اشتفان هاوف، یکی از سخنگویان شهرداری مونیخ، به رسانه‌ها گفت که به دستور شورای اداری منطقه کمپ پناهجویانی که اعتصاب غذا کرده بودند، برچیده شده و ۴۴ پناهجویی که در وضعیت نامناسبی به سر می‌بردند، به دوازده بیمارستان در مونیخ منتقل شده‌اند.

به گفته این مقام مسئول عملیات پلیس در ساعت پنج صبح آغاز شده و تا ظهر به طول انجامید.
پیش‌تر کریستیان اوده، شهردار مونیخ و هورست زه‌هوفر، نخست‌وزیر ایالت بایرن پس از یک دیدار مشترک اعلام کرده بودند که تمامی اقدامات لازم برای "جلوگیری از مرگ این پناهجویان" در شهر مونیخ به عمل خواهد آمد.

تهدید به خودکشی

اعتصاب‌کنندگان گفته‌ بودند که اقدام آنها یک پیام مشخص دارد: «ما شهروند نیستیم، هیچ حقی نداریم، ما خواهان تغییر شرایطمان هستیم».

 عملیات پلیس در ساعت پنج صبح آغاز شد و تا ظهر به طول انجامید
این پناهجویان نامه سرگشاده‌ای نیز به آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، و آندریاس فوس‌کوله رئیس دادگاه حمایت از قانون اساسی آلمان نوشته ‌و در آن از شرایط پناهجویان در آلمان انتقاد کرده‌ بودند. در این نامه توضیح داده شده بود که پناهجویان در کمپ‌های پناهندگی به انزوا می‌افتند، آزادی رفت و آمد ندارند و مدام در خطر اخراج قرار دارند.

لیزابت رامزوِس، مسئول خدمات اجتماعی شهرداری مونیخ‌، در مصاحبه‌ای با یکی از شبکه‌های تلویزیونی بایرن تقاضاهای این پناهجویان را منطقی و به جا دانسته بود. او گفته بود که به اعتقاد وی روند رسیدگی به تقاضای پناهندگی باید کوتاه‌تر شود و پناهجویان به جای نگهداری در کمپ‌های گروهی باید در خانه‌های شخصی اقامت داشته باشند.

این کارشناس امور پناهندگان همچنین تاکید کرده بود که محدودیت‌های پناهجویان درایالت بایرن بیشتر از مناطق دیگر آلمان است.

هانس یوخن فوگل، رهبر پیشین حزب سوسیال دمکرات و آلویس گلوک، از سیاستمداران پیشین حزب اتحادیه سوسیال مسیحی، پیش از این با حضور در چادرهای این پناهجویان با نماینده این گروه دیدار و گفتگو کرده بودند، اما این گفتگوها نتیجه‌ای را در بر نداشت.

پس از این دیدار پناهجویان معترض اعلام کردند که به اعتصاب غذای خود ادامه خواهند داد. این پناهجویان روز جمعه در بیانیه‌ای که آن را "آخرین پیام" خود خوانده بودند، در صورت عدم تحقق خواسته‌هایشان "تهدید به خودکشی" کرده بودند.

به گفته سخنگوی شهرداری مونیخ برخی از این پناهجویان در وضعیت جسمی نامناسبی به سر می‌برده‌اند.

 به گفته سخنگوی شهرداری مونیخ برخی از این پناهجویان در وضعیت جسمی نامناسبی به سر می‌بردند
پرویز مداح، پناهجوی ایرانی این کمپ به دویچه‌وله می‌گوید: «ساعت ۵ و ۳۵ دقیقه در حالی که خواب بودیم، یکباره سر و صداهایی را شنیدیم که می‌گفتند، بروید به محوطه. تا می‌خواستیم بلند شویم، دیدیم که پلیس‌ها توی چادر آمدند و چادر ما را پاره کردند. آنها ما را در گروه‌‌های ۸ تا ۱۰ نفره در یک گوشه‌نگاه داشتند. بچه‌ها کمی شعار دادند، بعد از آن پلیس‌ها خواستند که بچه‌ها را از هم جدا کنند، وقتی دیدند نمی‌توانند، گردن بچه‌ها را می‌گرفتند و می‌پیچاندند و آنها هم مجبور می‌شدند دست‌هایشان را ول کنند.»

آقای مداح می‌افزاید: «پس از انتقال ما به بیمارستان بهمان گفتند، یا آب یا قهوه بخوریم وگرنه ما مجبوریم به شما سرم وصل کنیم.»

شهردار مونیخ و نیز وزیر داخلی ایالت بایرن گفته‌اند که برچیدن کمپ پناهجویان به دلیل "شرایط جسمانی حاد" آنان بوده است. کریستیان اوده، شهردار مونیخ، در یک کنفرانس خبری روز یکشنبه اعلام کرد که پزشکان مجبور به اجرای عملیات احیا روی یکی از پناهجویان شده‌اند.

اشکان خراسانی، نماینده این پناهجویان، از دریافت درمان پزشکی خودداری کرده است. آقای خراسانی به پزشکان گفته "چنانچه کسی بمیرد،‌ تقصیر آن متوجه سیاست آلمان است."

به گفته شهردار مونیخ برخی از پناهجویان از بیمارستان‌ها مرخص و به اقامتگاه‌های سازمانی پناهندگان منتقل شده‌اند.

اشکان خراسانی پیش‌تر خواستار "اعطای فوری اقامت دائم به تمامی پناهجویان" شده بود که این درخواست مورد قبول واقع نشد. آقای خراسانی در ایران به دلیل "گرایشات کمونیستی" تحت تعقیب قرار گرفته و پس از ورود به آلمان و دریافت پناهندگی سیاسی در شهر برلین سکونت اختیار کرده است.

معاون فرهنگی سپاه: مردم به نماینده رهبر رای دادند

ایران


معاون فرهنگی سپاه مدعی است رای مردم به حسن روحانی رای به نماینده علی خامنه‌ای در شورای عالی امنیت ملی بود. روحانی چهار و نیم برابر بیشتر از سعید جلیلی نماینده اصلی خامنه‌ای در این شورا رای آورد.
حسن روحانی در بیانیه‌ی که پس از انتخابات ۲۴ خرداد در تلویزیون نیز منتشر شد نقش اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی در پیروزی خود را شایسته قدرشناسی عنوان کرد.
به رغم این، سردار حمیدرضا مقدم‌فر، مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس و معاون فرهنگی سپاه پاسداران ادعا می‌کند: «رأی به آقای روحانی رأی به نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و عضو جامعه روحانیت مبارز که گرایشات راست سنتی را نمایندگی می‏کند بود.»
رای به نماینده اسمی، نه به نماینده رسمی
مقدم‌فر می‌گوید رای مردم به روحانی "نه به احمدی‌نژاد" بود و پیروز واقعی انتخابات رهبر جمهوری اسلامی ‌است که "به تمامی اهداف و راهبردهایش دست یافت و کشتی نظام را به این ساحل خوش فرجام رسانید."
معاون فرهنگی سپاه در گفتگویی با سایت خبری برهان که متن آن شنبه ۸ تیر منتشر شد گفت: «مردم آقای روحانی را در کنار گفتمان تغییر و اعتدال به عنوان یک آخوند با سواد و مجتهدی که نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و مربوط و متعلق به نظام و پیرو ولایت فقیه است دیدند و رأی دادند.»
حسن روحانی از سال ۱۳۶۸ نماینده خامنه‌ای در شورای عالی امنیت ملی خوانده می‌شود و سعید جلیلی تیرماه ۸۷ طی حکمی به این سمت منصوب شد. روحانی از زمان روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد در سال ۸۴ دخالت مستقیمی در پرونده هسته‌ای نداشته و سرپرستی مذاکرات از سال ۸۶ بر عهده جلیلی، نماینده رسمی خامنه‌ای بوده است.
 محمدحسین صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور فرهنگی فرمانده سپاه
شماری از اصولگرایان تندرو، از جمله نماینده خامنه‌ای در موسسه کیهان روند مذاکرات هسته‌ای در دوره مسئولیت روحانی را منفعلانه و سازشکارانه خوانده‌اند و جلیلی را پیشبرنده‌ی "خط مقاومت" مورد نظر رهبر جمهوری اسلامی می‌دانند.
اصولگرایان قربانی حمایت از احمدی‌نژاد؟
از سوی دیگر برخلاف ادعای مقدم‌فر، در جریان مبارزات انتخاباتی انتقاد شدید از سیاست‌های دولت احمدی‌نژاد از سوی نامزدان اصولگرا نیز مطرح شده اما زمینه‌ی پیروزی آنها را فراهم نکرد.
به گزارش سایت برهان معاون فرهنگی سپاه می‌گوید: «من فکر می‌کنم که امسال رأی آقای روحانی به معنای "بله به هاشمی" نبود. عده‌ای فکر می‌کنند که رأی آقای روحانی متعلق به آقای هاشمی است. به نظر من، حتی اگر خود آقای هاشمی هم به عرصه‌ی انتخابات می‌آمد و پیروز می‌شد، رأی او مال خودش نبود؛ بلکه به معنای "نه به احمدی‌نژاد" بود.»
ادعاهای مقدم‌فر در حالی مطرح می‌شود که اصولگرایان در هشت سال گذشته، به تبعیت از علی خامنه‌ای یا حامی سرسخت محمود احمدی‌نژاد بوده‌اند یا از برخورد قاطع با اقدام‌های او خودداری کرده‌اند.
سایت الف که به احمد توکلی نماینده‌ی اصولگرای مجلس تعلق دارد در تحلیل شکست اصولگرایان نوشت: «اصولگراها چوب مماشات با احمدی‌نژاد را خوردند. كسانی در این دوره از انتخابات حضور داشتند كه طی ۸ سال حکومت این دولت کمترین انتقادی نداشتند. به ده‌ها مصلحت خود ساخته سكوت كردند و طبیعی است كه مردم باور نكنند كه نقدهای شب انتخابات از روی صداقت باشد.»
"جبهه اصولگرایان جگر زلیخا شده"
محمدحسین صفارهرندی، وزیر ارشاد دولت نهم اصولگرایان را "جبهه‌ای بی‌سر" می‌خواند و علت شکست آنها را در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری تشتت میان گرایش‌های مختلف این جناح عنوان می‌کند.
خبرگزاری فارس نهم تیرماه به نقل از صفارهرندی نوشت، در زمان انتخابات دیدیم که "دیگر جبهه وجود ندارد در واقع جگر زلیخایی است که هر تکه‌اش به نیش کسی است بنابراین باید گفت، انشعاب‌طلبی به عنوان یک اصل در بروز چنین وضعیتی نقش داشت."
سایت خبری فرارو به نقل از نشریه آمریکایی واشنگتن پست می‌نویسد چند دستگی در میان اصولگرایان از علت‌های اصلی "شکست سنگین این جناح در انتخابات ریاست جمهوری" بوده است.
در این گزارش اصولگرایان جریانی معرفی شده‌اند که "به تبعیت از اصول بنیادین جمهوری اسلامی شهرت دارند" و خود را نزدیک‌ترین افراد به "به نیات و خواسته‌های" رهبر جمهوری اسلامی می‌دانند.
ادامه‌ی حمایت خامنه‌ای از احمدی‌نژاد
بر این اساس شکست نامزدان اصولگرا "نه" به سیاست‌هایی است که با تایید و حمایت بی‌دریغ خامنه‌ای به اجرا گذاشته شده است. رهبر جمهوری اسلامی پس از انتخابات مناقشه برانگیز سال ۸۸ احمدی‌نژاد را نزدیک‌ترین رئیس جمهور به خود خوانده بود.
علی خامنه‌ای پنجم تیرماه از نامزدان انتخابات گلایه می‌کند که در مناظره‌ها به "نقاط قوت فراوان" دولت احمدی‌نژاد نگاه منصفانه‌ای نداشته‌اند و "در کنار بیان نقاط ضعف، به خدمات مهم دولت و کارهای زیربنایی و سازندگی آن" اشاره‌ای نکردند.
خامنه‌ای چند روز قبل از انتخابات از مردم خواسته بود اگر حامی حکومت هم نیستند به خاطر ایران و منافع ملی کشور به پای صندوق‌های رای بروند.
خامنه‌ای پنجم تیر اعتراف می‌کند که "لابد برخی از رأی دهندگان در زمره این افراد هستند." او شرکت مخالفان نظام در انتخابات را به معنای اعتماد آنها به حکومت جمهوری اسلامی تعبیر می‌کند.

شنبه، تیر ۰۸، ۱۳۹۲

اختلاف بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در محاسبه میزان تورم

اختلاف بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در محاسبه میزان تورم

RFE/RL

در حالی که پیش از این، مرکز آمار ایران نرخ تورم اردیبهشت‌ماه را معادل ٣١ درصد اعلام کرده بود، بانک مرکزی این کشور امروز اعلام کرد که نرخ تورم اردیبهشت ماه، ٣٤ درصد است.

به گزارش رسانه‌های ایران، اداره آمار بانک مرکزی خلاصه نتایج بدست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران بر اساس سال پایه 1390 را اعلام کرد.
بر این اساس، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در اردیبهشت ماه 1392، به عدد 163.7 رسید.
همچنین نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به اردیبهشت ماه 1392 نسبت به دوازده ماه منتهی به اردیبهشت ماه 1391 معادل 34.0 درصد می‌باشد.
این در حالی است که مرکز آمار، پیش از این، نرخ تورم اردیبهشت ماه را براساس سال پایه 90 معادل 31 درصد اعلام کرده بود و بر این اساس اختلاف محاسبه نرخ تورم اردیبهشت ماه میان بانک مرکزی و مرکز آمار 3 درصد است.
محمود بهمنی- رییس بانک مرکزی ایران، به تازگی پیش‌بینی کرده که نرخ تورم نقطه به نقطه در ماه‌های آینده متوقف و حتی روندی نزولی به خود بگیرد.
tags: اقتصاد - ایران

هشدارروباه مکارهفت خط خاتمی نسبت به بالا بردن سطح توقعات مردم

ایران


محمد خاتمی در دیدار با جمعی از منتخبین شورای شهر تهران، نکاتی را در مورد عملکرد اصلاح‌طلبان در جریان انتخابات و تبلیغات آن بیان کرده است. او گفته که باید ضمن پافشاری روی مطالبات، اولویت‌ها را تشخیص داد.
محمد خاتمی در ملاقات با گروهی از منتخبین شورای شهر تهران، از گفتمان اصلاح‌طلبی، مواضع روحانی و عارف، مطالبات مردم و شیوه‌های مدنی بیان این مطالبات سخن گفته است. مشروح اظهارات خاتمی در پایگاه اطلاع رسانی وی منتشر شده است.
خاتمی در تشریح فضای انتخابات گفته است، وضع به گونه‌ای بود که اصلاح‌طلبان در انتخابات حضور داشتند اما به نظر می‌رسید کار به سویی برود که هم اصلاحات و هم اصلاح‌طلبی شکست بخورند: «آنچه در این زمینه انتخاب شد و بسیار هم دشوار بود، این بود که ما ترجیح دادیم که گفتمان اصلاح‌طلبی که در مواضع آقایان عارف و روحانی طرح شده بود پیروز شود که چنین شد.»
رییس جمهور سابق ایران گفته است که از یک طرف گفتمان موجود و وضعیت موجود نفی شد و از طرف دیگر شیوه‌های غیرمدنی و روش‌های براندازانه مورد نفی قرار گرفت: «آن که برنده اصلی شد انقلاب بود و این‌که در درون نظام دلمان می‌خواهد تحول و تغییر و پیشرفت حاصل شود و اصلاح صورت گیرد.»
خاتمی تصریح کرده که گفتمان اصلاح‌طلبی به "حذف" نمی‌اندیشد و می‌خواهد همه باشند اما در جای خود!
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرده که جامعه باید توجیه شود که همه خواست‌ها در مدت کوتاه برآورده نمی‌شوند: «مهم این است که ما در عین حال روی مطالبات پافشاری کنیم و اولویت‌ها را تشخیص دهیم و مواظب باشیم کسانی که در شوراها و ریاست جمهوری هستند، چیزهایی را که وعده داده‌اند و از آن مسیری که به مصلحت مردم و کشور است، منحرف نشوند.»
زیر سایه رفتن انتخابات شوراها
رییس جمهور پیشین ایران گفته که انتخابات شوراهای شهر و روستا تحت‌الشعاع انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفت و امکانات اصلاح‌ظلبان در هر دو زمینه نیز کم بود: «من خبر دارم که برای انتخابات ده‌ها میلیارد تومان دربعضی جاها خرج شد در حالیکه دو کاندیدای ما که در نهایت یکی ماند، با وضع خوبی روبرو نبودند و امکانات لازم را نداشتند و بدتر از آن مسئله شوراها بود... فهرست کاندیداهای اصلاح‌طلبان در دسترس همه تهرانی‌ها نبود.»
خاتمی ابراز اطمینان کرده که اگر مطالب بیشتری به مردم می‌رسید، امروز وضع اصلاح‌طلبان در شوراهای تهران و شهرستان‌ها طور دیگری بود: «در شوراها نیروهای شناخته شده و کارشناس را حذف کردند و در بعضی جاها به اندازه تعداد کسانی که برای شورای شهر لازم بود، نامزدی در رده دوم و سوم نداشتیم.»
ضعف تبلیغاتی انتخابات شوراها
محمد خاتمی یادآوری کرده که دوستان خوبی در انتخابات شوراهای تهران ماندند اما نبود تبلیغات و تحت‌الشعاع قرار گرفتن آن به نسبت انتخابات ریاست جمهوری نتیجه‌ای داد که می‌توانست شکل دیگری هم داشته باشد.
او افزوده که اینک باید مصلحت جامعه و مصلحت مردم تهران و کشور را در نظر بگیریم و خود را با اصول اصلاح‌طلبی سنجیده و هماهنگ کنیم: «باید کمتر گروهی فکر کنیم و نباید بکوشیم که منافع و مصالح را با منافع خودمان تطبیق دهیم بلکه باید به‌عکس عمل کنیم.»
خاتمی خواستار آن شده که شورای شهر تهران به این مسئله بپردازد که برای پایتخت و مردم آن چه می‌شود کرد: «تهران یک‌ششم کل کشور است و نقشی بی‌بدیل در کل ایران دارد. با توجه به جایگاه بسیار بالای تهران، طبعا شهردار تهران هم نقش بسیار خوبی دارد. هزاران میلیارد تومان بودجه اینجاست که مسئله مهمی است که البته از همین جا هم لغزندگی پیدا می‌شود و چه بسا کسانی تحت تاثیر این مسائل قرار بگیرند.»
رییس جمهور سابق ایران توصیه کرده که اعضای شورای شهر تهران، به شوراهای بالادستی و شورای عالی استان‌ها بیندیشند و نسبت میان شورا و شهرداری و نسبت میان شورا و دولت را مدون کنند.
خطر بالا بردن سطح توقع مردم

خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود، نسبت به بالا بردن سطح توقعات مردم هشدار داده است: «احساس می‌کنم از طرف کسانی که خود را در انتخابات ناموفق می‌دانند، به مسائلی دامن زده می‌شود مثل این‌که شورای شهر و دولت باید ظرف ۲۰ روز آلودگی هوای تهران را حل کنند یا گرانی را ظرف یک ماه از بین ببرند.»
خاتمی ابراز امیدواری کرده که اعضای شورای شهر تهران با نظر مثبت با سایرین در شورا تماس داشته و به میزان مشارکت در نظر و سلیقه با یکدیگر کار کنند.
در انتخابات چهارمین دوره شوراهای شهر تهران، اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان تقریبا به طور مساوی وارد شورا شدند. این درحالی است که بسیاری کاندیداهای اصلاح‌طلب هم‌چون معصومه ابتکار و محسن هاشمی پس از ثبت نام، رد صلاحیت شده بودند.
سه نفر نخست شورای ۳۱ نفری شهر تهران، مهدی چمران، علیرضا دبیر و احمد مسجد جامعی هستند که دو نفر اول اصولگرا و سومی اصلاح‌طلب است.

فراخوان حقوقدانان و فعالان مدنی به حفظ استقلال کانون وکلا

ایران


شماری از وکلای دادگستری، حقوقدانان و زندانیان سیاسی، در مخالفت با "لایحه جامع وکالت رسمی"، نامه‌ای به ریاست اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران نوشته ‌و خواستار حفظ استقلال این نهاد شده‌اند.
جمعی از وکلا، حقوقدانان و فعالان زندانی حوزه حقوق بشر، نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسئولان اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران نوشته و بر ضرورت حفظ  "ته‌مانده استقلال وکیل و کانون وکلا" تاکید کرده‌اند. این نامه واکنشی است به پیشنهاد قوه قضاییه برای کنترل هرچه بیشتر کانون وکلای دادگستری.
در بخشی از این نامه از حسن روحانی، رییس جمهور منتخب ایران خواسته شده که «خود را پاسبانی امین برای میراث گرانبهای دکتر محمد مصدق در حفظ استقلال کانون وکلا بداند.»
اشاره امضاکنندگان این نامه، به لایحه ‌استقلال کانون وکلای دادگستری است که متجاوز از ۶۰ سال قبل و در اسفند ۱۳۳۱ به امضای دکتر محمد مصدق رسید.
این نامه سرگشاده،  مروری هم بر روزگار کانون وکلا  پس از "انقلاب اسلامی" درایران کرده که تا ۱۸ سال، اجازه برگزاری انتخابات هیات مدیره را نیافت: «تنی چند از وکلای مستقل و پایبند به قانون را نیز خانه‌نشین کردند تا با تلاش‌های پیگیرانه برخی وکلای عزیز در سال ۱۳۷۶ فرمان برگزاری انتخابات البته با اعمال قدرت سیاسی از طریق دادگاه‌های انتظامی قضات صادر شد.»
امضاکنندگان این نامه،  پس از بررسی  فراز و فرود تاریخ وکالت در ایران و کوشش گذشتگان در به تصویب  رساندن قانون استقلال وکیل، به نقد "لایحه جامع وکالت رسمی" پرداخته‌اند که در خرداد ۱۳۸۷ از سوی قوه قضاییه به مجلس ارائه شد.
مبنای‌این لایحه که در همان زمان نیز با اعتراض بسیاری حقوقدانان روبرو شد، آن بود که کانون وکلا، زیر مجموعه دستگاه قضایی شود. بر اساس این لایحه، قوه قضاییه می‌توانست پروانه وکالت صادر کند و در عین حال آن را باطل هم بکند. اتحادیه کانون‌های وکلا اعتقاد داشت که صدور پروانه وکالت از سوی قوه قضاییه  و تمدید سالانه آن، آزادی عمل وکلا را از بین می‌برد و استقلال آنان را سلب می‌کند.
در ادامه این نامه، به ایجاد نهادی موازی با کانون وکلا به نام "مرکز امور مشاوران حقوقی و وکلای قوه قضاییه" پرداخته شده که ثمره آن «اخذ استقلال وکیل بود زیرا پروانه وکالت و مشاوره حقوقی با توشیح معاونت دستگاه قضا عرضه می‌شد.»
۱۴ وکیل و حقوقدان این نامه را امضا کرده‌اند که نسرین ستوده، عبدالفتاح سلطانی، محمد سیف‌زاده در میان آنها هستند.  کسری نوری و مصطفی دانشجو، از دیگر امضاکنندگان این نامه هستند که در جریان دفاع از پیروان اقلیت‌های دینی و مذهبی از جمله دراویش گنابادی، پروانه وکالت‌شان باطل و خودشان بازداشت شده‌اند.
این نامه پس از آن نوشته می‌شود که محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری ایران با صدور دستوری در روز اول تیرماه ۱۳۹۲، پیشنهاد قوه قضاییه را برای تصویب "لایحه جامع وکالت رسمی" رد کرد.
رد این پیشنهاد در پاسخ به نامه‌ای انجام گرفت که علامرضا طیرانیان، وکیل دادگستری به رییس قوه مجریه ایران فرستاد و نوشت: «اگر قوه قضاییه قادر باشد پروانه وکیل دادگستری را صادر و باطل کند، اصحاب دعوی، مرجعی آزاد برای دفاع از خود نخواهند داشت.»
احمدی‌نژاد در پاسخ به این نامه گفت:«در دادرسی عادلانه حداقل باید سه رکن مستقل وجود داشته باشد. قاضی، دادستان و وکیل ومدافع باید از سه موضع مستقل رفتار کنند تا این امر امکان دفاع از حق و احقاق حقوق مردم را بیشتر نماید.»
احمدی‌نژاد در حالی با لایحه یاد شده مخالفت کرد که بخش بزرگی از آن در کمیسیون دولت بررسی شده بود و به نظر می‌رسید که به زودی تصویب شود.

هشدار حسن روحانی به رهبران ایران در زمینه اشتباه محاسبه در قدرت

هشدار حسن روحانی به رهبران ایران در زمینه اشتباه محاسبه در قدرت

REUTERS/Fars News/Majid Hagdost

حسن روحانی با تأکید بر این که اگر محاسبه قدرت ملی واقع‌بینانه انجام نشود بسیار خطرناک است، هشدار داد: «دیدید در منطقه خودمان، کشورهایی بودند که دچار اشتباه محاسبه شدند و چه سرنوشتی پیدا کردند.»

حسن روحانی- رییس‌ جمهور جدید ایران، صبح امروز با سخنرانی در سی و دومین همایش "افق رسانه ملی" که مستقیماً از تلویزیون دولتی این کشور پخش می‌شد، بار دیگر بر اعتدال در سیاست داخلی و خارجی دولت آینده خود تأکید کرد.
وی با بیان این که «اعتدال در سیاست خارجی، نه تسلیم، نه ستیز، نه انفعال و نه تقابل است» گفت: «اعتدال تعامل مؤثر و سازنده‌ با جهان است.»
با این حال وی گفت: این تعامل و گفت‌وگو با دیگران از «جایگاه برابر» است و با توجه به «تمام حقوق ملت ایران» و «رهنمودهای» آیت الله خامنه ای- رهبر جمهوری اسلامی است.
روحانی اضافه کرد: «در این دوران اگر محاسبه قدرت درست انجام نشود و قدرت ملی را کمتر یا زیادتر از واقعیت ببینیم، بسیار خطرناک است.»
رئیس جمهور جدید ایران بدون آن که نامی از کشور خاصی بیاورد ادامه داد: «در همین دوره در منطقه خودمان دیدید که کشورهایی بودند که دچار اشتباه محاسبه شدند و چه سرنوشتی پیدا کردند، کشورهایی هم در منطقه آسیای خودمان هستند که محاسبه درست انجام دادند و ما پیشرفت و جایگاه و ظهور جدید آنها را مشاهده می‌کنیم.»
روحانی همچنین در این سخنرانی گفت که «دولت آینده به وعده‌هایی که داده وفادار خواهد بود».
وی درباره برخی برخی گمانه‌زنی‌ها درباره ترکیب کابینه آینده نیز گفت: «به صراحت می‌گویم بحث‌های مطرح شده صرفا گمانه زنی است و نسبیت به هیچ فردی در کابینه آینده تصمیم گیری نشده است و در شرایط فعلی به دنبال مشورت با صاحب‌نظران و گروه‌های مختلف هستیم، پس مردم بدانند آنچه گفته می‌شود گمانه‌زنی بیش نیست.»
روحانی همچنین با اشاره به شادی مردم در روزهای اخیر به مناسبت انتخابات و پیروزی تیم ملی فوتبال گفت: «شادی و نشاط حق مردم است، خیلی سختگیری نکنید چون مردم ما خودشان اخلاق‌مدارند و چارچوب‌های اخلاقی،‌ اسلامی و سیاسی را می‌دانند.
روحانی اضافه کرد: «پسرها و دخترها و جوانان را پسر و دختر خودمان بدانیم و به نحوی با آنها صحبت کنیم که در خانه با پسر و دختر خودمان حرف می‌زنیم.»
رییس جمهور جدید ایران بر اعتدال در حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی نیز تأکید کرد و گفت: «اعتدال می‌گوید فرهنگ از آن اهل فرهنگ است.»

پایان سیر نزولی قیمت طلا در ایران

پایان سیر نزولی قیمت طلا در ایران

در حالی که در چند روز گذشته، بازار طلا و ارز ایران با کاهش قیمت مواجه بود، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از افزایش قیمت سکه تمام بهار آزادی، نیم‌سكه و ربع سكه خبر داده است.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: امروز سكه طرح قدیم 1 میلیون و 60 هزار تومان و سكه طرح امامی 1 میلیون و 107 هزار تومان در بازار معامله می‌شود.
احمد وفادار- رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران گفت که امروز شنبه هشتم تیر ماه، هر قطعه سكه تمام بهار آزادی طرح قدیم، یک میلیون و 60 هزار تومان و هر قطعه سکه تمام بهار طرح امامی، یک میلیون و 107 هزار تومان، در بازار به فروش می‌رسد كه به نسبت آخرین روز هفته گذشته افزایش یافته است.
وی افزود: این افزایش قیمت در نیم‌سكه و ربع سكه نیز بوده است و بهای نیم‌سكه 570 هزار تومان، ربع سکه 370 هزار تومان، هر قطعه سکه یك گرمی 250هزار تومان و هر مثقال طلای 18 عیار با بهای 445 هزار تومان، در بازار به فروش می‌رسد.
وی گفت: همچنین هر یك گرم طلای 18 عیار، 102 هزار و 730 تومان، در بازار معامله می‌شود.
احمد وفادار، با بیان اینكه بهای انس جهانی به 1235 دلار رسیده است افزود: روز گذشته سهام آمریكا صعودی شد و معامله‌گران در بازار شروع به خرید طلا كردند كه این موضوع باعث افزایش نرخ طلا شد.
با کاهش چشم‌گیر قیمت ارز و طلا در بازار داخلی ایران، پس از انتخابات اخیر این کشور، کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی می کردند که این افت ناگهانی، موقتی باشد.

معاون نیروی انتظامی: نگاه ما به دانشجویان امنیتی نیست


اجتماعی

معاون اجتماعی نیروی انتظامی مدعی شد که پلیس در این دوره بهترین تعامل را با دانشجویان داشته و نگاهی "آکادمیک و اجتماعی" به دانشجویان دارد. این در حالی است که سرکوب و فشار به دانشجویان شدت گرفته است.
سعید منتظرالمهدی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی تهران، در گفت‌وگویی با خبرگزاری "مهر" مدعی شد که پلیس ایران به دانشجویان و فعالیت‌های آن‌ها نگاه امنیتی ندارد. این مقام مسئول در نیروی انتظامی گفت که نگاه پلیس به دانشجویان کاملا "آکادمیک" و "اجتماعی" است.

منتظرالمهدی که مدعی شد دوره‌ی مسئولیت آن‌ها "بهترین دوران تعامل نیروی انتظامی و دانشجویان" است، تاکید کرد:«مردم خودشان می‌توانند قضاوت کنند و فکر نمی‌کنم تاکنون چنین فضای تعاملی بین پلیس و دانشجویان وجود داشته باشد.»

معاون اجتماعی نیروی انتظامی با تاکید بر این‌که دانشجو باید "دانش‌پژوه" باشد، اضافه کرد که به نظر آن‌ها دانشجو اگر با پلیس همراه و همسو باشد، سرعت پلیس در ماموریت‌ها بالا رفته و دانشجویان به عنوان "مبلغ پلیس" عمل خواهند کرد.
این مقام مسئول نیروی انتظامی همچنین با انکار تنش‌های بسیار میان دانشجویان و نیروهای امنیتی در سال‌های گذشته، مدعی شد که در صورت بروز کوچک‌ترین مشکلی نیز پلیس این موضوع را با "تعامل" با دانشجویان حل‌وفصل می‌کند.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی در شرایطی مدعی روابط حسنه‌ی پلیس و دانشجویان می‌شود که در سال‌های اخیر فشارها بر فعالان دانشجویی و فضای دانشگاه از همیشه بیشتر شده است.

سازمان "عفو بین‌الملل" در بیانیه‌ای به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۱-۹۲ با اعتراض به بازداشت ده‌ها فعال دانشجویی و افزایش تبعیض جنسیتی، فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه‌ها را محکوم کرد.

گزارش سازمان عفو بین‌الملل با تاکید بر این‌که بسیاری از دانشجویان برای گذراندن احکام خود به زندان فراخوانده شده یا از تحصیل تعلیق و محروم شدند، تاکید کرده که بسیاری از این دانشجویان در جریان تجمع‌های مسالمت‌آمیز صنفی با مطالبات صنفی در فضای دانشگاه بازداشت و محکوم شدند.

در خردادماه ۱۳۹۲ نیز گزارش ۸ سال نقض حق تحصیل دانشجویان در ایران که کار مشترک کمیسیون حقوق بشر دفتر تحکیم وحدت، کمپین "دفاع از حق تحصیل" و وب‌سایت "دانشجو نیوز" است، منتشر شد.

این گزارش سازمان سنجش آموزش کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم و تحقیقات و فن‌آوری، دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت بهداشت و آموزش و درمان پزشکی، وزارت اطلاعات، قوه قضائیه، پلیس و کمیته‌های انضباطی دانشگاه‌ها و حراست را به عنوان نهادهای مختلفی که در محرومیت از تحصیل شهروندان و دانشجویان ایرانی نقش دارند، معرفی کرده است.

این گزارش به ۷۶۸ مورد احکام محرومیت دانشجویان از تحصیل و ۲۵۰ مورد اخراج دانشجویان و اساتید از دانشگاه های ایران با شرح جزئیات این موارد از فروردین ۱۳۸۴ تا اسفند ماه ۱۳۹۱ اشاره کرده است. نزدیک به ۶۵۰ مورد محرومیت از تحصیل و اخراج شهروندان از دانشگاه‌های کشور به ثبت رسیده که اسامی آنان منتشر نشده است.

نسخه‌ای از این گزارش در اختیار احمد شهید، گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل درباره حقوق بشر در ایران نیز قرار گرفته است. احمد شهید در گزارش‌های پیشین خود بارها به فشار و سرکوب دانشجویان و فضای امنیتی دانشگاه‌ها اعتراض کرده است.

ان بازداشت چند شهروند اسلواکی در ایران به اتهام جاسوسی


بازداشت چند شهروند اسلواکی در ایران به اتهام جاسوسی 

 

گروهی از ورزشکاران پرش با چتربال (پاراگلایدر) تبعه اسلواکی از ماه مه در ایران به اتهام جاسوسی در بازداشت به‌سر می‌برند. سخنگوی وزارت امور خارجه اسلواکی شامگاه جمعه (۲۸ ژوئن/۷ تیر) این موضوع را تایید کرد.
بوریس گاندل، سخنگوی وزارت امور خارجه اسلواکی شامگاه جمعه در گفت‌وگو با خبرگزاری TASR گزارش رسانه‌ها درباره بازداشت چند شهروند اسلواکی در ایران را تایید کرد.

وی گفت: «نمایندگی ما در تهران هم مستقیما با شهروندان در بازداشت و هم با مقامات ایران در تماس است».

درباره جزئیات این ماجرا و شمار دقیق افراد بازداشت شده هنوز خبر دقیقی منتشر نشده است. پایگاه اینترنتی Sme اسلواکی پیش‌تر اعلام کرده بود که شمار افراد بازداشت شده احتمالا بین ۵ تا ۷ نفر است.

این پایگاه اینترنتی گزارش داده بود که افراد بازداشت شده در جریان چترپری خود به یک تاسیسات نظامی در ایران نزدیک شده‌ و توسط مقامات امنیتی به اتهام جاسوسی بازداشت شده‌اند.

"جاسوسی" که به سرعت آزاد شد

این نخستین بار نیست که شهروندان اسلواکی در ایران به اتهام جاسوسی بازداشت می‌شوند. در ماه ژانویه سال جاری نیز یک شهروند ۲۶ ساله اسلواکی به نام "ماچی والوخ" به اتهام جاسوسی برای سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) در ایران بازداشت شد.

جمهوری اسلامی این مرد را به تلاش برای دستیابی به اطلاعات محرمانه درباره برنامه اتمی ایران متهم کرد. مقامات امنیتی کشور در این باره جنجال زیادی برپا کردند و ده‌ها گزارش در رسانه‌ها و چند فیلم منتشر شد.

در این گزارش‌ها به‌نقل از والوخ آمده بود که او از سوی یک افسر اطلاعاتی آمریکا به نام لوگانو، اسامی چهارتن از کارشناسان اتمی ایران را دریافت کرده تا با آن‌ها تماس بگیرد.

ولی پس از مدت کوتاهی میروسلاو لایچاک، وزیر امور خارجه اسلواکی، خبر آزادی ماچی والوخ را اعلام کرد و این فرد در تاریخ ۸ فوریه به همراه کنسول اسلواکی از تهران به میهن خود بازگشت.

به‌رغم سروصدای زیادی که درباره اهمیت دستگیری این شهروند ۲۶ ساله اسلواکی در ایران برپا شده بود، مقامات قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی توضیحی درباره دلیل آزادی سریع وی ندادند.

جمعه، تیر ۰۷، ۱۳۹۲

درخواست «اینترنت بهتر» در نامه کاربران ایرانی به حسن روحانی

ایران


گروهی از وبلاگ‌نویسان، کنشگران آنلاین و کاربران ایرانی اینترنت در نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی، از او خواسته‌اند که ایجاد سازوکاری مناسب برای مدیریت اینترنت را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد.
در این نامه که بیش از ۵۷۰۰ نفر از کاربران ایرانی اینترنت در سراسر جهان آن را امضا کرده‌اند، حضور حسن روحانی و دیگر کاندیداهای ریاست‌جمهوری در توییتر و دیگر شبکه‌های مجازی را در جریان رقابت‌های انتخاباتی نشانگر "آگاهی از اهمیت اینترنت" در زندگی امروز شهروندان دانسته‌اند. آن‌ها از رئیس‌جمهور منتخب خواسته‌اند که زمینه‌دسترسی به اینترنت بهتر، پرسرعت‌تر و با محدودیت‌های کمتر در ایران را فراهم کند.

در این نامه آمده است: « وضعیت اینترنت در ایران به هیچ وجه مناسب نیست. اینترنت در ایران کند است و نظام فیلترینگ افراد را از دسترسی به اطلاعات منع می‌کند. فعالیت اقتصادی مبتنی بر اینترنت در ایران بسیار پرخطر است.»

به اعتقاد امضاکنندگان این نامه «اینترنت همانند هر موجودیت دیگر نیازمند سامان‌دهی و نظام‌بخشی است» و با ایجاد شدن سازوکار مناسب برای مدیریت آن در کشور، «اینترنت در ایران می‌تواند با سرعت‌های بسیار بالاتری عرضه شود.»

 ۸۸ درصد از امضاکنندگان این نامه ساکن ایران هستند
آن‌ها می‌گویند: «مدیریت اینترنت باید توسط نهادهایی انجام شود که با رای مردم انتخاب شده‌اند و سازوکار این ساختار باید شفاف بوده و در دسترس شهروندان باشد.» بر این اساس، از آقای روحانی خواسته شده که به‌عنوان منتخب بیش از نیمی از رای‌دهندگان٬ با دستگاه‌های مرتبط برای تعریف دقیق‌تر مصادیق عمل مجرمانه در اینترنت وارد مذاکره شود.

امضاکنندگان این نامه خطاب به حسن روحانی نوشته‌اندد: «ما٬ کاربران شبکه‌های اجتماعی اینترنتی و وبلاگ‌نویسان٬ از حضور خود در فضای مجازی برای تشویق دیگران به شرکت در انتخابات و رای دادن به شما استفاده کردیم تا به دیگر ایرانیانی که به هر دلیل تمایلی به شرکت در این انتخابات نداشتند نشان دهیم که امید به آینده‌ای بهتر تنها از طریق مشارکت در فرایندهای سیاسی حاصل می‌شود.»

نظرسنجی از کاربران درباره «اینترنت بهتر»

آرش آبادپور، از وبلاگ‌نویسان سرشناس وبلاگستان فارسی، از تدوین‌کنندگان متن نامه سرگشاده کاربران ایرانی به حسن روحانی است. او از کاربران امضاکننده نامه خواسته بود که محل سکونت خود را قید کنند و درباره تصور خود از «اینترنت بهتر» هم توضیح دهند. او به تازگی تحلیل نتایج این نظرسنجی از کاربران را در وبلاگ خود منتشر کرده است.

 آرش آبادپور، از تدوین‌کنندگان اصلی نامه کاربران اینترنت ایران به حسن روحانی
بر اساس آماری که آبادپور منتشر کرده، ۳۸ درصد امضاکنندگان ساکن تهران هستند و ۵۰ درصد در نقاط دیگر ایران زندگی می‌کنند. در مجموع ۸۸ درصد از امضاکنندگان این نامه ساکن ایران هستند. بعد از ایران٬ کشورهای آمریکا٬ کانادا٬ آلمان و ترکیه با فاصله‌ی زیادی در فهرست محل اقامت امضاکنندگان هستند.

از کسانی که به سئوال «اینترنت بهتر» جواب دادند٬ ۸۵ درصد گفتند که وضعیت ارتباط با اینترنت باید اصلاح شود. آن‌ها به موضوعاتی مثل فیلترینگ٬ قطع‌شدن‌ها و دردسترس‌نبودن اینترنت پرسرعت اشاره کردند. ۲۴ درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند اینترنت باید با بهای کمتری ارائه شود و ۹ درصد هم خواستار رفع نگرانی‌های موجود درباره امنیت و حریم خصوصی در اینترنت شده‌اند.

آرش آبادپور درباره این نامه و نتایجی که از تحلیل واکنش‌های کاربران گرفته، به دویچه‌وله گفت: «مهم این است که روزنه‌ای باز شده و در رویدادی کم‌سابقه صداهای درون و بیرون ایران هم‌بسته شده‌اند تا گام کوچکی در راستای بهبود وضعیت موجود بردارند و با رساندن صدای خود به تصمیم‌سازان، بستر بهره‌گیری بهینه از تکنولوژی‌های نوین و سرویس‌های آنلاین در جهت توسعه کشور را فراهم کنند.»

قطع همکاری ده‌ها خط کشتیرانی دنیا با بندر رجایی

ایران


علیرضا چشم‌جهان، یکی از مقامات حمل و نقل آبی ایران می‌گوید که ۳۰ خطوط معتبر کشتیرانی دنیا، همکاری و سرویس مستقیم خود به بندر شهید رجایی را قطع کرده‌‌اند. وی این امر را به قصد افزایش تحریم‌ها علیه ایران دانسته است.
علیرضا چشم‌جهان، معاون امور کانتینر و لجستیک تایدواتر خاورمیانه به خبرگزاری ایسنا گفته که تمامی خطوط معتبر کشتیرانی دنیا، همکاری و سرویس‌دهی مستقیم خود به بندر شهید رجایی را قطع کرده‌اند.
او افزوده که با قطع تردد هر ۳۰ خطوط کشتیرانی و عدم همکاری آنها با بندر شهید رجایی، حمل محموله‌ها و کالاهای این بندر از طریق شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و الفجر صورت می‌گیرد.
علیرضا چشم‌جهان یادآور شده که ۲۶ خط معتبر کشتیرانی که با بندر شهید رجایی همکاری داشتند، پیش‌تر به همکاری خود خاتمه داده بودند و چهار خط کشتیرانی باقیمانده نیز پیش از موعد مقرر اعلام شده به کار خود پایان دادند: «از قبل اعلام شده بود که تمامی خطوط ازتاریخ اول جولای ۲۰۱۳ یعنی ۱۰ تیرماه ۱۳۹۲ همکاری خود با بندر رجایی را قطع می‌کنند و این امر به منظور افزایش تحریم‌ها علیه کشورمان بوده است.»
معاون امور کانتینر و لجستیک شرکت تایدواتر، این را تکذیب کرده که تصمیم خطوط یاد شده به مدیریت مدیران مجموعه بنادر ایران  یا  اپراتور اول بندر شهید رجایی  باز می‌گردد.
اپراتور اول بندر شهید رجایی، در فهرست تحریم‌های یکجانبه آمریکا قرار دارد. علیرضا چشم‌جهان اما تصریح کرده که قرار داشتن این بندر در لیست سیاه تحریم‌ها، ربطی به قطع همکاری ۳۰ خط کشتیرانی معتبر با ایران ندارد: «زیرا هر نام دیگری نیز در بندر شهید رجایی وجود داشت باز هم این اتفاق صورت می گرفت.»
با این همه، وی خاطر نشان کرده است که متولیان امر می‌توانستند با تصمیمات مدبرانه، از سرعت ترک خطوط بین‌المللی از بندر عباس بکاهند ولی این تدبیر از سوی آنان مشاهده نشد.
بندر شهید رجایی در نزدیکی تنگه استراتژیک هرمز، مهم‌ترین بندر تجاری ایران به شمار می‌رود. این بندر اصلی‌ترین بندر کانتینری ایران نیز هست و در میان بندرهای کانتینری در جهان رتبه ۴۴ و در بین بندر های منطقه مقام چهارم را دارد.
بنا بر طرح های توسعه قرار بود ظرفیت عملیاتی این بندر ارتقا یابد و با ظرفیت بیش از ۶ میلیون تن کانتینر به رده بیستمین  بندر کانتینری جهان برسد. آن گونه که خبرگزاری "ایسنا" می‌نویسد، تنها ۴ خط کشتیرانی خارجی باقیمانده نیز از ابتدای هفته جاری (هفته نخست تیرماه) با تغییر مسیر خود، از حضور در این بندر خودداری کرده‌اند.
جایگزینی بندرعباس با بندر شهید رجایی
پیش از این و در ۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۲ اعلام شده بود که خطوط کشتیرانی خارجی، صادرات کانتینری فرآورده‌های نفتی به ویژه قیر، انواع روغن‌های صنعتی و گریس را متوقف کرده‌اند.
سید حمید حسینی، عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران به پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی "ایران پرتو" گفته بود که پس از توقف صادرات فرآورده‌های نفتی کانتینری ایران در سال ۱۳۹۱ توسط خطوط کشتیرانی اروپایی، خطوط کشتیرانی چینی و کره‌ای نیز از ابتدای سال ۱۳۹۲ اقدام به توقف این صادرات کرده‌اند.
حسینی تصریح کرده بود که بخش خصوصی، تدابیر ویژه‌ای برای حل این مشکل و ادامه روند صادرات فرآورده‌های مختلف نفتی در دستور کار خود قرار داده و از جمله محموله‌های نفتی را برای حمل کانتینری به بندرعباس ارسال می‌کند.
این عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی افزوده بود که این محموله‌ها از بندرعباس، به برخی بنادرکشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس فرستاده شده و پس از ان به بازارهای جهانی ارسال می‌شوند.

عاجلترین وظیفۀ حسن روحانی بهبود اوضاع اقتصادی است 

 

عاجلترین وظیفۀ حسن روحانی بهبود اوضاع اقتصادی است
حسن روحانی، رییس جمهور جدید جمهوری اسلامی ایران

نوشتۀ ناصر اعتمادی
خبرگزاری فرانسه، در گزارشی نوشته است که عاجلترین وظیفۀ حسن روحانی بهبود و تثبیت اوضاع اقتصادی ایران و پاسخگویی شایسته به امیدی است که انتخاب او به عنوان رییس جمهور جدید ایران برانگیخته است.

جامعۀ ایران اعم از شهروندان عادی و کارآفرینان، امیدوارند که انتخاب حسن روحانی به لغو تدریجی تحریم های بین المللی علیه نفت و نظام بانکی ایران منجر شود که اقتصاد این کشور را از رمق انداخته اند.
خبرگزاری فرانسه، تصریح کرده است که از نگاه مردم ایران حسن روحانی تجسم تغییرات اساسی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور است و همین بار مسئولیت او را بسیار سنگین ساخته است.
حسن روحانی، سه روز بعد از انتخابش به عنوان رییس جمهور جدید ایران وعده داد که به منظور احیای اعتماد متقابل در مذاکرات هسته ای با قدرت های جهانی شفافیت بیشتری را در فعالیت‌های هسته ای ایران به اجرا بگذارد. حسن روحانی که 64 سال دارد نخستین سرپرست مذاکرات اتمی ایران با غرب بود. او در جریان کارزار انتخاباتی‌اش از ایراد اظهارات جنجالی علیه غرب قویاً پرهیز کرد و خود را تبلور "تدبیر و امید" معرفی نمود.
با این حال، به گفتۀ ناظران آگاه، وظایف حسن روحانی به اندازۀ انتظارات جاری در جامعه سخت و دشوارند. همین منابع می افزایند که در واکنش به انتظارات داخلی و بین المللی حسن روحانی باید با تصمیم ها و اقدام های عملی و نه با لبخند پاسخ بدهد.
اهالی جراید و رسانه ها در داخل ایران نیز امیدوارند که حسن روحانی آزادی جراید و فعالیت خبرنگاران را تضمین کند. خود حسن روحانی در جریان کارزار انتخاباتی اش از آزادی جراید برای مبارزه با فساد پشتیبانی کرده بود. با این حال مطالبۀ اکثریت مردم ایران بهبود اوضاع اقتصادی کشور است.
 

عباسی دوانی: روحانی تغییری در برنامۀ اتمی ایران نخواهد داد

عباسی دوانی: روحانی تغییری در برنامۀ اتمی ایران نخواهد داد

فریدون عباسی دوانی- رييس سازمان انرژی اتمی ایران

نوشتۀ ناصر اعتمادی
فریدون عباسی دوانی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، در کنفرانسی در روسیه تأکید کرد که پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران به توقف غنی سازی اورانیوم از سوی این کشور منجر نخواهد شد و اینکه تهران به غنی‌سازی اورانیوم از جمله در تأسیسات فردو ادامه خواهد داد.

فریدون عباسی دوانی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، در کنفرانسی در سن پترزبورگ دربارۀ انرژی اتمی گفت که انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهور جدید ایران تغییری در سیاست‌های اتمی اعلام شدۀ جمهوری اسلامی نخواهد داد.
فریدون عباسی دوانی اظهار داشت که جمهوری اسلامی ایران برای تولید سوخت اتمی به غنی سازی اورانیوم ادامه خواهد داد.
او در کنفرانس سن پترزبورگ تأکید کرد که هیچ تغییری در تولید سوخت هسته ای ایران روی نخواهد داد. فریدون عباسی دوانی همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران به فعالیت هایش در تأسیسات زیرزمینی فردو ادامه خواهد داد. قدرت های غربی خواستار بسته شدن این تأسیسات و توقف غنی سازی اورانیوم در آن هستند.
حجت الاسلام حسن روحانی نیز پس از انتخابش به عنوان رییس جمهور جدید ایران گفت که پیروزی او به توقف غنی سازی اورانیوم از سوی این کشور منجر نخواهد شد.
با این حال، بعید است که انتخاب حسن روحانی تأثیری بر فعالیت‌های اتمی ایران و خود این موضوع در مذاکرات این کشور با قدرت های جهانی نگذارد تا آنجا که رفع تحریم ها، یعنی مهمترین مطالبۀ مردم ایران و وظیفۀ عاجل حسن روحانی، مستقیماً به بحران اتمی این کشور گره خورده است.