یکشنبه، تیر ۰۲، ۱۳۹۲

مرگ مشکوک فعال کارگری افشین اسانلو در زندان رجایی‌‍شهر

اجتماعی


مدیرکل زندان‌های تهران می‌گوید افشین اسانلو، فعال کارگری زندانی بر اثر حمله قلبی در بیمارستان شهید رجایی کرج درگذشته است. اما خانواده این فعال کارگری تصریح می‌کنند که وی پیش از انتقال به بیمارستان فوت کرده است.
سهراب سلیمانی، مدیرکل سازمان زندان‌های تهران روز شنبه اول تیر ماه (۲۲ژوئن) در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران -ایسنا- از مرگ افشین اسانلو، فعال کارگری و زندانی سیاسی بر اثر "سکته قلبی" خبر داد.

به گفته سلیمانی، این فعال کارگری که در اعتراضات پس از انتخابات ۱۳۸۸ بازداشت و از سوی قاضی صلواتی به ۵ سال حبس محکوم شده بود، اسفند ماه امسال دوران محکومیت‌اش به پایان می‌رسید. وی از جمله زندانیانی بود که اخیراً به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شده بودند.

خبرگزاری فارس نیز در خبری با عنوان "فوت یکی از محکومین فتنه ۸۸"، به نقل از سهراب سلیمانی نوشت: «متهم روز ۳۰ خرداد در زندان رجایی شهر کرج و پس از ابراز درد در ناحیه قفسه سینه به بهداری زندان منتقل می‌شود. پس از معاینه و گرفتن نوار قلب، متهم بلافاصله به بیمارستان شهید رجایی کرج منتقل می‌شود و پس از چند ساعت بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست می‌دهد.»

 منصور اسانلو، رئیس سابق سندیکای کارکنان شرکت واحد تهران و حومه
افشین اسانلو برادر منصور اسانلو فعال کارگری و زندانی سیاسی است که به تازگی از ایران خارج شده است. این دو برادر در سندیکای کارگران اتوبوس‌رانی تهران و حومه فعالیت داشتند.

مرگ پیش از انتقال به بیمارستان

در همین حال خواهر آقای اسانلو به وب‌سایت جرس گفته است که برادرش هیچ عارضه قلبی نداشته و مرگ وی بر اثر سکته قلبی را نمی‌توان باور کرد.

به گفته خواهر این زندانی سیاسی، افشین اسانلو پیش از انتقال به بیمارستان فوت کرده بود و تلاش برای احیای وی نتیجه‌ای در پی نداشته است.

وی اضافه می‌کند: «هفته پیش مادرم یک ملاقات حضوری با افشین داشت و حالش خوب بود. حتی امیدوار بود که صحبت کند و بتواند مرخصی بیاید.»

سایت کلمه مهرماه سال گذشته نامه‌ی این زندانی سیاسی و عضو هیات مدیره سندیکای کارکنان شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه را خطاب به فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل و نقل و سازمان جهانی کار منتشر کرده بود.

وی در این نامه با اشاره به شرایط خود در زندان تصریح کرده بود که تنها گناهش پیگیری خواسته‌های بر حقی است که کارگران شرکت واحد به آن واقف شده و آن‌ها را مطالبه می‌کنند.

رجایی‌شهر؛ زندانی مخوف با قربانیان بسیار

پیش از این بسیاری از زندانیان سیاسی و فعالان حقوق بشر نسبت به شرایط نامناسب زندان رجایی‌شهر کرج هشدار داده بودند. خرداد ماه سال گذشته خورشیدی سایت کلمه در گزارشی از آمار بالای مرگ زندانیان در زندان رجایی‌شهر خبر داده بود.

این گزارش که چهارم خرداد سال ۱۳۹۱ منتشر شد از مرگ ۷ زندانی در زندان رجایی شهر کرج در طول یک هفته خبر می‌داد که مرگ سه نفر از آنها سکته قلبی ذکر شده است.

به نوشته کلمه، ضرب و شتم زندانیان سیاسی در زندان رجایی‌شهر امری متداول است و نگهبانان و مسئولان زندان، زندانیان و به ویژه زندانیان سیاسی را به هر بهانه‌ای مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند.

حشمت‌الله طبرزدی از زندانیان سیاسی که دو سال و نیم از محکومیت اخیر خود را در این زندان سپری کرده و هم‌اکنون در مرخصی به سر می‌برد در مطلبی درباره مرگ افشین اسانلو و شرایط زندان رجایی‌شهر می‌نویسد: «محدودیت‌ها و فشارهای گوناگون روحی، عامل اصلی این نوع مرگ‌ها در رجایی‌شهر است. به ویژه در دوره‌ی اخیر که تلفن و ملاقات حضوری و مرخصی‌ها قطع است و سالن ۱۲ به یک سالن دربسته تبدیل شده، این فشارها افزایش می‌یابد.»

طبرزدی با اشاره به تجربه هفت ساله گذراندن محکومیت در زندان‌های مختلف، زندان رجایی‌شهر را زندانی با شرایط کاملا غیرانسانی‌تر در مقایسه با دیگر زندان‌ها می‌خواند. وی می‌افزاید: «این زندان حتا برای قاتلین نیز محل مناسبی نیست چه رسد برای فعالین سیاسی و کارگری. همین شرایط است که زندانی را در مسیر مرگ تدریجی قرار می‌دهد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر