پنجشنبه، خرداد ۲۳، ۱۳۹۲

تهدید خانواده کارکنان بی‌بی‌سی درجمهوری ننگین و منفور اسلامی ایران

ایران


رییس بخش فارسی بی‌بی‌سی از فشارهای "کم‌سابقه" به خانواده همکاران این رسانه در ایران خبر می‌دهد. صادق صبا می‌گوید روش برخورد مقامات امنیتی به این خانواده‌ها به نسبت قبل تغییر کرده و تهدید‌آمیز شده است.
صادق صبا، رییس بخش فارسی بی‌بی‌سی اعلام کرده که دور تازه‌ای از برخورد با خانواده ‌کارکنان این بخش در ایران آغاز شده است. وی با اشاره به تهدید‌آمیز شدن این برخوردها گفته است: «در گذشته وانمود می‌کردند که دوست خانواده‌ها هستند و می‌خواهند نصیحت کنند که فرزندان آنها در این رسانه کار نکنند یا اگر کار می‌کنند، خبرچینی کنند. اما الان این برخوردها تهدیدآمیز شده‌اند.»
لیلیان لندوز، مسئول زبان‌های خارجی بی‌بی‌سی نیز از ارعاب کارکنان بی‌بی‌سی فارسی و خانواده‌های آنها با نزدیک‌شدن به روزهای پایانی انتخابات ریاست جمهوری خبر داده است. به گفته وی در چند روز گذشته "اعضای خانواده‌های ۱۵ تن از کارکنان بی‌بی‌سی فارسی در تهران و سایر شهرهای ایران توسط وزارت اطلاعات احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفته‌اند."
در بیانیه بی‌بی‌سی آمده که خانواده‌ها به از دست دادن شغل، حقوق بازنشستگی و ممنوع الخروجی تهدید شده‌اند. هم‌چنین کارکنان بی‌بی‌سی برای نخستین بار در بریتانیا نیز تهدید شده‌اند.
این بیانیه تاکید کرده که آزار علیه کارکنان بی‌بی‌سی فارسی و دیگر رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران مستقل، غیرقابل قبول است.
پیش از این، مسئولان رادیو فردا نیز از دستکم ۹ مورد بازجویی از بستگان و نزدیکان این رسانه در هفته‌های اخیر خبر داده بودند. در بیانیه "رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی" در ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ آمده بود که "قطع همکاری با رادیو فردا یا همکاری پنهانی با نهادهای امنیتی ایران" از جمله درخواست‌های مسئولان امنیتی از خانواده کارکنان این رادیو بوده است.
مسئولان بی‌بی‌سی و رادیو فردا در حالی از فشار بر خانواده کارکنان خود خبر می‌دهند که سازمان گزارشگران بدون مرز نیز با انتشار اطلاعیه‌ای در روز چهارشنبه (۱۲ ژوئن/۲۲ خرداد)، عدم صدور ویزا برای اکثریت بزرگی از رسانه‌های خارجی و فشار بر خبرنگاران خارجی در آستانه انتخابات را محکوم کرد.
سازمان گزارشگران بدون مرز درباره محدودیت‌های رسانه‌ای جدید در ایران نوشت: «دو روز پیش از برگزاری انتخابات ٢٤ خرداد، رژیم تهران همچنان از دادن روادید به اکثریت بزرگی از رسانه‌های خارجی خوداری می‌کند. مقامات ایران به درخواست بسیاری از رسانه‌ها پاسخ منفی داده‌اند.»
دربیانیه بی‌بی‌سی آمده است که با وجود فشارهای موجود امنیتی، مخاطبان بی‌بی‌سی در ایران دو برابر شده و به رقم ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر