چهارشنبه، تیر ۰۵، ۱۳۹۲

روحانی گروهی را مامور بررسی مذاکرات هسته‌ای کردیک روز پیش سخنگوی وزارت خارجه گفته ‌بود که اصول سیاست‌ خارجی ایران تغییری نمی‌کند

ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری


به‌گفته وزیر خارجه جمهوری اسلامی، حسن روحانی رئیس‌جمهور منتخت ایران، گروهی را مامور بررسی ادامه مذاکرات هسته‌ای کرده است. یک روز پیش سخنگوی وزارت خارجه گفته ‌بود که اصول سیاست‌ خارجی ایران تغییری نمی‌کند.
علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای تاجیک خود اعلام کرد که حسن‌ روحانی رئیس‌جمهور جدید ایران، گروهی را مامور بررسی موضوع ادامه مذاکره با گروه ۵+۱ کرده است. به گفته صالحی، برخی از مسئولان وزارت‌ خارجه نیز با این گروه همکاری دارند.

کنفرانس خبری مشترک وزرای خارجه ایران و تاجیکستان روز چهارشنبه (۵ تیر، ۲۶ ژوئن) در جریان سفر همراه‌خان ظریفی، وزیر خارجه تاجیکستان به ایران تشکیل شد. در این کنفرانس آقای صالحی تاکید کرد که تصمیم‌گیری درباره‌ی زمان برگزاری نشست بعدی ایران و گروه ۵+۱ نیز به‌عهده آقای حسن روحانی است.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی در عین ‌حال تصریح کرد که ایران در مرحله انتقالی است و در این دوره برگزاری نشست آسان نیست و دو سه هفته باید صبر کرد تا محل و زمان آن اعلام شود.

زمان از سرگیری مذاکرات هسته‌ای

حسن روحانی مسئولیت ریاست‌ رجمهوری را حدود دو ماه دیگر رسما عهده‌دار می‌شود و احتمالا سومین دور مذاکرات هسته‌ای دست کم یکی دوماه پس از آن برگزار خواهد شد.

 علی اکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی
بسیاری از منابع ایرانی گمانه‌زنی می‌کنند که مسئولیت هیئت مذاکره‌کننده‌ی اتمی در دوران روحانی به علی‌اکبر ولایتی محول خواهد شد. ولایتی نامزد اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری در حال حاضر مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین‌المللی است.

در همین‌حال خبرگزاری شین‌هوا به نقل از قربان صیفی، سفیر ایران در قزاقستان، نوشت که دور بعدی مذاکرات هسته‌ای ایران با پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان احتمالا در الماتی برگزار خواهد شد. صیفی گفت: «در پایان دور دوم مذاکرات الماتی سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد که ایران با برگزاری دور سوم مذاکرات در قزاقستان مخالفتی ندارد.»

سفیر جمهوری اسلامی اضافه کرد: «از نظر ما نیازی نیست که تمام اقدامات مهم بین‌المللی در کشورهای اروپایی برگزار شوند، وقتی که کشورهای منطقه از جمله قزاقستان از تمامی پتانسیل‌ها برای برگزاری نشست‌های مشابه برخوردارند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر