چهارشنبه، خرداد ۲۹، ۱۳۹۲

بیانیه پایانی هشت کشور بزرگ صنعتی جهان با اشاره به سوریه و ایران انتشار یافت

بیانیه پایانی هشت کشور بزرگ صنعتی جهان با اشاره به سوریه و ایران انتشار یافت

REUTERS/Yves Herman

نوشتۀ رحمت قاسم بیگلو
در پایان دو روز بحث های فشرده و گاهی تند میان رهبران هشت کشور بزرگ صنعتی جهان در ایرلند شمالی، این نشست با انتشار یک بیانیه مختصر و نسبتاً کم محتوا به پایان رسید.
 

گفتگو با منصور فرهنگ، استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی مقیم آمریکا
 
19/06/2013 by رحمت قاسم بیگلو
علاوه بر بحث ها و کالبد شکافی‌های سالانه در مورد موقعیت سیاسی و اقتصادی جهان، رهبران "گروه ٨" تنها به ابراز نوعی امیداوری محتاطانه به برگزاری نشستی تحت عنوان "ژنو ٢" برای پایان دادن به بحران خونین سوریه بسنده کردند.
همه گزارش ها حاکی از آن بود که چه در مذاکرات دو جانبه و چه در مذاکرات عمومی "گروه ٨" اختلاف نظرها میان رهبران آمریکا و روسیه ادامه یافته است.
از این رو در بیانیه پایانی گفته شده است که "گروه ٨" توافق کردند که دولت انتقالی سوریه باید در کنفرانس "ژنو ٢" تعیین شود. در عین حال در این بیاینه هیچ اشاره ای به سرنوشت ماندن یا رفتن بشار اسد از قدرت نشده است.
سرگئی ریباکُف- معاون وزارت خارجه روسیه، تأکید کرده است که پایان دادن به جنگ داخلی سوریه تنها از طریق برگزاری این کنفرانس میسر خواهد بود.
به گزارش منابع خبری روسیه، در این نشست مانع مطرح شدن بحث آینده رهبران حزب بعث در حاکمیت کنونی سوریه شده است.
نخست وزیر انگستان، در پایان نشست "گروه ٨" گفته است، ما در هفت مورد پیرامون بحران سوریه به توافق دست یافتیم.
در رده دوم این توافق‌ها توافق شده است که کشورهای حاضر مبلغی حدود یک و نیم میلیارد دلار کمک بشردوستانه در اختیار مردم سوریه قرار دهند.
در پاریس، الن ژوپه- نخست وزیر سابق فرانسه، با نشان دادن ناخشنودی خود از انفعال "گروه ٨" گفت: مهمترین شکست نشست سران در ایرلند، عدم توان توافق بر سر بحران خونین سوریه است؛ وی بر نقش روسیه در این عدم حصول توافق تأکید کرد.
در مورد ایران نیز رهبران "گروه ٨" در بیانیه پایان این نشست با اشاره به پیروزی حسن روحانی در انتخابات روز جمعه گذشته آمده است: ما از رژیم ایران می خواهیم از این فرصت برای غلبه بر اختلافات با جامعه جهانی استفاده کند.
آنها از ایران می خواهند مذاکرات در چارچوب گروه ١+٥ را جدی بگیرد.
بیانیه تصریح می کند که ما بار دیگر از رژیم ایران می خواهیم به طور کامل و با سرعت عمل، تعهدات بین المللی خود را آغاز کند و ما از جامعه جهانی نیز انتظار داریم، اجرای کامل تحریم های سازمان ملل را تضمین نماید.
در بیانه، از حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری آینده جمهوری اسلامی خواسته شده است در راه بهبود حقوق بشر در ایران بکوشد.
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر