سه‌شنبه، خرداد ۲۸، ۱۳۹۲

اوباما: مردم ایران خواهان حرکت در مسیر دیگری هستند


ایران

باراک اوباما، رئيس‌جمهوری آمریکا، در گفت‌وگویی اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری در ایران و گزینش فردی نسبتا میانه‌رو نشان می‌دهد که مردم ایران خواهان تغییر خط مشی این کشور هستند.
باراک اوباما شامگاه دوشنبه (۱۷ ژوئن/۲۷ خرداد) در گفت‌وگویی با "چارلی رز" مجری شبکه تلویزیونی PBS تصریح کرد که انتخاب حسن روحانی نشان می‌دهد که "مردم ایران خواهان تغییر مسیر هستند".
رئيس‌جمهوری آمریکا همزمان تاکید کرد که ولی تهران هنوز باید به جامعه جهانی نشان دهد که خواهان دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای نیست.
"دست رد بر سینه تندروها"
اوباما تصریح کرد که "مردم ایران در انتخابات دست رد به سینه تندروها و روحانیانی زدند که توصیه می‌کردند بر سر هیچ چیز در هیچ زمان و هیچ مکانی نباید مصالحه کرد". به گفته وی "ولی آشکار است که در داخل ایران عطشی برای تعامل مثبت‌تر با جامعه بین‌المللی وجود دارد".

رئیس جمهوری آمریکا همزمان هشدار داد که نتایج انتخابات ایران به این معنا نیست که ایالات متحده آمریکا آماده است بی‌درنگ با دولت ایران گفت‌وگو کند.
وی افزود که آمریکا باب مذاکرات هسته‌ای با ایران را باز نگاه داشته است، ولی این ملت ‌خاورمیانه باید دریابد که تحریم‌های سنگین اقتصادی علیه این کشور لغو نخواهد شد، مگر اینکه ایران گام‌های قابل‌توجهی برای شفاف‌سازی بردارد و نشان دهد که در پی دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای نیست.
اوباما افزود که "فکر می‌کنم امکانی فراهم آمده که ایرانیان تصمیم بگیرند پیشنهاد ما را برای تعاملی جدی‌تر و اساسی‌تر بپذیرند". رئيس‌جمهوری آمریکا خطوط اساسی سیاست ایالات متحده در مورد برنامه هسته‌ای ایران را مورد تاکید قرار داد و خطاب به دولتمردان ایران گفت "به جامعه جهانی نشان دهید که به معاهدات و تعهدات بین‌المللی خود پایبند هستید و در پی تولید جنگ‌افزار هسته‌ای نیستید".
اوباما افزود "بر این پایه یک سری اقدامات برای عادی‌سازی مناسبات ایران با جهان وجود دارد، ولی ما هنوز نمی‌دانیم که آیا آنان حاضر به پذیرش این پیشنهاد هستند یا خیر".
"روابطی پیچیده"
حسن روحانی پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران، دیروز دوشنبه (۲۷ خرداد) در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود رابطه با ایالات متحده آمریکا را "پیچیده" توصیف کرد ولی همزمان افزود که ایران در پی ادامه تنش نیست و آماده کاهش تنش‌هاست.
وی از آمریکا خواست تصریح کند که در امور داخلی ایران مداخله نخواهد کرد و حقوق هسته‌ای ایران را به رسمیت خواهد شناخت.
روحانی تحریم‌‌ها علیه ایران را "ظالمانه" خواند و گفت نخستین گام برای رفع تحریم‌ها، در مسیر "شفافیت بیشتر" است و ایران تلاش خواهد کرد اعتماد از دست رفته سر جای خود برگردد.
روحانی افزود که ایران راه‌های اعتمادسازی فراوانی دارد. به گفته وی ایران مذاکرات هسته‌ای با گروه ۱+۵ را فعال‌تر خواهد ساخت و از تجربیات پیشین استفاده خواهد کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر