شنبه، خرداد ۱۱، ۱۳۹۲



احتمال عدم شرکت برخی کاندیداها در مناظره‌های بعدی


نخستین مناظره تلویزیونی  یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، با اعتراض کاندیداهای شرکت کننده مواجه شد. برخی از نامزدها نیز اعلام کردند که در صورت ادامه این روند از شرکت در مناظره‌های بعدی خودداری خواهند کرد. این در حالی است که کارگردان مناظره انتخابات ریاست جمهوری، با بیان اینکه برخی که از ساختار برنامه ناراحتند دوست داشتند مسابقه مشت‌زنی ببینند تأکید کرد: «مناظره امکان مقایسه همزمان هر هشت نامزد را برای مخاطبان فراهم کرد».

 نخستین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، با واکنش و اعتراض برخی از نامزدها روبرو شد.
محمدرضا عارف، اولین نامزدی بود که به سبک اجرای مناظره‌ها اعتراض کرد و اظهارداشت: «مگر می خواهید مدرک گرانی بدهید و تست بگیرید؟» وی این اظهارات را در خلال برگزاری مناظره و پس از آن مطرح کرد که مجری برنامه در بخش دوم مناظره گفت که سؤالاتی به صورت گزینه‌ای با پاسخ‌های بلی یا خیر مطرح خواهد کرد».
محسن رضایی، نیز کاندیدای مستقل انتخابات، روز گذشته پس از پایان مناظره اعلام کرده بود که اگر شیوه برگزاری مناظره‌ها اصلاح نشود، در آن شرکت نخواهد کرد
حسن روحانی، نیز امروز شنبه، در یک نشست خبری با اشاره به اینکه در جلسه مناظره روز جمعه به کاندیداها توهین شد، در ادامه تأکید کرد: «دیروز به ملت ایران و میلیون‌ها نفر که پای سیمای جمهوری اسلامی ایران نشسته بودند تا رقابت کاندیداها را ببینند و انتخاب بهتری داشته باشند توهین شد»؛ وی افزود: «دیروز یاد کلاس اول دبستان افتادم که مدیر مدرسه ما را تست می‌کرد. من نفهمیدم که چه صحنه‌ای بود؟.»
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، با ابراز قدردانی از مسئولان صدا و سیما همچنین گفت: «خیلی سخت است که بین هشت داوطلب کاندیدای ریاست‌جمهوری که با هم رقابت می‌کنند اجماع ایجاد شود اما صداوسیما این توانمندی را داشت و توانست بین ما هشت نفر اجماع ایجاد کند.»
روحانی، با بیان اینکه «جلسه مناظره دیروز در صداوسیما وسیله تمسخر رسانه‌های خارجی شد» نیز ادامه داد: «آنها ما را مسخره کردند و توان رسانه‌ای ایران زیر علامت سؤال قرار گرفت چون نتوانستند رقابت خوب و جذابی را سامان دهند در حالیکه توان رسانه‌ای ایران به اندازه توان هسته‌ای ایران مهم است.»
محسن رضایی، نیز در گفت‌وگو با پایگاه خبری "ایران من، سلام" با اعتراض به نحوه برگزاری مناظره‌ها گفت که ظاهراً صدا و سیمای جمهوری اسلامی در طراحی مناظره‌های امسال، از ترس رخدادهای سال ٨٨ از سوی دیگر بام افتاده است.
غلامعلی حداد عادل، دیگر نامزد انتخابات نیز در این مورد گفته است: «صدا و سیما نمی‌خواهد بداخلاقی‌های چهار سال قبل تکرار شود»؛ از سویی وی با اشاره به اینکه مناظره‌ها را می‌توان به شکل بهتری برگزار کرد، در ادامه تأکید کرد: «نامزدهای انتخابات نباید به این زودی از مناظره‌ها قهر کنند.»
این درحالی است که محسن رضایی، روز گذشته پس از پایان مناظره اعلام کرده بود که اگر شیوه برگزاری مناظره‌ها اصلاح نشود، در آن شرکت نخواهد کرد.
اما به گفته حداد عادل نامزدها باید اشکالات مناظره را به مسئولان صداوسیما گوشزد کنند و طی جلسات مشترکی این مشکلات برطرف شود.
از سویی شاهین محمدصادقی، رییس ستاد انتخابات علی‌اکبر ولایتی گفت:" نوع برنامه‌ریزی مناظره دیروز به گونه‌ای بود که با سطح انتخابات ریاست جمهوری تناسبی نداشت."
محمد غرضی، دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم هم گفته است: «روش صدا و سیما در برگزاری مناظره منجر به پای صندوق آمدن مردم نمی شود.»
وی در نشست خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه «مشکل صداوسیما این است که حرف‌های یک‌طرفه می‌زند»، اظهار کرد: «صداوسیما با این شیوه نه فرهنگ‌ساز است و نه تمدن‌ساز.
گفتنی است در جریان برگزاری مناظره های ریاست جمهوری در دور یازدهم شکل متفاوت از این رقابت برگزار شد و ٨ نامزد ریاست جمهوری با یکدیگر به صورت گروهی به مناظره پرداختند.
تعیین وقت سه دقیقه ای برای نامزدها و پاسخ آنها به یک سئوال مشخص، روشی بود که اگر چه در دو ساعت اول مناظره انجام شد اما در نهایت صدای اعتراض برخی از نامزدهای ریاست جمهوری بلند شد.
از سویی نماینده شورای نظارت در کمیسیون تبلیغات انتخاباتی، با بیان اینکه بعد از پایان مناظره روز جمعه گفتگوی مفصلی با رئیس سازمان صداو سیما انجام شده است گفت: «ایرادات و اشکالات کار به آقای ضرغامی گفته شد و قرار شد برای برنامه بعدی نظر نمایندگان کاندیداها گرفته شود.»
سید رمضان شجاعی کیاسری، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر خاطرنشان کرد: «زمانی که آقای ضرغامی برای کاندیداها شیوه برگزاری مناظره ها را توضیح داد متوجه روند برگزاری شدیم و همان زمان، کاندیداها هم به این شیوه اعتراض کردند.»
نماینده شورای نظارت در کمیسیون تبلیغات انتخاباتی اعلام کرد: «آقای ضرغامی هم وجود این ایرادات را پذیرفت.»
همچنین سخنگوی ستاد انتخاباتی- محمدرضا عارف، از حذف احتمالی بخش‌های دوم و سوم مناظره‌های انتخاباتی خبر داد.
حسن رسولی، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، درباره نظر محمدرضا عارف در مورد مناظره روز گذشته نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نیز گفت: «آقای عارف نسبت به بخش‌های دوم و سوم مناظره اعتراض داشتند و طبق گفته‌های آقای ضرغامی قرار شده است این دو بخش حذف و بیشتر روی بخش اول تمرکز شود.»

در مناظره روز گذشته، نامزدها تحقیر شدند
گفتگو با مجید محمدی
 
01/06/2013
 
 
مجید محمدی، استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی، در گفت‌وگو با بخش فارسی رادیو بین‌المللی فرانسه می‌گوید: «نتیجه مناظره روز گذشته، تحقیر کاندیداها بود ولی به نظر نمی‌رسد که این امر از روی عمد بوده باشد. هرچند این مناظره‌ها به گونه‌ای ترتیب داده شد که در نهایت نامزدها تحقیر شدند.»
وی با «مرده و بی‌تحرک» توصیف کردن مناظره روز گذشته، توضیح می‌دهد: «عمده نگرانی حکومت از مناظره‌های تلویزیونی به انتخابات سال 88 و تحرکاتی که بعد از انتخابات صورت گرفت، برمی‌گردد. برخی در حکومت چنین تصور می‌کنند که اگر مردم بعد از اعلام نتایج به خیابان‌ها ریختند، به این دلیل بود که در مناظرات تشجیع شدند.»
به گفته این استاد دانشگاه، «در مناظره روز گذشته، مجموعه شرایط به گونه‌ای ترتیب داده شد که کسی تشجیع نشود و تحرکی صورت نگیرد. حتی انتخاب ساعت چهار بعداز ظهر برای پخش مناظره هم به همین دلیل بود، چون در این زمان عده کمتری پای تلویزیون‌ها می‌نشینند و برنامه‌ها مخاطب کمتری دارند.»
وی می‌افزاید: «نوع چینش کاندیداها در برنامه و شیوه طرح سؤالات، همه برای این بود که گفت‌وگویی میان نامزدها صورت نگیرد.»
محمدی، معتقد است که نگرانی از مناظره‌های انتخاباتی، به ترس حکومت از سیاه نمایی در این برنامه‌ها یا افشاگری نامزدها علیه یکدیگر برمی‌گردد.
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر