دوشنبه، خرداد ۱۳، ۱۳۹۲

بدبینی نسبت به لغو تحریم فروش تجهیزات ارتباطی به ایران

بدبینی نسبت به لغو تحریم فروش تجهیزات ارتباطی به ایران


ایران


اعلام خبر لغو تحریم فروش تجهیزات ارتباطی به ایران از سوی دولت آمریکا که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفت، با واکنش‌های منفی برخی از نمایندگان مجلس ایران روبرو شده است.
برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اقدام اخیر آمریکا در لغو تحریم فروش دستگاه‌های ارتباطی و رایانه به ایران بدبین هستند. باشگاه خبرنگاران وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با دو نماینده مجلس، بی‌اعتمادی آنها نسبت به این اقدام دولت آمریکا را بازتاب داده است.

این دو نماینده مجلس، اقدام اخیر آمریکا را در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری ایران دانسته و معتقدند این کار به دلیل راحت‌تر شدن پخش اخبار انتخابات در خارج از ایران صورت گرفته است.

محمدرضا محسنی ثانی نماینده سبزوار در این باره گفت: «با توجه به اقدامات خصمانه آمريکا، طبيعتا اين اقدام نيز در جهت برقراری تسهيلاتی برای معاندین نظام در جهت آنلاين بودن اخبار و اطلاعات از انتخابات رياست‌جمهوری ايران گرفته شده است».

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، هدف از این اقدام آمریکا را خدشه وارد کردن به انتخابات ایران دانسته است.

نوذر شفیعی عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران نیز تجهيزاتی را که دولت آمریکا از دايره شمول تحريم‌ها خارج کرده دارای ماهيت جاسوسی دانسته که به نظر او "می‌‌تواند در ايجاد آشوب و ناامنی مشکل‌ساز باشد".

نماینده ممسنی گفته است: «در آستانه برگزاری انتخابات رياست‌جمهوری يازدهم، تحریم‌ها ظرفیت رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی را از معاندین نظام گرفته و آنها نمی‌توانند از این ظرفیت‌ها علیه ایران در جهت فتنه‌انگیزی استفاده کنند، بر همین اساس آمريکا تحریم‌های حوزه اطلاع‌رسانی را از شمول تحريم‌ها خارج کرده تا دست ضدانقلاب برای فتنه انگیزی باز باشد».

وی تجهیزات ارتباطی را ابزار اصلی در ایجاد جنبش‌های اجتماعی دانسته و عنوان کرده که خروج این تجهیزات از شمول تحریم‌ها، از سر دلسوزی آمریکا برای مردم ایران نیست بلکه کاربردی سیاسی دارد.

 شفیعی البته نگاه آمریکا به بازار ایران را نیز دلیل دیگر رفع تحریم فروش تجهیزات ارتباطی دانسته و اظهار داشته که ایران بازار خوبی برای این تجهیزات است که آمریکا نمی‌تواند از آن چشم‌پوشی کند.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران اما از منظر دیگری به لغو این بخش از تحریم‌ها نگاه کرده است. علی حکیم جوادی به خبرگزاری مهر گفت که تحریم‌های آمریکا هیچ تاثیری بر پروژه‌های مخابراتی و ارتباطی ایران نداشت و این پروژه‌ها علیرغم تحریم‌ها در حال انجام بودند.

وی با تاکید بر اینکه ایران هیچگاه به دلیل تحریم‌ها گسترش شبکه‌های ارتباطی را متوقف نکرده است، تصمیم جدید آمریکا مبنی بر لغو تحریم‌ها را بیشتر به نفع شرکت‌های خارجی‌ای دانست که به دلیل این تحریم‌ها در همکاری با ایران تحت فشار بودند.

رتبه اول ایران در خاورمیانه از نظر دسترسی به اینترنت

سایت فرارو در گفت‌وگو با دو استاد دانشگاه نظر آنها را درباره لغو تحریم فروش تجهیزات ارتباطی به ایران از سوی دولت آمریکا جویا شده است.

دکتر پیروز مجتهدزاده این اقدام دولت آمریکا را ادامه سیاست چماق و هویج در برابر ایران می‌داند. وی اظهارات وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا را که هدف از لغو تحریم‌ها را کمک به تسهیل ارتباط شهروندان ایرانی با دنیای خارج عنوان کرده بود، تعارفی دانسته که تنها برای دلخوشی اسرائیل بیان شده است.

وی گفت: «آمریکا قصد دارد هدف خود از روی خوش نشان دادن به ایران را سهولت ارتباطات مردم ایران عنوان کند تا اسرائيل گمان نکند مشکلات حل شده است وگرنه آمریکا اذعان دارد که مردم ایران در منطقه خاورمیانه از نظر دسترسی به اینترنت وسایل ارتباطی در رتبه اول قرار دارند و حتی از این نظر با کشورهای اروپایی قابل قیاس هستند.»

دکتر اردشیر سنایی اما این اقدام دولت آمریکا را یک "سیگنال" مثبت در آستانه انتخابات به رئیس جمهور آینده ایران دانسته است. وی با توجه به اینکه برخی از نامزدهای ریاست جمهوری از عادی کردن روابط با آمریکا سخن گفته‌اند، اظهار داشت: «شاید طرف مقابل هم این سیگنال را ارسال کرده که زمینه مناسبی برای ایجاد یک رابطه دوطرفه فراهم شود تا اگر این کاندیداها توانستند در انتخابات موفق شوند بتوان از این اقدام یک استفاده مثبت برد».

این استاد دانشگاه تاثیرگذاری بر مردم ایران را نیز علت دیگری برای این اقدام دولت آمریکا دانسته است. به نظر او آمریکا با این کار می‌خواهد با ارسال سیگنال مثبت، مردم را از گرایش به سمت نامزدی که بر مقاومت در برابر غرب و آمریکا اصرار می‌کند، باز دارد.

هفته گذشته وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که از روز نهم خرداد (۳۰ مه) تحریم فروش تجهیزات ارتباطی به ایران لغو می‌شود. وی هدف این تصمیم دولت آمریکا را جلوگیری از ایجاد یک "پرده آهنین ارتباطی" به دور ایران عنوان کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر